کتاب کتاب قوام
معرفی کتاب کتاب قوام
«کتاب قوام» روایت زندگی حجتالاسلام سیدمهدی قوام(۱۳۴۲-۱۲۷۹)، به قلم محسن دریابیگی است.
در بریدهای از مقدمه کتاب میخوانیم:
«ویژگیهای شخصیتی قوام در جذب جوانان به او بسیار مؤثر بود. جوانانی که به سختی تن به قیادت روحانی میدادند را صدق و بزرگواری او به زانوزدن در محضرش وا میداشت. بعد از شهریور ۱۳۲۰ که فضا برای تبلیغ دین فراهمتر شد، قوام از ابزار منبر بسیار بهره گرفت تا بتواند مردم را از خاک رهانیده و به سوی افلاک راهنمایی کند.
سید به شیوهای رندانه میزیست به همین جهت مورد بیمهری برخی خشکهمقدسین قرار داشت. مجتهدی معقولخوانده بود. آقازادهای بود که به دیگر آقازادگان نمیماند. ظاهرش با ظاهر دیگر طلبهها متفاوت بود. کتانی بهپا میکرد. ریشش بسیارکوتاه بود. گاه عبا بر دوش خود میانداخت. اطرافیانی متفاوت و از هر تیپ و گروه دورش را پر کرده بودند. با این حال، سوز و گدازی داشت که هر مستمعی را مدهوش میکرد. صدق و صفا شمع انجمن قوام بود. فهم عمیقش از انسان و زمانه، گروهی از جوانان را گرد او جمع کرده بود که به دنبال خود حقیقی خویش میگشتند تا از مسیر سعادت جا نمانده و با حسرت این دار دنیا را ترک نکنند. اینان در قوام گمشدهی خود را یافته بودند. قوام سخن از آنان میگفت؛ از غریبهها سخن به میان نمیآورد. اهل ریا و تزویر نبود. مقلدانه زیست نمیکرد. صداقت و راستی از سر و رویش میریخت.
عشق و محبت به خدا و خلق آیینش بود. دینش، دینی رحمانی بود. او راه خود را میرفت. با مردم زندگی میکرد. در مجالس بالانشین نبود. فقر مرامش بود. وسعت مشرب داشت. خلق را عیال حق میدید. مصطلحات علمی مشغولش نکرده بود. قوام، همراه عوام شد؛ اما عوامزده نشد. بلکه عوام را به دایرهی خواص رهنمون گردید.»
با سلام😄. بسی کتاب خوبی بود و بسی درس آموختیم از حاجآقا سیدمهدی قوام که خدایش بیامرزد.. کــلــــی نکتهی دلچسب و دلنشین یاد گرفتم از این سید بزرگوار و خیلی خوشحال و خرسندم از خوندن این کتاب مفید^^ همهچیز صحیح و خوب؛ فقط
کتابِ سوم از عضویتِ خوب و جذابِ یک هفته ای در کتابخانه.. . . . "امر به معروف و نهی از منکر بر همه واجب است.اما... اما... اما..طوری بگو که قلب گناهکار نشکند!" . . کوچکم برای توصیه کردن، پس خواهش می کنم این کتاب را
کتاب صد و هجدهم برنامه مطالعه از طرح کتابخانه همگانی ، عالی بود این کتاب و بسیار لذت بردم ، خدا رحمتشون کنه
گاهی برای رشد معنوی وبه خود امدن،فقط کافیست چنین زندگی نامه هایی خوانده شود.... پیشنهاد میکنم باهر عقیده واعتقادی که هستید یکبار این کتاب را مطالعه بفرمایید. بسیار تامل برانگیز بود،از خواندنش واقعا لذت بردم🌼
وقتی امشب از شبکه پنج اسم حاج آقا قوام رو شنیدم یه جرقه ای در ذهن ام به سمت این کتاب زد که آره یه زمانی آقا سیّد و دوستان دیگه از این کتاب تعریف کرده بودن و بعد از
لطفا این سری از کتابا رو رایگان کنید. خداییش الان که بچه ها رو آوردن به خوندن. اینا رو رایگان بگذارید.
«مراجعه به تراجم علمای سلف به منزله مراجعه به کتاب های معتبر اخلاقی است» آیتاللّه بـهجـت خواندن این کتاب بالتأکید توصیه میشود.
«باید بچشد عذاب تنهایی را ، آنکس که ز عصر خود فرا تر باشد» __________ کم بود اما تاثیرگذار.
خیلی کتاب روان و خوبی بود من مزار شیخ حر عاملی رفته بودم و نمیدونستم چه شخص بزرگیه اقا سید مهدی قوام هم سفارش کردن حتما سر مزار شیخ حر عاملی بریم در صحن انقلاب مشهد دفن هستند. کتاب نخل و نارنج
کتابی است که به بیان خاطرات نزدیکان و دوستان از جناب حجت الاسلام سید مهدی قوام می پردازد برای خاطرات خوان ها توصیه می شودو برای انتشارات معروف خیمه است. ______ "ما به حقیقت راه (حق و باطل) را به او نمودیم