کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی
معرفی کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی
کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی نوشتهٔ فرانک دیکسون و ترجمهٔ مرکز تحقیق و توسعه موسسه مصباح دانش است. انتشارات کتابسرای میردشتی این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر بیان کرده چگونه میتوانیم فرزندانمان را از افکار منفی، تردید و اضطراب به سمت تصمیماتی روشن، عزمی راسخ و تابآوری سوق دهیم.
درباره کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی
فرانک دیکسون در کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی (How parents can teach children to counternegative thoughts) بیان کرده است که ترس باعث بروز افکار منفی در افراد میشود و این موضوع مختص بزرگسالان نیست و فرزندان ما نیز چنین واکنشی دارند. شاید بتوان افکار منفی را بدترین دشمن یک ذهن روشن و خلاق دانست. قطعاً میدانید که بیشتر بچهها بهصورت ذاتی هنرمند و خلاق هستند و اعتمادبهنفس مادرزادی آنها باعث میشود تا به کشف جهان بپردازند. علاوه بر این والدین و اطرافیان بزرگسالِ کودکان نیز همواره تلاش میکنند تا آنها بهترین ابزارها را داشته باشند، بهترین لباسها را بپوشند و بهترین غذاها را بخورند. در واقع ما میخواهیم آنها بدون ذرهای ترس در دل و ذهنشان، فراتر از انتظارات ظاهر شوند و آرزوهای خود را دنبال کنند، اما چگونه میتوانیم اطمینان حاصل کنیم تا فرزندانمان بدون از دست دادن اعتمادبهنفسشان یا تسلیم شدن در برابر افکار منفی، به این اهداف عالی دست پیدا کنند؟ فرانک دیکسون در این کتاب به دنبال این بوده است که به والدین کمک کند تا فرزندان خود را با اعتمادبهنفس بیشتری برای فردایی بهتر آماده کنند.
خواندن کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ روانشناسی کودک و نوجوان و والدین پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب راهنمای مقابله با افکار منفی
«همهٔ ما به خوبی میدانیم که رسیدن به چنین آرمانشهری غیر ممکن است؛ بنابراین وظیفهٔ شما به عنوان والدینی موفق این است که اطمینان حاصل کنید تا زمانی که فرزندانتان با چنین چالشهایی روبهرو میشوند، از آمادگی لازم برای مقابله و مراقبت از خودشان برخوردار هستند. بدون شک هر مادر یا پدری به دنبال این است که از فرزندانش در برابر تمامی حوادث و خطرات محافظت کند؛ اما شما برای چه مدتی میتوانید این کار را انجام دهید؟ چگونه میتوانید در دوران بزرگسالی از فرزندانتان محافظت کنید، آن هم در شرایطی که آنها از خانه و خانوادهٔ خود دور هستند و شغل و زندگی جداگانهای را شروع کردهاند؟ به خاطر داشته باشید یکی از بزرگترین چالشهایی که اغلب انسانها از آن میترسند، تغییر است و فرزندان شما نیز از این قاعده مستثنا نیستند. همهٔ ما به خوبی میدانیم که تغییر، جزئی اجتنابناپذیر از زندگی بوده و این بدان معنی است که ما باید تلاش بیشتری برای پذیرش عدم قطعیتها و ناشناختههای زندگیمان به خرج دهیم. بنابراین در چنین شرایطی میبایست فرزندانمان را آماده کنیم تا نهتنها با سختیها و چالشهای زندگیشان روبهرو شوند و از آنها پیروز بیرون بیایند؛ بلکه شکستهایشان را نیز بپذیرند و به تلاش خود ادامه دهند.
مطابق با تعاریف ارائهشده، کودک تابآور به کودکی گفته میشود که به خوبی میداند چگونه با شکست های خود مواجه شده و به مسیر پیشرفت بازگردد. همچنین تابآوری تنها به این معنی نیست که فرزندانمان باید یاد بگیرند چگونه از مشکلاتشان عبور کنند؛ بلکه این مفهوم در حقیقت به دنبال آموختن مهارتِ یافتنِ نکات مثبت از میان نتایج منفی آنهاست. بنابراین میتوان چنین نتیجهگیری نمود که وجه تمایز کودکان و نوجوانانِ تابآور نسبت به دیگر همسالان خود این است که آنها علیرغم تمام شکستهایشان (که ممکن است بزرگ هم باشند) قادر به رشد هستند.»
حجم
۷۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۷ صفحه
حجم
۷۹٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۸۷ صفحه