دانلود و خرید کتاب انقراض ششم الیزابت کلبرت ترجمه شهربانو صارمی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب انقراض ششم

کتاب انقراض ششم

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۵از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب انقراض ششم

کتاب انقراض ششم نوشتهٔ الیزابت کلبرت و ترجمهٔ شهربانو صارمی است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر برندهٔ جایزهٔ پولیتزر آثار غیرداستانی در سال ۲۰۱۵ است.

درباره کتاب انقراض ششم

معنای انسان‌بودن چیست؟ کتاب انقراض ششم (تاریخ غیرطبیعی) که هم نثر صریحی دارد و هم سرگرم‌کننده و هم آگاهی‌بخش است، به ما گفته است که چرا و چگونه انسان‌ها فرایند حیات در کرۀ زمین را به‌نحوی بی‌سابقه در تاریخ حیات این سیاره دستکاری کرده‌اند. الیزابت کلبرت با بهره‌گیری از مفهوم تاریخ انقراض و توصیف گونه‌های حیرت‌انگیزی که قبلاً از بین رفته‌اند، گزارشی جامع و تأثرانگیز از نابودی گونه‌هایی ارائه داده که جلوی چشممان در حال انقراضند. او ثابت کرده است که انقراض ششم احتمالاً ماندگارترین میراث بشر بر زمین است و ما را وا می‌دارد در پی پاسخ این سؤال اساسی برآییم که معنای انسان‌بودن چیست؟ الیزابت کلبرت برای نوشتن کتاب «انقراض ششم»، در سال ۲۰۱۵ میلادی و در بخش کتاب‌های غیرداستانی عام، برندۀ جایزۀ پولیتزر شد. کتاب «انقراض ششم» در ۱۳ فصل ارائه شده است. هر یک از این فصل‌ها، ماجرای گونه‌ای را بازگفته که به‌نحوی نمادین است. نسل موجوداتی که در فصل‌های اول از آن‌ها یاد شده، پیش‌تر منقرض شده و این بخش از کتاب عمدتاً به انقراض‌های بزرگ گذشته و تاریخ پر پیچ‌وخم کشف آن‌ها پرداخته که با کارهای یک طبیعی‌دان فرانسوی شروع شده است. بخش دوم کتاب بیشتر به زمان حال مربوط است؛ به آنچه در جنگل‌های بارانی آمازون می‌گذرد؛ جنگل‌هایی که روزبه‌روز بیشتر تکه‌تکه می‌شود. یک فصل به مرگ‌های پیاپی مربوط می‌شود.

خواندن کتاب انقراض ششم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعه درمورد معنای انسان‌بودن و قالب ناداستان پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب انقراض ششم

«اولین چیزی که در سوچی توجهم را جلب کرد کفل شگفت‌انگیزش بود. یک متری پهنا داشت و موهای زبری که به سرخی می‌زد رویش را پوشانده بود. بافت پوست قهوه‌ای متمایل به قرمزش مثل کفپوش‌های طرح‌برجسته بود. سوچی، کرگدن سوماترایی، در باغ‌وحش سینسیناتی زندگی می‌کند، سال ۲۰۰۴ در همین باغ‌وحش به دنیا آمده است. بعدازظهر روز بازدیدم از آن‌جا، چند نفر دیگر هم دور کفل خیره‌کننده‌اش جمع شده بودند. با محبت نوازشش می‌کردند که سر رسیدم و دستی به آن کشیدم. مثل آن بود که به تنه درخت دست بکشی.

