کتاب معادله خدا
معرفی کتاب معادله خدا
کتاب معادله خدا، نوشته میچیو کاکو و ترجمه جمیل آریایی، یکی از کتابهای مجموعه قلمرو علم انتشارات مازیار است. این کتاب در جستجوی نظریه همه چیز است که میکوشد ابعاد دیگری از جهان را برای ما بگشاید و پرده از رازهای جهان هستی بردارد.
درباره کتاب معادله خدا
میچیو کاکو، فیزیکدان نظری بلندآوازه و نویسنده تراز اوّل کتابهای پرفروشی چون آینده ذهن و آینده انسان، داستان بزرگترین خواسته همه علوم را روایت میکند: نظریه همه چیز! با کشف بزرگ نیوتون، قانون گرانش، قواعدی که بر آسمان و زمین حاکم بود، معنا پیدا کرد. از آن روز تا حالا فیزیکدانها تلاش کردند تا نیروهای تازه را در نظریات بزرگتر، جای دهند. اما دو نظریه از همه مهمتر هستند و شاید انتخاب میان یکی، از بزرگترین چالشهای انسانی باشد: نظریه نسبیت و نظریه کوانتوم.
اما بهرحال اگر قرار باشد به سوالاتی مانند قبل از مهبانگ چه رخ داد؟ در سوی دیگر هر سیاهچاله چیست؟ آیا جهانها و ابعاد دیگری نیز وجود دارند؟ آیا سفر در زمان به گذشته امکانپذیر است؟ چرا ما اینجا هستیم؟ پاسخ داد، باید همه نیروهای طبیعت را در یک تکمعادله جای داد. به این ترتیب میتوان عمیقترین اسرار را مشخص کرد و به تمام این سوالات پاسخ داد. این معادله، همان چیزی است که معادله خدا مینامیم. همان نظریه ریسمان که از آغازش تا امروز تغییرات زیادی کرده است و مناقشات پرشوری را ترتیب داده است که همگی درک ما را از جهان هستی، تغییر میدهند.
میچیو کاکو در کتاب معادله خدا، با زبانی ساده و آسان از این مناقشات پرشور و پرطرفداری میگوید که باعث خیالپردازیهای دانشمندان بزرگ، به ویژه در حوزههای فیزیک و کیهان شناسی شده است.
کتاب معادله خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
معادله خدا کتابی است برای تمام علاقهمندان به علم فیزیک، نجوم و کیهان شناسی.
درباره میچیو کاکو
میچیو کاکو (Michio Kaku) (加来 道雄) فیزیکدان مشهور آمریکایی ژاپنی تبار است که ۲۴ ژانویه ۱۹۴۷ در کالیفرنیا به دنیا آمد. او در دانشگاههای هاروارد و برکلی تحصیل کرده است و در حال حاضر استاد دانشگاه سیتی کالج نیویورک است.
میچیو کاکو از طرفداران محیط زیست و از مخالفان بهکارگیری انرژی هستهای شکافت است. او همچنین یکی از نظریه پردازان مهم فیزیک و یکی از بنیانگذاران نظریه ریسمان است. از میان کتابهایی که تابهحال از او منتشر شده است، میتوان به ابرفضا، چشماندازها، انقلابهای علم در قرن بیست و یکم، کیهان انیشتین: چگونه دیدگاه آلبرت انیشتین، درک ما از فضا و زمان را تغییر داد؟، فیزیک ناممکنها، فراسوی اینشتین، جهانهای موازی، فیزیک آینده، آینده ذهن و آینده انسان اشاره کرد.
بخشی از کتاب معادله خدا
قرار بود نظریه نهایی باشد، تک چارچوبی که همه نیروهای کیهان و برنامه رقص هر چیزی، از حرکت جهان در حال انبساط گرفته تا ریزترین رقص ذرات زیراتمی، را وحدت بخشد. چالش این بود که معادلهای نوشته شود که ظرافت ریاضیاتی آن همهی فیزیک را دربر گیرد.
عدهای از فیزیکدانان برجسته در دنیا به جستجوی این نظریه پرداختند. حتی استیون هاکینگ سخنرانیای با عنوان خوشیمن «آیا پایان فیزیک نظری متصور است؟» ایراد کرد.
اگر چنین نظریهای کامیاب باشد، والاترین دستاورد علم خواهد بود. این نظریه جام مقدس فیزیک میشود، تک فرمولی که در اصل از آن میشود همه معادلات دیگر، از مهبانگ گرفته تا پایان جهان هستی را به دست آورد. این نظریه محصول نهایی دو هزار سال کندوکاو علمی، از زمانی که باستانیان پرسیدند، «جهان هستی از چه ساخته شده است؟» تا به امروز خواهد بود.
چه چشمانداز خیرهکنندهای.
با این همه، موانع همچنان پابرجا هستند. با آن همه شور و هیجانی که نظریه ریسمان آفریده، انتقاداتی نیز بر آن وارد است که حکایت از کاستیهای آن دارند. امروزه از پس آن همه هوچیگری و عنانگسیختگی، پیشرفت راستین متوقف شده است.
