کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی
معرفی کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی
چاپ سوم کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی نوشتهٔ آدرین ولز و ترجمهٔ مهدی اکبری و ابوالفضل محمدی و زهرا اندوز و ویراستهٔ رویا موسوی نیا است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی
چاپ سوم کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی (Metacognitive therapy for anxiety and depression) در سال ۱۴۰۰ منتشر شده است. پروفسور آدرین ولز، استاد آسیبشناسی بالینی و تجربی در دانشگاه منچستر انگلستان و نویسندهٔ این کتاب است. او بنیانگذار فراشناخت درمانی است و طی ۲۵ سال، بیش از ۱۳۰ مقاله و کتاب در این زمینه به رشتهٔ تحریر در آورده است. کتاب حاضر به چند دلیل منحصربهفرد است. اولاً محتوای این کتاب توصیف جامعی از ماهیت فراشناخت و فرایند درمان به دست میدهد؛ در واقع مخاطب با مطالعهٔ این اثر، به سیر فکری نویسنده پیوند میخورد. ثانیاً سبک نگارش این کتاب کاملاً بالینی و کاربردی است و نویسنده در حد نیاز به مبانی نظری این رویکرد پرداخته است؛ بهطوریکه توجه خواننده از هم گسیخته نشود. ثالثاً روایت ساده و قابل فهم از یک مبحث پیچیده و غامض و ارائهٔ ابزارها، برگههای تمرین، فرم مصاحبهٔ موردی اختلالها بههمراه طرح کلی درمان بر جذابیت کتاب و برقراری ارتباط با مخاطب میافزاید. مقدمهٔ پروفسور آدرین ولز بر ترجمهٔ پارسی و نیز کسب مجوز رسمی از انتشارات «گیلفورد» بر غنای هر چه بیشتر این اثر افزوده است. این کتاب میتواند منجر به رشد و ارتقای مداخلات روانشناختی مؤثر، بهویژه درمانهای شناختی - رفتاری در ایران بشود.
خواندن کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب درمان اضطراب و افسردگی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فراشناخت درمانی برای اضطراب و افسردگی
«فصل دهم؛ شواهد نظریه و درمان فراشناختی
این فصل به بررسی شواهد مربوط به نقش سندرم شناختی- توجهی و فراشناختوارهها در اختلالهای روانی اختصاص دارد که توسط رویکرد فراشناختی ارائه شده است. علاوه بر این در ابن فصل به شواهد مربوط به اثربخشی تکنیکهای خاص درمانی و نتایج اجرای پروتکلهای درمانی نیز میپردازیم. در این فصل به جای یک بحث عمیق قصد یک مرور کلی داریم. علاوه بر این، قصد من پایبند بودن به اهداف این کتاب است که هدف آن ارائهٔ راهنمای عملی و گام به گام فراشناخت درمانی است.
برای سازمان دادن به شواهد، ابتدا پژوهشهای مرتبط با رابطه بین مؤلفههای مختلف سندرم شناختی- توجهی CAS)) و اختلالهای روانشناختی را مرور میکنیم. این مؤلفهها شامل نگرانی، اندیشناکی، تهدیدیابی و راهبردهای مقابلهای فراشناختی میشوند. سپس به شواهد تجربی مرتبط بین باورهای فراشناختی و اختلالهای روانشناختی میپردازیم در پایان، به پژوهشهای مربوط به اثربخشی مداخلات فراشناختی، تغییرات آزمایشی توجه و ارزیابی اثربخشی کل درمان اشاره میشود.
ماهیت و پیامدهای سندرم شناختی-توجهی
نگرانی و اندیشناکی
شواهد زیادی از این دیدگاه که سبکهای تکرار شونده تفکر مثل نگرانی یا اندیشناکی برای بهزیستی هیجانی آسیبزننده هستند، حمایت میکنند. کارهای اولیه در مورد نگرانی در حوزههای اضطراب امتحان (برای مثال واین، ۱۹۷۱؛ ساراسون، ۱۹۸۴) انجام شد. طی این پژوهشها اضطراب به دو مؤلفهٔ هیجانپذیری و نگرانی تقسیم شد. پژوهشهای زیادی پیشنهاد کردند که مؤلفه نگرانی تأثیر مخربی بر عملکرد آزمون دارد. زیرا نگرانی از منابع توجه زیادی استفاده میکند که همین امر سبب افت عملکرد میشود. همچنین این یافته همخوان با این دیدگاه است که نگرانی نیازمند توجه است و در پردازش و رفتار مرتبط با تکالیف مداخله میکند.
بدون شک، سبکهای تفکری با کیفیت تکرار شونده و دارای ویژگی درجاماندگی نقش عمدهای در اختلالهای روانشناختی دارند. برای نمونه، نگرانی به عنوان فرآیندی که در طیف گستردهای از اختلالها شامل: هراس (DSM-IV؛ انجمن روانپزشکی آمریکا، ۱۹۹۴)، اضطراب اجتماعی (کلارک و ولز، ۱۹۹۵؛ ملینگز و آلدن، ۲۰۰۰)، اضطراب سلامتی (بومن و میجر، ۱۹۹۵)، استرس پس از سانحه (هولوا، تاریر و ولز، ۲۰۰۱) و اضطراب فراگیر (DSM- IV؛ انجمن روانپزشکی آمریکا، ۱۹۹۴) شناخته شده است. فرآیند مشابه آن یعنی اندیشناکی نیز در افسردگی (برای مثال، نولن- هوکسما، ۱۹۹۱) شناخته شده است.»
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه
حجم
۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۳۸۴ صفحه