کتاب کشتن مرغ مینا هارپر لی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب کشتن مرغ مینا

کتاب کشتن مرغ مینا

معرفی کتاب کشتن مرغ مینا

کتاب الکترونیکی کشتن مرغ مینا با عنوان انگلیسی To Kill a Mockingbird نوشتهٔ «هارپر لی» با ترجمهٔ «فخرالدین میررمضانی» توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است و در سال ۱۴۰۴ به چاپ سیزدهم رسیده است. این رمان از آثار برجستهٔ ادبیات معاصر جهان به‌شمار می‌آید و داستانی را روایت می‌کند که در دههٔ ۱۹۳۰ میلادی در شهری کوچک در جنوب آمریکا می‌گذرد. محوریت کتاب بر موضوعات عدالت، تبعیض نژادی، رشد و بلوغ کودکان و پیچیدگی‌های اخلاقی جامعه استوار است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کشتن مرغ مینا اثر هارپر لی

کتاب «کشتن مرغ مینا» به قلم «هارپر لی» اثری داستانی و رمان است که در قالب روایتی اول‌شخص از زبان دختری به نام «اسکات» (جین لوئیز فینچ) روایت می‌شود. این کتاب نخستین بار در سال ۱۹۶۰ منتشر شد و به‌سرعت جایگاه ویژه‌ای در ادبیات جهان پیدا کرد. داستان در شهری کوچک به نام «می‌کمب» در ایالت «آلاباما» می‌گذرد و فضای اجتماعی و فرهنگی جنوب آمریکا را در دوره‌ای که تبعیض نژادی و نابرابری‌های اجتماعی به‌شدت رایج بود، به تصویر می‌کشد.

«هارپر لی» با خلق شخصیت‌هایی مانند «اتیکوس فینچ»، «جیم»، «اسکات» و «بو رادلی»، تصویری چندلایه از جامعه، خانواده و روابط انسانی ارائه داده است. ساختار کتاب «کشتن مرغ مینا» به‌گونه‌ای است که هم‌زمان با روایت ماجراهای روزمرهٔ کودکان، به مسائل عمیق‌تری چون عدالت، شجاعت، همدلی و پیش‌داوری می‌پردازد. این رمان با نثری ساده اما پرمفهوم، تصویری از دوران کودکی و مواجهه با واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی را پیش چشم خواننده می‌گذارد.

خلاصه داستان کشتن مرغ مینا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان «کشتن مرغ مینا» از نگاه «اسکات»، دختربچه‌ای کنجکاو و پرشور، روایت می‌شود که همراه برادرش «جیم» و دوستشان «دیل» در شهری کوچک زندگی می‌کند. پدرشان «اتیکوس فینچ» وکیل دادگستری است که به‌خاطر صداقت و انصافش در شهر شناخته شده است. ماجرا با بازی‌های کودکانه و کنجکاوی دربارهٔ همسایهٔ مرموزشان «بو رادلی» آغاز می‌شود؛ مردی که سال‌هاست خانه‌نشین است و شایعات زیادی درباره‌اش وجود دارد. در کنار این روایت کودکانه، داستان به موضوعی جدی‌تر می‌پردازد: «اتیکوس» وکالت مرد سیاه‌پوستی به نام «تام رابینسون» را بر عهده می‌گیرد که به ناحق به تجاوز به دختری سفیدپوست متهم شده است. این پرونده شهر را به دو دسته تقسیم می‌کند و تبعیض نژادی و تعصبات عمیق جامعه را آشکار می‌سازد.

«اسکات» و «جیم» با چالش‌های جدیدی روبه‌رو می‌شوند و در جریان دادگاه، با بی‌عدالتی و خشونت و پیش‌داوری‌های اجتماعی مواجه می‌شوند. در این مسیر، آن‌ها معنای واقعی شجاعت، همدلی و عدالت را از پدرشان می‌آموزند و به‌تدریج با پیچیدگی‌های دنیای بزرگ‌ترها آشنا می‌شوند. روایت کتاب، هم‌زمان با رشد و بلوغ شخصیت‌ها، تصویری از جامعه‌ای را نشان می‌دهد که درگیر تضادهای اخلاقی و اجتماعی است.

چرا باید کتاب کشتن مرغ مینا را بخوانیم؟

رمان «کشتن مرغ مینا» با پرداختن به موضوعاتی مانند تبعیض نژادی، عدالت، شجاعت و همدلی فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با لایه‌های پنهان جامعه و روابط انسانی روبه‌رو شود. این کتاب نه‌تنها داستانی دربارهٔ رشد و بلوغ کودکان است، بلکه تصویری از مبارزه با بی‌عدالتی و اهمیت ایستادگی در برابر تعصبات را ارائه می‌دهد.

