کتاب دکتر محمد ملکی: استادی برای همه فصول
معرفی کتاب دکتر محمد ملکی: استادی برای همه فصول
«دکتر محمد ملکی: استادی برای همه فصول» نوشته دکتر صادق زیباکلام(-۱۳۲۷) است. در آذر ۱۳۵۷ نزدیک به صد تن از استادان دانشگاه تهران با رهبری دکتر محمد ملکی، در ساختمان مرکزی این دانشگاه تحصن کردند. در آن زمان دانشگاه تهران و دیگر دانشگاههای ایران توسط دولت نظامی ارتشبد ازهاری تعطیل شده بود. این کتاب به شرح آن رویداد تاریخی و گزیدهای از زندگی سیاسی دکتر ملکی، استاد وقت دانشکده دامپزشکی و از مبارزان دانشگاهی در دوران انقلاب است. صادقزیبا کلام استاد کنونی دانشگاه تهران و نویسنده این کتاب در مقدمه آن مینویسد: «این کتاب در اساس بخشی از خاطرات من مربوط به دوران انقلاب است که به تحصن اساتید دانشگاه تهران در آذر و دیماه ۱۳۵۷ مربوط میشود. خاطرات به صورت روزانه تدوین نشده بلکه کلاً در برگیرنده ماجراهای نزدیک به یک ماه تحصن اساتید در طبقه پنجم سازمان مرکزی دانشگاه تهران میباشد. بخش دیگر کتاب مربوط به مقطع بعد از انقلاب میشود. ماجراهای این بخش از زمانی آغاز میشود که آقای دکتر محمدملکی رئیس دانشگاه تهران بعد از انقلاب بنده را به عنوان نماینده ریاست دانشگاه برای هماهنگی و سروسامان دادن به وضعیت دانشکده پرستاری دانشگاه تهران به آن دانشکده اعزام مینمایند؛ و من عملاً شدم مسئول آن واحد، در آن مقطع، آموزشگاه یا دانشکده پرستاری یکی از واحدهای تابعه دانشکده پزشکی بود و از آنجا که دانشکدههای پزشکی هنوز از وزارت علوم جدا نشده بودند، دانشکده پزشکی و زیرمجموعههای آن وابسته به دانشگاه ازجمله دانشگاه تهران بودند.»
درباره صادق زیباکلام
صادق زیباکلام در خرداد سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد. او در خانوادهای تحصیلکرده و فرهنگی بزرگ شده. او بعد از پایان دورۀ دبیرستان سال ۱۳۴۵ برای ادامۀ تحصیل در دانشگاه تهران قبول شد. پدرش مخالف تحصیل او در ایران بود، برای همین او را به اتریش فرستاد. صادق زیباکلام تحصیلات خود را در اتریش رها کرد و به شهر هادرزفیلد در انگلستان رفت و برای تحصیل در رشتۀ مهندسی شیمی وارد دانشگاه پلیتکنیک انگلستان شد. او پس از اینکه وارد ایران شد، ساواک او را به جرم جاسوسی دستگیر کرد و دولت او را ممنوعالخروج کرده و او قادر به بازگشت به انگلستان نشد.
صادق زیباکلام برای مدتی در دانشگاه تهران مشغول به کار شد و پس از انقلاب اسلامی دوباره به انگلستان بازگشته و در رشتة علومانسانی به تحصیل پرداخت. او در زمان دانشجویی فعالیتهای سیاسی انجام میداد و انتقادات خود را به تصمیمات سیاسی و اجتماعی بیان میکرد.
همچنین او کتابهای مختلفی دربارۀ سیاست و تاریخ نوشته است و عقاید خود را نیز در آنها بیان کرده است. نوشتههای صادق زیبا کلام شامل: ما چگونه ما شدیم، ریشهیابی علل عقبماندگی ایران، وداع با دوم خرداد و میباشد. او برای ارائة تز دکترایش کتاب ما چگونه ما شدیم؟ را به چاپ رساند.
حجم
۳۹۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
حجم
۳۹۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۶۷ صفحه
نظرات کاربران
خدا رحمت کنه آقای دکتر رو یک دفعه در یک گردهمایی جمع شاگردان قدیم شان گفتند من بابت یک رایی که " آری "دادم از همه شما نسل جوان معذرت خواهی میکنم
هر آنچه که باید درباره "دانشگاه" و دقیق تر "دانشگاه تهران" در انقلاب و سال های نخست و فراز و نشیب هایش بدانید! یک کتاب بسیار عالی که حتما توصیه میکنم بخونینش. با قلم و روایت استاد صادق زیباکلام.
حرف نداشت. حتمن بخونید.