دانلود و خرید کتاب نمایش نامه ات را بنا کن دیوید راش ترجمه فاطمه عسکری
تصویر جلد کتاب نمایش نامه ات را بنا کن

کتاب نمایش نامه ات را بنا کن

نویسنده:دیوید راش
انتشارات:مهرگان خرد
امتیاز:
۳.۷از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب نمایش نامه ات را بنا کن

کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن نوشتهٔ دیوید راش و ترجمهٔ فاطمه‌سادات عسکری و مهناز مظلومی است و مهرگان خرد آن را منتشر و روانهٔ بازار کرده است.

دربارهٔ کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن

مخاطبان اولیهٔ این کتاب، نمایشنامه‌نویسان تازه‌کار هستند. در‌واقع این اثر چندین راهکار و تکنیک را به شما معرفی می‌کند و مرجع مناسبی برای یادگیری مبانی نمایشنامه‌نویسی است.

از طرفی کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن می‌تواند برای نویسندگان حرفه‌ای نیز مفید باشد. شاید از طریق این کتاب بتوانید آموزه‌های خود را به‌روز کنید و ایده‌ها و مفاهیم این حوزه را با اصطلاحات متفاوتی بیاموزید. همچنین می‌توانید از این اثر برای یادآوری آموزه‌های پیشین خود بهره ببرید. 

این کتاب به حرفهٔ نمایشنامه‌نویسی از یک دیدگاه ترکیبی نگاه می‌کند.

کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن به‌صورت کلی به ۳ بخش جداگانه تقسیم شده‌است:

بخش اول شامل مبانی درام است. یکی از عناصر تشکیل‌دهندهٔ درام، کنش است. این عنصر بنیادی‌ترین عنصر هر درام است که در بخش اول به اجزای تشکیل‌دهندهٔ‌ کنش و میزان اهمیت آن پرداخته می‌شود.

عنوان بخش دوم، «کنار‌ هم‌ قرار‌دادن آن‌ها» است. شما در این بخش یاد می‌گیرید چطور به بهترین شکل از این مبانی بهره ببرید تا نمایش‌نامه‌هایی جذاب، روان و قابل اجرا خلق کنید. یاد می‌گیرید که چگونه صحنه‌ها را با یک ترتیب معنادار و منسجم کنار هم قرار دهید و چگونه در جریان نمایش‌نامه تعلیق ایجاد کنید.

بخش سوم، «فوت‌و‌فن‌های پیشرفته» نام دارد. این بخش به شما یک‌ سری ابزار مفید یاد می‌دهد تا با آن نمایشنامهٔ خود را ارتقا داده و آن را عمیق‌تر و واضح‌تر کنید. در این بخش است که دربارهٔ دیالوگ، شخصیت‌پردازی، مقدمه‌چینی و چیزهای دیگر بیشتر یاد خواهید گرفت.

خواندن کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به علاقه‌مندان به نمایشنامه‌نویسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب نمایشنامه‌ات را بنا کن

«قرار نیست همهٔ نمایش‌نامه‌ها داستان باشند. برخی نمایش‌نامه‌ها وقایع را به جای اینکه در یک زمان خطی به ما نشان دهند در یک توالی بی‌نظم، که در آن پایان اثر را قبل از آغاز آن می‌بینیم به نمایش می‌گذارند. همهٔ نمایش‌نامه‌ها از قواعد منطقی پیروی نمی‌کنند؛ اینکه واقعهٔ «الف» قبل از واقعهٔ «ب» رخ می‌دهد به این معنی نیست که واقعهٔ «الف» علت واقعهٔ «ب» است. هر چه باشد، روزْ قبل از شب ظاهر می‌شود اما روز علت شب نیست. قرار نیست همهٔ آدم‌هایی که ما روی صحنه می‌بینیم مانند آدم‌هایی که در خیابان می‌بینیم شخصیت‌های عینی باشند. گاهی اوقات اَشکال، انتزاع‌شده از مفاهیم هستند؛ به طور مثال در نمایش‌نامهٔ قرون وسطایی آدمیزاد، ما روی صحنه با «اعمال خیر»، «دوستی»، «خویشاوندی» و امثالهم به‌مثابه شخصیت مواجه هستیم. این‌ها نماد اندیشه‌ها هستند و بر این اساس، نیازی نیست همانند آدم‌های معمولی رفتار کنند.

