
کتاب آینده ذهن
معرفی کتاب آینده ذهن
کتاب الکترونیکی آینده ذهن نوشتۀ میچیو کاکو و با ترجمۀ محمداسماعیل فلزی در انتشارات ققنوس منتشر شده است این کتاب دربارۀ جستوجوی علمی برای شناخت، افزایش توانایی و پیشرفت ذهن انسان است و تمرکز اصلی آن بر فناوریهایی مانند تلهپاتی، تلهکینزی، ثبت و انتقال حافظه و رابطهای مغز-کامپیوتر است
درباره کتاب آینده ذهن
نام اصلی کتاب The Future of the Mind: The Scientific Quest to Understand, Enhance, and Empower the Mind و نویسندهاش میچیو کاکو است. در این کتاب کاکو که فیزیکدان نظری است، نخست به بررسی کوتاهی از تاریخ تحقیق دربارهٔ مغز میپردازد و ابزارهای تصویربرداری چون امآرآی و پت را معرفی میکند، سپس دربارهٔ پروژههای نوظهور مهندسی مغز و رابط مغز-کامپیوتر بحث میکند. این کتاب شامل ۳ بخش اصلی است: بخش اول دربارۀ ذهن و خودآگاهی، بخش دوم دربارۀ ذهن و ماده (شامل موضوعاتی مانند تلهپاتی، تلهکینزی، پیادهسازی حافظه) و بخش سوم دربارۀ حالات تغییریافتهٔ خودآگاهی (رؤیا، هوش مصنوعی، مهندسی معکوس مغز تا ذهن موجودات فرازمینی)
در فصلهایی که به فناوریهای رابط مغز-کامپیوتر (BMI) اختصاص دارند، میکروالکترودهایی معرفی میشوند که با قرارگرفتن روی مغز، افکار ساده را به کلمات یا حرکت ماوس و تایپ تبدیل میکنند، آزمایشهایی در کلینیکها ثبت و تحلیل سیگنال مغزی بیماران برای گفتار مبتنی بر فکر اجرا شده و دستگاههایی مانند اسکلت بیرونی کنترلشده با ذهن و «رایانش مغزی» بررسی میشود. در بخش مربوط به تلهپاتی و تلهکینزی، کاکو به نتایجی اشاره میکند که با اسکنهای امآرآی و ایسیجی بهدست آمدهاند؛ ثبت تصاویر و کلمات در مغز تشریح شده و اشاره میشود که از طریق اسکنهای پیشرفته ممکن است روزی بتوان با خوانش فعالیت مغزی، اطلاعات را مستقیماً از ذهن استخراج یا منتقل کرد. پیوست کتاب شامل بحثی دربارهٔ نظریهٔ جذاب فیزیک کوانتوم است که شاید خودآگاهی اساس واقعیت باشد و کاکو دربارهٔ پروژههای بزرگی مثل BRAIN در آمریکا و پروژه HBP اروپا توضیح میدهد که با هدف رمزگشایی مدارهای نورونی مغز تا سطح نورون اجرا شدهاند. در این کتاب اشارهای به جایگاه ذهن در کیهان میشود و کاکو مطرح میکند که شاید روزی بتوان با ارسال حافظه یا خودآگاهی بهصورت سیگنالهای لیزری آن را به فضا فرستاد یا در دستگاههای روباتیک پیاده کرد
کتاب آینده ذهن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به ارتباط علم و فناوری، مخصوصاً کسانی که به حوزههایی مانند علوم اعصاب، فیزیک آیندهنگر، مهندسی مغز-کامپیوتر و رابطهای هوش مصنوعی علاقه دارند، توصیه میشود.
درباره میچیو کاکو
میچیو کاکو فیزیکدان نظری و استاد دانشگاه شهر نیویورک است. او از بنیانگذاران نظریهٔ میدان رشتهها بهشمار میرود و نویسندهٔ کتابهایی مانند Physics of the Impossible و Physics of the Future است. او جوایزی چون Klopsteg Memorial Award سال ۲۰۰۸ و Sir Arthur Clarke Lifetime Achievement Award سال ۲۰۲۱ را دریافت کرده و حضور پررنگی در رسانههای علمی داشته است.
حجم
۷۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه
حجم
۷۱۷٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۷۲ صفحه