دکتر تری روت، سرپرست مرکز حفاظت و بررسی حیات وحش ِ در معرض خطر در باغ‌وحش سینسیناتی، وقتی آمد که داشتند اتاقک کرگدن را می‌شستند و می‌سابیدند. روت بلندقامت و لاغر است، با موهای بلند قهوه‌ای که بالای سرش گوجه‌ای بسته است. دستکش پلاستیکی تمیزی درآورد که درست تا بالای ساعدش بود و آرنجش را هم می‌پوشاند، شاید تا شانه می‌رسید. یکی از نگهبانان سوچی دُم کرگدن را انگار که بسته‌بندی کرده باشد کنار نگه داشت. نگهبان دیگر سطلی برداشت و جلوِ دهان سوچی ایستاد. دیدن کاری که انجام می‌دادند از پشت کفل سوچی سخت بود، اما گفتند که دارد تکه‌های سیب به کرگدن می‌دهد، صدای ملچ وملوچ او را می‌شنیدم. وقتی حواس سوچی را پرت کردند، روت دستکش دوم را روی اولی کشید و وسیله‌ای را که شبیه کنترل از راه دور در بازی‌های ویدئویی بود برداشت. دستش را تا بازو در مقعد کرگدن فروکرد.

از پنج گونه کرگدنی که هنوز وجود دارند، کرگدن سوماترایی ــ دیکرورینوس سوماترنسیس ــ کوچک‌ترین و به قولی قدیمی‌ترین آن‌هاست. نوع دیکرورینوس حدود بیست‌میلیون سال قبل ظاهر شد، این بدان معنی است که دودمان کرگدن سوماترایی تقریباً بدون تغییر به دوران میوسن می‌رسد. بررسی‌های ژنتیکی اثبات کردند کرگدن سوماترایی نزدیک‌ترین خویشاوند زنده کرگدن پشمالویی است که در طول آخرین عصر یخبندان از اسکاتلند تا کره جنوبی در حال پرسه زدن بودند. ای. او. ویلسون، که شبی را در باغ‌وحش سینسیناتی کنار مادر سوچی گذرانده، بافه‌ای از موهای او را روی میزش نگه می‌دارد، او کرگدن سوماترایی را «فسیل زنده» توصیف می‌کند.»