با وجود مجیزگوییهای رسانهای در ستایش زیبایی و پیچیدگی این نظریه، بارزترین مشکل آن این است که مدرک محکمی نداریم که بشود آن را آزمود. روزگاری امید میرفت که برخورددهنده بزرگ هادرون واقع در حومه ژنو سوئیس که بزرگترین شتابدهندهی ذرات تاریخ است، مدرک متقنی برای این نظریهی نهایی پیدا کند، اما این مدرک همچنان وهمی بیش نیست. این برخورددهنده توانست بوزون هیگز (یا ذره خدا) را پیدا کند، اما این ذره تنها قطعهی گمشده کوچکی از نظریهی نهایی بود.
با این که پیشنهادهای غرورآمیزی برای جانشینهای قدرتمندتر این برخورددهنده شده است، اما هیچ تضمینی نیست که این ماشینهای پرهزینه بتوانند چیز تازهای را پیدا کنند. هیچکس به یقین نمیداند که در چه انرژیای ذرات زیراتمی جدیدی را خواهیم یافت که بتوانند تأییدی بر این نظریه باشند.
شاید مهمترین انتقادی که از نظریه ریسمان شده این است که چندجهانی جهانها را پیشگویی میکند. اینشتین میگفت که پرسش اساسی باید این باشد که آیا خداوند در ساختن جهان هستی حق انتخاب داشته است؟ آیا جهان هستی منحصربهفرد است؟ نظریه ریسمان فیالنفسه منحصربهفرد است، لیکن تعداد جوابهایی که میدهد بینهایت است. فیزیکدانها این مشکل را مسئله چشمانداز مینامند، واقعیتی که میگوید جهان ما چه بسا جوابی در میان اقیانوسی از جوابهاست که به همان اندازه معتبر است. اگر جهان ما یکی از بینهایت جهان است، آنگاه جهان ما کدامیک از آنهاست؟ چرا ما در این جهان خاص زندگی میکنیم، نه جهانی دیگر؟ حالا، توان پیشگویی چقدر است؟ آیا نظریهی ریسمان، نظریه همهچیز است یا نظریه هرچیز؟
من هم در این جستجو سهم دارم. از سال ۱۹۶۸ روی نظریهی ریسمان کار کردهام، از زمانی که این نظریه تصادفی پدیدار گشت، ناگهانی و کاملاً غیرمنتظره. من شاهد تحول چشمگیر این نظریه بودهام که از فرمول تکافتادهای به رشتهای تبدیل شد که کتابخانه کاملی از مقالات پژوهشی دارد. امروزه نظریه ریسمان اساس اکثر پژوهشهایی است که در پیشرفتهترین آزمایشگاههای دنیا جریان دارد. امیدوارم که این کتاب بتواند تحلیلی عادلانه و عینی از دستاوردها و محدودیتهای نظریهی ریسمان به دست دهد.
در این کتاب توضیح خواهیم داد که چرا این نظریه خیالپردازیهای دانشمندان بزرگ دنیا را به خود جلب کرده و بانی این همه شور و اشتیاق و مناقشه شده است.
حجم
۳۰۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۳۰۰٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
نظرات کاربران
قبل از هرچیز باید تشکر کنم از طراح جلد این کتاب. طرح جلدی که از نسخه اورجینال بیشتر با مطالب کتاب همخوانی داره. آقای کاکو همچون تندیسی جاودانه، با نگاهی خیره اما امیدوار با چشمانی که با بینهایت یکی شده. حالتی از
چرا نسخه epub نذاشتین؟!!! اینجوری خوندنش راحت نیست
لطفاً کتاب واقعیت پنهان ( برایان گرین) و فیزیک ناممکن ها رو هم قرار بدین
کتاب جذابیه برای کسایی که دوست دارن بدونن دنیای علم به دنبال چیه. از ابتدا تا امروز رو بصورت روان برای خواننده بیان میکنه.
من درخواست صوتی همین کتابو دارم
کتابی فوقالعاده بینظیر در مورد نظریه ریسمان و ام که حتما توصیه میکنم ..برا علاقمندان کیهانی حتمااااا
پر از غلط های تایپی و ماهوی ، جایی که سرعت نور رو ۷۰۰ کیلومتر در ساعت نوشتند ، فایل پی دی آف بزارید خیلی بهتره تا کسی بخواد اینقدر ناشیانه تایپ کنه
میچیوکاکوعلاوه براینکه فیزیکدان ونظریه پردازقهاری است همچنین نویسنده ومجری تلویزیونی درسطح عالی است که کمتردرفیزیکدانهای دیگرجمع میشوداوبامهارت تمام مسائل بغرنج علمی رادرقالب کتابهای پرفروش میاورددراین کتاب هم نظریه همه چیزویا تئوری ریسمان رابخوبی تشریح میکند
کتاب خیلی جذابی بود دوست نداشتم بذارمش زمین
عالی و متن روان