کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
معرفی کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱) نوشتهٔ حسن پیرنیا (مشیرالدوله) از ایرانپژوهان معاصر است. این مجموعهٔ ۳ جلدی که در دههٔ ۱۳۱۰ گردآوری و تألیف شده است، یکی از کتابهای کلاسیک در مطالعات ایرانیشناسی به شمار میرود که در انتشارات پر منتشر شده است.
درباره کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
جلد اول این کتاب دربردارنده دورهٔ مادی و دورهٔ اول پارسی تا آخر سلطنت خشایارشا است.
عبدالحسین زرینکوب دربارهٔ این کتاب معتقد این اثر، تنها تاریخی نیست، بلکه دایرةالمعارفی دربارهٔ تاریخ، تمدن و فرهنگ گذشتهٔ سرزمینهای مهم دنیا بهویژه یونان، روم، سوریه، مصر، عربستان، میاندورود، هند و... به شمار میرود؛ چنانکه خواندن آن، نهتنها موجب آشنایی خواننده با تاریخ و سرگذشت سلسلههای ایرانی (مادها، هخامنشیان و اشکانیان) و سلسلههای یونانی سلوکی میشود که اطلاعات نیکو و اصیلی دربارهٔ تاریخ خاورمیانهٔ امروز و یونان به دست میآورد.
کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران از زمان تألیف تاکنون چندین بار به چاپ رسیده و همواره مورد استقبال پژوهشگران حوزهٔ تاریخ و علاقهمندان به ایران باستان قرار گرفته است.
خواندن کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به تاریخ ایران و جهان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
«تاریخ از زمانی شروع میشود که شهادتهای کتبی و تاریخی راجع به وقایع و حوادث آن زمان به دست آمده. اعصار و دهوری که قبل از آن گذشته، ازمنه قبل از تاریخ به شمار میرود. علمای معرفتالارض یا زمینشناسی و نیز علمای آثار عتیقه هنوز موفق نشدهاند مدت ازمنه پیش از تاریخ را، ولو تقریبی هم که باشد، معین کنند. هر چند بعضی علمای فن مبنی بر قیاس یا بر مدارکی ناقص این مدت را صدها میلیون سال یا بیشتر تخمین و عقایدی ذکر کردهاند که مورد اعتماد نیست، با وجود این برای اینکه بنماییم که چه تفاوتهای زیاد بین عقاید مذکوره است، یکی دو عقیده را ذکر میکنیم.
هِکل حیوان شناس معروف گوید: «اگر من مدت اعصاری را که از ابتدای پدیدآمدن گیاه یا جانداری در روی زمین تا زمان ما گذشته، ۲۵ میلیون یا صد و یا هزار و چهارصد میلیون سال بدانم، برای تصورات من فرقی ندارد و برای اکثر مردم نیز همین نتیجه حاصل است».
گُلدشمیدت عالم دیگر را عقیده آن است که از زمان پدید آمدن نبات یا حیوان در سرزمینها لااقل یک میلیارد و چهار صد میلیون سال گذشته. بعضی علمای زمین شناس اخیرا امتداد اعصار معرفتالارضی را صد میلیون سال تخمین و آن را به پنج قسمت تقسیم کردهاند: ۱ـ مرحله ابتدایی پنجاه و دو میلیون سال. ۲ـ عصراول سی و چهار میلیون. ۳ـ عصر دوم یازده میلیون. ۴ـ عصر سوم سه میلیون. ۵ـ عصر چهارم که زمان ما جزء آن است، پانصد هزار سال. عدهای از علما مانند مُرْتیلّه طول عصر چهارم را از ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار سال میدانند. در مجموع عقاید درباب مدت ازمنه پیش از تاریخ بسیار متشتت است و تقریبا هر عالم فن عقیدهای دارد. راجع به انسان بعضی را عقیده این است که در عصر چهارم معرفتالارضی به وجود آمده، برخی بالاتر رفته پدید آمدن او را به عصر سوم مربوط میدانند. عدهای گویند هر زمان که حیوان پستاندار توانسته روی زمین زندگانی کند، انسان هم در همان زمان به وجود آمده. مفسرین تورات، چنان که معلوم است، خلقت عالم را به هفت هزار سال قبل معطوف میداشتند، بعد این زمان را به واسطه اکتشافات علمی همواره پیش بردند و حالا بعضی علمای فن به این عقیدهاند که بشر قبل از عصر چهارم معرفتالارضی، یا تقریبا دو میلیون سال قبل، به وجود آمده. مراحلی را که بشر پیموده، بنا بر استخوانها و ابزار کار و حربه و غیره، که از زیر زمین یا از درون غارها به دست آمده، به چهار عهد تقسیم میکنند:
اول: عهد احوال ابتدایی. بشر به عقیده علمای فن در این مرحله فقط از حیثقوای عقلی از حیوان برتر بوده، هیچگونه صنایعی نداشته و آتش را هم در این مرحله هنوز کشف نکرده بود. از این عهد آثاری در دست نیست جز اسکلتها و جمجمه بشر ابتدایی.»
چقدر خوبه که هنوز هم کتاب هایی در این موارد نوشته میشن، با این فرهنگ نامناسب الان که کوروش و داریوش و کلا تاریخ پیش از اسلام رو به سخره گرفتن و اونو باعث ننگ میدونن... من به ایرانی بودنم افتخار
این کتاب رو بتازگی به پایان رسوندم. بهشت و دوزخ ما در این جهان در دستان خود ماست. نیکی پاسخ نیکی و بدی سزای بدی است، نتیجه زندگی ما کارها و اعمال ماست.( زرتشت) بدبخت ملتی که تاریخ خود را نداند، تیره بخت
با توجه به این که تاریخ، محتوایش بروز شونده است، اطلاعات این کتاب بسیار قدیمیست. درباره تاریخ ایران، اطلاعات جدیدی داریم، از جمله تاریخ زمان ساسانی و هخامنشی؛ آقای دکتر تورج دریایی، رئیس بنیاد مطالعات ایران دکتر سموئل جردن در
هر سه جلدش، وحشتناک خوبه .
این کتاب بسیار قدیمی هست اما چون از اولین کتابهایی هست که نویسندگان ایرانی نوشتند به نظرم ارزش خوندن داره
با سلام این کتاب قدیمی است و متن آن اصلا روان نیست و متاسفانه ساختار کتاب به نوعی ایست بعد از خواندن حتی نیمی از کتاب هیچ جذابیتی در من ایجاد نکرد، اطلاعات و موضوعات شکسته هستند و اصلا منسجم نیستند،
اصلا متن روانی نداره و به سختی میشه فهمید جملاتو
کاش رایگان بود
عالی بود این کتاب ارزش خریدن داشت من کتاب تاریخ کامل ایران را از بینهایت خواندم ولی خیلی جذاب نبود
باسلام سپاس گذار میشم اگر کتاب هایی مشابه رو معرفی کنید بهم من یکم شک دارم برای خوندن این سه گانه چون مال حدود یک قرن قبله