روایت از نگاه کودکی که با واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی روبه‌رو می‌شود، به خواننده امکان می‌دهد تا مسائل پیچیدهٔ اخلاقی را از زاویه‌ای تازه تجربه کند. همچنین شخصیت‌های به‌یادماندنی و فضای خاص جنوب آمریکا این رمان را به اثری ماندگار تبدیل کرده‌اند که همچنان موضوعیت و اهمیت خود را حفظ کرده است.

این کتاب برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی، داستان‌های رشد و بلوغ و کسانی که دغدغهٔ عدالت، تبعیض و مسائل اخلاقی را دارند مناسب است. همچنین دانشجویان و پژوهشگران حوزهٔ ادبیات و علوم انسانی می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره‌مند شوند. «کشتن مرغ مینا» به‌ویژه به کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تری از جامعه و روابط انسانی هستند پیشنهاد می‌شود.

درباره هارپر لی

«هارپر لی» در ۲۸ آوریل ۱۹۲۶ در شهر «مونروویل» ایالت «آلاباما» به دنیا آمد. او از نویسندگان برجستۀ آمریکایی بود که با انتشار رمان مشهور «کشتن مرغ مینا» موفق به دریافت جایزۀ پولیتزر شد. «هارپر لی» تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتۀ حقوق در دانشگاه آلاباما به پایان رساند. او به موضوعاتی چون گردآوری خاطرات روحانیان قرن نوزدهم، جرم‌شناسی و همچنین موسیقی علاقه‌مند بود.

«لی» شخصیتی بسیار آرام داشت و همواره از انجام مصاحبه‌های عمومی سر باز می‌زد. در سال‌های بعد از سکته‌کردنش، بخشی از قدرت شنوایی و بینایی‌اش را از دست داد و دوران پایانی عمر خود را در خانۀ سالمندان گذراند. او سرانجام در ۱۹ فوریه ۲۰۱۶ در سن ۸۹سالگی درگذشت.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

«هارپر لی» در طول زندگی ادبی‌اش چندین افتخار و جایزهٔ مهم دریافت کرد؛ مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از جایزۀ پولیتزر برای رمان «کشتن مرغ مینا» (To Kill a Mockingbird)، مدال آزادی ریاست‌جمهوری ایالات متحده «بالاترین نشان غیرنظامی آمریکا»، مدال ملی هنر به پاس خدمات ارزشمندش به ادبیات آمریکا، جایزۀ کوییل (Quill Award) برای بهترین اثر کلاسیک به‌خاطر تأثیر ماندگار رمان «کشتن مرغ مینا» و دریافت چندین دکترای افتخاری ادبیات از دانشگاه‌های معتبر (از جمله دانشگاه نوتردام و دانشگاه هاروارد).

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

انتشارات نگاه با ترجمهٔ «رضا ستوده»، انتشارات امیرکبیر با ترجمهٔ «ف‍خ‍رال‍دی‍ن‌ م‍ی‍ررم‍ض‍ان‍ی‌»، انتشارات ناس با ترجمهٔ «بابک تیموریان»، انتشارات میلکان با ترجمهٔ «ملیکا شایسته»، نشر سبو با ترجمهٔ «محمدصادق کلانتری»، انتشارات ایرمان با ترجمهٔ «سمیرا بیات»، انتشارات افق بی‌پایان با ترجمهٔ «نیلوفرسادات قندیلی»، انتشارات پارمیس با ترجمهٔ «سیمین نیکان» و... این کتاب را در سال‌های مختلف منتشر کرده‌اند.

بخشی از کتاب کشتن مرغ مینا

«ستارۀ اقبال این خانه سال‌ها قبل از اینکه من و جیم متولد شویم افول کرد. رادلی‌ها با اینکه همه جا در شهر با روی خوش پذیرفته می‌شدند، در به روی خودشان می‌بستند و از هرگونه تماس با دیگران اجتناب می‌کردند، گناهی که در می‌کمب بخشیدنی نبود. از رفتن به کلیسا، تنها تفرج شهر، ابا داشتند و در خانه عبادت می‌کردند. خانم رادلی اگر هم گاهی به ندرت در کوچه پیدا می‌شد تا قهوۀ قبل از ظهر را با همسایه‌ها بنوشد، هیچ‌وقت به مجامع خیریه نمی‌پیوست و از آن‌ها احتراز می‌کرد. آقای رادلی هر روز ساعت یازده‌ونیم صبح به شهر می‌رفت و درست ساعت دوازده به خانه برمی‌گشت. گاهی پاکت قهوه‌ای‌رنگ بزرگی در دست داشت و همسایه‌ها می‌دانستند محتوای آن خواربار خانه است. من هیچ‌وقت نفهمیدم آقای رادلی از کجا زندگی می‌کند. جیم می‌گفت: «پنبه می‌خرد». بیان مؤدبانۀ این معنی که کار نمی‌کند. در هر حال تا آنجا که حافظۀ انسان یاری می‌کرد، آقای رادلی و همسر و دوپسرش در آنجا زندگی می‌کردند.»

