کتاب مهندسی فرهنگی کشور
معرفی کتاب مهندسی فرهنگی کشور
کتاب مهندسی فرهنگی کشور نوشتهٔ مهدی ناظمی اردکانی را نشر ساقی منتشر کرده است. این کتاب به توضیح و تبیین مفهوم مهندسی فرهنگی و روشهای اجرای اصول آن در کشور میپردازد.
درباره کتاب مهندسی فرهنگی کشور
فرهنگ یکی از عوامل هویتساز در هر جامعه و در واقع روح و معنایی است که باید در تمام اجزا و ارکان آن جامعه موجود باشد تا هدف و جهت برنامهریزیهای آن کشور را مشخص کرده، مجموعهٔ سازمانها و نهادهای آن را در راستای برنامهای مدون و مشخص پیش برد؛ به همین دلیل لازم است تا برنامهریزیها و مدیریت فرهنگی با درایت و ملاحظه و دوراندیشی صورت گیرد تا در بلندمدت تمامی نهادهای خرد و کلان یک جامعه را بر مبنای اهداف و ارزشها و برنامههای آن کشور سوق داده، سطح رضایت از زندگی را در بین شهروندان افزایش دهد. کتاب مهندسی فرهنگی کشور به قلم مهدی ناظمی اردکانی تلاش کرده تا در ۹ فصل به تشریح و تبیین مفهوم مدیریت فرهنگی و راههای افزایش بهرهوری آن با نگاهی به عملکرد نهادهای تصمیمگیر و نقشآفرین فرهنگی ایران بپردازد.
خواندن کتاب مهندسی فرهنگی کشور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
مدیران فرهنگی، دانشجویان و محققان رشتههای جامعهشناسی و مردمشناسی و نیز فعالان و کنشگران فرهنگی از مطالعهٔ این کتاب سود خواهند برد.
بخشی از کتاب مهندسی فرهنگی کشور
«مهندسی فرهنگ مقدم بر مهندسی فرهنگی است. رابطهٔ مهندسی و فرهنگ رابطهٔ مضاف و مضافالیه است. در حالی که در مهندسی فرهنگی رابطهٔ مهندسی و فرهنگی، صفت و موصوف میباشد. بنابراین وقتی میخواهید که صفت مهندسی، «فرهنگی» باشد، نخست باید این صفت بهخوبی روشن و مشخص باشد. این «صفت» همان رویکردی است که باید در مهندسی اعمال گردد. مفهوم مهندسی این است که باید اجزای یک سیستم بهدرستی در جای خود قرار گیرند. ابعاد و کیفیت آنها بهگونهای تعیین گردد که کل سیستم بهصورت یک واحد منسجم بوده و بتواند نقش خود را بهخوبی ایفا کند. چه این سیستم، یک سیستم مکانیکی و ایستا، مثل ساختمان و ماشینآلات و یک دستگاه رایانه یا ربات باشد و چه این سیستم یک سیستم بیولوژیک و زنده و بهخصوص یک سیستم اجتماعی کاملاً پویا باشد. مهندسی سیستم، طراحی، نوسازی، بازسازی و مهندسی مجدد یک سیستم است. مفهوم مهندسی سیستم تحول و تکاملبخشی سیستمها را دربرمیگیرد. فرهنگ نیز خود یک سیستم است و دارای لایههایی است که هر یک از این لایهها نیز دارای اجزای متعددند. مهندسی فرهنگ بدین معنا خواهد بود که هر یک از این اجزا دارای استحکام لازم بوده و در جای خود قرار گیرند تا مجموعهٔ اجزا دارای انسجام و قدرت لازم گردد. فرهنگ مهندسیشده فرهنگی است که نمادهای آن بر ارزشها و ارزشها بر مفروضات استوار بوده و همهٔ اجزای فرهنگ در تعامل مؤثر با یکدیگر باشند.»
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه
حجم
۱٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۲۸۸ صفحه