از این گذشته به هیچ وجه لازم نیست که همهٔ نمایش‌نامه‌ها رویدادهای منطقی را به ما نشان دهند. بعضی اوقات آنچه روی صحنه می‌بینیم و می‌شنویم یاوه به نظر می‌رسد؛ گویی نویسنده با کلمات و اصوات بازی می‌کند، همچون نوع خاصی از جاز. بعضی اوقات بازیگرها دست به کارهای عجیبی می‌زنند که هیچ منطقی ندارد. برای مثال چرا یک زن که سرود ملی می‌خواند، سوار بر وان حمامی وارد صحنه می‌شود، تخم‌مرغ فاسدی را روی صحنه پرت می‌کند و از صحنه خارج می‌شود؟ آن هم زمانی که فکر می‌کردیم [نمایش در] نیمه‌شبی است در مزارعی دوردست؟ به کلاژهایی مثل آثار آفریده‌شده توسط رابرت راشنبرگ نگاهی بیندازید (راشنبرگ را در گوگل جست‌وجو کنید)؛ گاهی اوقات نمایش‌نامه‌ها هم این‌چنین هستند.»

منیره سادات جارچیان
۱۴۰۳/۰۴/۲۷

این کتابی همه چیز تمام درباره نمایشنامه نویسی و آموزش خلاقانه و علمی آن است. هیچ مبحثی درباره موضوع کتاب جا نیفتاده و مشروح به آن پرداخته شده است. چند نمایشنامه بررسی و تحلیل شده و تمرین هایی داده شده

- بیشتر
آدم‌ها حقایق را آشکار می‌کنند زیرا می‌خواهند به کسی ضربه زده یا او را نابود کنند.
منیره سادات جارچیان
بیان ساده، در حالی که نمایش‌نامهٔ شما ممکن است در مورد بسیاری چیزهای نمادین باشد، شما نمی‌توانید همهٔ آن‌ها را بنویسید.
منیره سادات جارچیان
آدم‌ها حقایق را آشکار می‌کنند زیرا می‌خواهند دیگری تصمیمی بگیرد.
منیره سادات جارچیان
اتفاقات زیادی ممکن است در پیش‌نویس شما رخ دهد، اما آیا آن‌ها به یک واقعهٔ خاص یا مهم که کنشی دراماتیک را شکل می‌دهد، می‌رسند؟ چیزی که شکل، انسجام و معنا داشته‌باشد؟
منیره سادات جارچیان
یک نمایش‌نامه رویدادی خاص است که در یک واحد زمانیِ محدود اتفاق می‌افتد و در آن تغییر قابل توجهی در یک شخصیت مرکزی، یا یک موقعیت بزرگ‌تر یا هر دو رخ می‌دهد.
منیره سادات جارچیان
بنابراین داستان، معادل است با «آنچه اتفاق افتاده‌است.» نمایش‌نامه «شیوه‌ای است که به ما گفته می‌شود.»
منیره سادات جارچیان
اگر مخاطب، شخصیت را فقط در حال گفتن یا انجام یک چیز می‌دید یا می‌شنید -آنچه که می‌توانست ایدهٔ نمایش‌نامه را منتقل کند-
منیره سادات جارچیان
یک رویداد، زمانی دراماتیک است که شامل یک شخص باشد که به طور اضطراری، چیزی می‌خواهد که به دست آوردنش سخت است، ولی هر کاری لازم باشد انجام می‌دهد تا آن را به دست بیاورد.
منیره سادات جارچیان
این بدین معنی است که کار شما به عنوان یک نمایش‌نامه‌نویس پیدا کردن کنش جسمانی است (حرکت‌کردن به طریقی یا بیان مطلبی که با مطلب دیگری در تضاد باشد)، تا ایده را به دیگران برساند. به عبارت دیگر، شما نمی‌توانید یک نمایش‌نامه در مورد شخصیتی بنویسید که خِرد کسب می‌کند، اما می‌توانید نمایش‌نامه‌ای بنویسید در مورد شخصیتی که از خانه‌ای بیرون می‌زند
منیره سادات جارچیان
بیان ساده، در حالی که نمایش‌نامهٔ شما ممکن است در مورد بسیاری چیزهای نمادین باشد، شما نمی‌توانید همهٔ آن‌ها را بنویسید.
منیره سادات جارچیان

حجم

۴۵۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۲۸ صفحه

حجم

۴۵۲٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۲۸ صفحه

قیمت:
۴۵,۰۰۰
۱۳,۵۰۰
۷۰%
تومان