کاربر ۲۸۳۷۹۶۵
۱۴۰۲/۱۱/۱۵

کتاب علمی خیلی خوبه . متن روان و خوبی هم داره

آبسنگ‌ها را اغلب با جنگل‌های بارانی مقایسه می‌کنند و صرفاً برحسب تنوع حیات این قیاس محتمل است. کمابیش هر گروهی را که انتخاب کنید، شمار آن مبهوتتان خواهد کرد. یک محقق استرالیایی یک بار تکه‌ای به اندازه توپ والیبال از مرجان جدا کرد و درون آن بیش از هزاروچهارصد کرم پُرتار متعلق به ۱۳۰ گونه مختلف یافت.
الف.
همان‌طور که آلگزاندر پوپ در رساله درباره انسان خود گفته است: همگی بخش‌هایی از یک کل شگفت‌انگیزند، که طبیعت جسم آن و پروردگار روح آن است.
الف.
مدیران مجله به او توصیه کردند از بحث تزریق به کف اقیانوس صرف‌نظر کند چرا که محاسبات مربوط به آثار ورود ۲CO به اتمسفر بسیار تکان‌دهنده بود. کالدِئیرا بخش اول مقاله خود را با عنوان فرعی «شاید سده‌های آینده شاهد اسیدی شدن اقیانوس‌ها در بیش از ۳۰۰ میلیون سال گذشته باشد» منتشر کرد. (۷) چند ساعت بعد از آن‌که به جزیره تک‌درخت رسیده بودم به من گفت: «اگر به همین روال پیش برود، تا اواسط سده اوضاع تیره وتارتر خواهد شد.»
الف.
این تنوع با توجه به شرایط زیرساختی بسیار حیرت‌انگیز است. آب‌های مناطق گرمسیری از لحاظ مواد مغذی مانند نیتروژن و فسفر که برای بیشتر اشکال حیات ضرورت بسیار دارد فقیر است. (این امر به آنچه ساختار حرارتی لایه‌های آب نامیده می‌شود ارتباط دارد و به همین علت است که آب‌های حاره‌ای اغلب چنین زلال‌اند.) در نتیجه دریاهای مناطق گرمسیری باید فقیر باشند ــ مثل آب در بیابان. به این ترتیب آبسنگ‌ها فقط جنگل‌های گرمسیری زیرآبی نیستند، آن‌ها جنگل‌های گرمسیری در صحراهای دریایی‌اند.
الف.
کارل زیمر، نویسنده کتب علمی، زمین را در انتهای دوره پرمین «مکانی واقعاً عجیب وغریب» توصیف کرده که دریاهای یخ‌زده بنفش‌رنگ حباب‌های سمّی آزاد می‌کردند، حباب‌هایی که به سوی «آسمان سبز روشن» بالا می‌رفت.
الف.
«سوراخ» لایه اوزون که هر بهار بر فراز قطب جنوب باز می‌شود بزرگ‌تر خواهد شد ــ بیشتر به دلیل مواد شیمیایی که به صورت گسترده استفاده می‌شود ــ تا سرانجام تمام زمین را احاطه کند. (معروف است که یکی از همقطارهای نوبلی کروتزن یک شب که از آزمایشگاهش به خانه رفته بود به همسرش گفت: «اوضاع خوب پیش می‌رود اما انگار پایان زمین نزدیک است.»)
الف.
- فعالیت‌های بشر باعث تغییر یک‌سوم الی نیمی از خشکی این سیاره شده است. - روی بیشتر رودخانه‌های بزرگ دنیا سد بسته شده یا از مسیر خود منحرف شده‌اند. - نیتروژنی که کودهای گیاهی تولید می‌کنند بیش از مقداری است که اکوسیستم‌های خشکی به طور طبیعی تثبیت می‌کنند. - صیادان بیش از یک‌سوم تولید اصلی آب‌های ساحلی اقیانوس‌ها را صید می‌کنند. - بشر بیش از نیمی از آب شیرین در دسترس دنیا را مصرف می‌کند.
الف.
هر سال نُه‌میلیارد تن یا چیزی در همین حد وارد اتمسفر می‌کنیم و هر سال شش درصد به این میزان افزوده می‌شود. در نتیجه، غلظت دی‌اکسیدکربن در هوای امروزی بیش از هر زمان دیگر در هشتصد هزار سال گذشته است ــ کمی بیش از چهارصد سهم به ازای هر میلیون. اگر همین روند ادامه پیدا کند، غلظت ۲Co به پانصد سهم در هر میلیون خواهد رسید و تا سال ۲۰۵۰ تقریباً دو برابر مقداری خواهد شد که قبل از انقلاب صنعتی بود. انتظار می‌رود این مقدار باعث افزایش دمای زمین تا سه درجه شود و این امر نیز خود محرک رویدادهای گوناگونی برای تغییر دنیا خواهد شد از جمله ناپدید شدن بیشتر یخچال‌های باقیمانده، زیر آب رفتن جزایر و شهرهای ساحلی در مناطق پست، و ذوب شدن کلاهک یخی قطب شمال. اما این فقط نیمی از داستان است.
الف.
هال‌اسپنسر به سیاق محتاطانه بریتانیایی خود گفت: «بدبختانه مهم‌ترین مرحله تغییر، مرحله‌ای که اکوسیستم شروع به از هم پاشیدن می‌کند، در pH ۷.۸ رخ می‌دهد، همان مرحله‌ای که انتظار داریم تا سال ۲۱۰۰ رخ دهد. از این رو خیلی باید مراقب بود.»
الف.
ریبز به من گفت: «اگر از من بپرسی در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، فکر می‌کنم مطمئن‌ترین شواهدی که داریم به کاهش تنوع حیات مربوط می‌شود، برخی از موجودات زنده که تحمل زیادی دارند بسیار بیشتر خواهند شد، اما در مجموع از تنوع کاسته می‌شود. این همان اتفاقی است که هنگام انقراض‌های گروهی بزرگ رخ داده است.»
الف.

حجم

۲٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۵۹ صفحه

حجم

۲٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۳۵۹ صفحه

قیمت:
۸۹,۰۰۰
تومان