احسان
۱۴۰۳/۱۲/۰۲

این کتاب روایت دورانی است که سیاهان در امریکا تنها برای حق «عادی بودن» می‌جنگیدند. اتیکوس، یکی از محبوب ترین پدرهای خلق شده در دنیای ادبیات، در این مبارزه نقش یک وکیل را دارد و البته در نقش یک پدر

- بیشتر
۱۴۰۳/۱۱/۱۹

یکی از بهترین رمان هایی که خوندم . انسان دوستی و فداکاری و نفی نژادپرستی

۱۴۰۳/۰۹/۱۲

یکی از برترین رمان های تاریخ

۱۴۰۴/۰۵/۲۸

شجاعت این نیست که دستت را بالا ببری و بزنی شجاعت این است که بدانی پیش از شروع کاری که میخواهی انجام دهی، شکست خورده ای ولی به هر حال آن را شروع کنی و تا آخر ادامه دهی

zahra ezazi
۱۴۰۴/۰۱/۰۴

عالی و آموزنده

Azilyn
۱۴۰۳/۱۱/۲۹

یک رمان بی‌نظیر سرشار از حس خوب و انسان دوستی؛ رمانی که برای خواننده در هر سنی میتونه آموزنده باشه. به نظر من اگر یک کتاب بتونه نگرش اجتماعی خواننده رو اصلاح کنه این کتاب همون کتابه.

بریده‌هایی از کتاب

اتیکوس می‌گه خدا بنده‌هاشو همون قدر دوست داره که اون‌ها خودشون رو
naghme_rsh
«هر کس حق داره هر طور می‌خواد فکر کنه و توقع داشته باشه که دیگران هم به عقایدش احترام بگذارند. اما من قبل از اینکه با دیگران زندگی کنم" باید بتونم با خودم زندگی کنم. وجدان آدم تنها چیزیه که نمی‌تونه تابع نظر اکثریت باشه».
naghme_rsh
آدم‌هایی پیدا می‌شند که... که اون‌قدر غصهٔ اون دنیا رو دارند که هیچ‌وقت یاد نمی‌گیرند تو این دنیا چه‌جور باید زندگی کرد.
اتیکوس می‌گه خدا بنده‌هاشو همون قدر دوست داره که اون‌ها خودشون رو».
شادی علایی
بچه جان" اگه کسی به تو لقب بدی داد" لازم نیست بهت بربخوره. این لقب به تو صدمه نمی‌زنه" برعکس نشون می‌ده که خود گوینده اخلاقاً چقدر فقیره.
Farinazk1far
اتیکوس حق داشت. می‌گفت آدم نمی‌تواند کسی را بشناسد مگر اینکه واقعاً در کالبد او جا بگیرد و از نظرگاه او به دنیا نگاه کند.
خانم مهدوی
اتیکوس گفته بود شرط ادب این است که با مردم راجع به چیزهای مورد علاقۀ آن‌ها صحبت کنیم نه راجع به چیزهای مورد علاقۀ خودمان.
M Mohammadi
همسایه‌ها هنگام عزاداری برای هم غذا می‌برند" موقع بیماری گل و در سایر مواقع به مناسبات گوناگون چیزهای کوچکی به هم هدیه می‌کنند. بو همسایهٔ ما بود. به ما دو عروسک تراشیده از صابون" یک ساعت شکسته با زنجیر" یک جفت سکهٔ یک‌پنی صیقلی‌شده و زندگی ما را هدیه کرده بود. اما همسایه‌ها در قبال هدیه‌هایی که دریافت می‌کنند خودشان نیز چیزی هدیه می‌دهند. ما هیچ‌وقت جای هدایایی که از شکاف درخت برداشتیم" چیزی نگذاشتیم. ما به بو هیچ‌چیز نداده بودیم و این فکر مرا غمگین می‌کرد.
نفس