کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج
معرفی کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج
کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج نوشتهٔ مینا ملکی و مریم آزادی است و انتشارات نسل روشن آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج
خانواده نهادی اجتماعی است که کانون حمایت و آرامبخش برای اعضای خود فراهم میکند. ازدواج اولین تعهد عاطفی و حقوقی است که در بزرگسالی منعقد میگردد و نقطهعطفی در رشد و تعالی شخص تلقی میشود. پس افراد برای داشتن خانوادهای پویا، آرامبخش و متکامل نیازمند ازدواجی موفق و آگاهانه هستند. البته، برای شکلگیری یک خانواده مستحکم و سالم علاوه بر انتخاب مناسب و آگاهانه، بهدستآوردن دانش و اطلاعات اولیه جهت شروع یک زندگی مشترک برای دو طرف امری بدیهی است که باید مراکز مشاورهای پیش از ازدواج برای دختران و پسران پیشبینی شود، تا در آینده به صرف یک سری ناسازگاریهای اولیه نهاد خانواده از هم گسسته نشود. به همین دلیل، حمایت از والدین، حقوق فرزندان و آنان و توانمندسازی خانوادههای نیازمند، امری مهم و ضروری است.
رفع اختلافات زوجهای جوان به همان اندازه که راحت به نظر میرسد مشکل و طاقت فرساست. زوجهایی که برای زوجدرمانی مراجعه میکنند باید نهایت همکاری را با مشاور برای روشنشدن موضوع و شفافکردن مشکل به کار بگیرند، زیرا با این کار میزان موفقیت در جلسه مشاوره زوج درمانی افزایش مییابد. در جلسه مشاوره زوجدرمانی، نگاه زوجین باید نگاهی واقعبینانه برای درک مشکل باشد و نه پیروزشدن بر زوجی دیگر. زوجدرمانی میتواند سبب نزدیکشدن و بهبود رابطه زوجها و دورشدن از فضای عدم شناخت آنان از هم شود، تا به این طریق زوجها بتوانند مشکلاتشان را بهراحتی حل کنند. بهترین زمان برای مراجعه برای زوجدرمانی در همان آغاز اختلافات است؛ زیرا با پیشرفت اختلافات امکان برگشت به حالت عادی مشکلتر میشود. مزیتی که زوجدرمانی دارد این است که در هر بار جلسه زوجدرمانی، زوجین میتوانند به کمک مشاور، بیشتر همدیگر و خود را بشناسند و سعی در اصلاح روابط خود کنند. مشاوره زوجی که زوجدرمانی یا مشاوره ازدواج هم نامیده میشود، به مشکلاتی میپردازد که در روابط صمیمانه و جنسی بزرگسالان پیش میآید. فشارکار، خانواده، مسائل اقتصادی و عدم سلامت جسمانی همگی میتوانند روی رابطهٔ زوجی اثر گذاشته و به یکباره ارتباطی را که زمانی بیشترین انرژی و اعتماد به نفس را به ما میداد، تبدیل به ارتباطی فرسایشی و ناامیدکننده کند. الگوهای رفتاری که در کودکی یاد گرفتهایم، اغلب در روابط بزرگسالی ما مجددا ظاهر میشوند. کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج به بررسی روانشناسی جنس زن و زوجدرمانی در خصوص مسئلهٔ ازدواج پرداخته است.
خواندن کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به همهٔ زوجها و کسانی که قصد ازدواج دارند پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تکنیک های زوج درمانی و مشاوره ازدواج
«ازدواج نمادی از پیوند زیباییها بین دو نفر است. زیبائیها فقط شامل تجارب خوشایند نیست. گاهی سختیهای زندگی و رفع آنها زندگی را زیباتر میکند. علت اینکه بعضی از زوجین آن را تجربه نکرده اند بدین خاطر است که زیبائیهای بالقوه و بالفعل ازدواج را کسب نکرده اند، تلاشی برای کسب آن به شکل اساسی نمیکنند. و زیبائیها را چیزهای بسیار ایده ال در نظر میگیرند. در واقع هدف و مفهوم زندگی را درک نکرده اند و بدون واقع بینی و کسب آمادگیهای مختلف به این مسیر وارد شدهاند.
برای دستیابی به ازدواج موفق و زیبا اولین مرحله بهبود مهارتهای فردی و اجتماعی است. جوانی که به اندازه کافی مهارتهای زندگی را کسب نکرده باشد آمادگی ازدواج را ندارد. کسی که زود عصبانی میشود، خیلی حساس است، مدام نظراتش را عوض میکند، با پدر و مادرش رابطه خوبی ندارد، برای آینده خود برنامه ای ندارد، بدبین و نا امید است، در زمینه شغلی و تحصیلی پشتکار ندارد، مدام از استرس رنج میبرد، در یک رابطه عاطفی خیلی زود وابسته میشود و افسرده است چنین شخصی قبل از ازدواج حتما باید مهارتهای زندگی را یاد بگیرد و در عمل پیاده نماید. اولین اصل ازدواج خودسازی و تغییر رفتارهای نامناسب است. متاهل شدن یعنی تغییر و سازنده بودن. این تغییر و سازنده بودن پیامد بسیار زیبایی بدنبال خواهد داشت.
مهارتهای لازم در ازدواج
قسمت عمده ای از مهارتهایی که یک فرد قبل و در طول ازدواج و نیز بعد از آن باید یاد بگیرد به شرح زیر است.
مهارتهای ارتباطی:
مهارتهایی نظیر تعامل با خانوادهها، ارتباط با همسر، ارتباط با جنس متفاوت، نحوه ستایش از همسر، همفکری، مشورت کردن، گوش دادن، درست صحبت کردن، احترام متقابل، اخلاق نیکو، درک طرف مقابل و داشتن سیاست در ارتباط.
مهارت کنترل هیجانات:
مواردی نظیر گذشت، صبر، کنترل هیجانات، کنترل خشم، قانع بودن، مدیریت استرس و افسردگی از جمله این مهارتها هستند.
مهارت همسرداری:
ارتباط با همسر، همسرداری، شناخت خصوصیات جنس متفاوت، نگاه باز و انعطاف پذیر نسبت به نقشهای زن و شوهر در زندگی.
مدیریت خانواده:
درست زندگی کردن، مدیریت خانه، بچه داری، حل مسائل در خانه و خانه داری از جمله این مهارتها هستند.
مهارتهای فکری:
مهارتهایی نظیر برنامه ریزی، تصمیم گیری، خودشناسی، تفکر انتقادی، خوش بینی منطقی و خلاقیت در این مجموعه قرار دارند.
مهارت عشق ورزی:
ابراز عشق و علاقه، ابراز احساسات، داشتن تفاهم نه تحمیل تشابه کامل، همدلی و درک متقابل و توجه نمودن.
مهارتهای شغلی و تحصیلی:
داشتن پشتکار، آینده نگری در زمینه کار و تحصیل و اعتماد بنفس اقتصادی، کسب آمادگی نسبی شغلی، تحصیلی و مالی.
مهارتهای اخلاقی:
صداقت، مسئولیت پذیری، تعهد، وفاداری، صبر و گذشت، رفتار مودبانه.
مهارتهای اجتماعی و بین فرهنگی:
درک و شناخت تفاوتهای فرهنگی، تعامل با فرهنگ متفاوت، و مهارت خود متمایز سازی.
مهارت مدیریت زمان:
برنامه ریزی برای بودن با خانواده، محیط کار و اوقات فراغت.»
حجم
۵۶٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۵ صفحه
حجم
۵۶٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۸۵ صفحه