دانلود و خرید کتاب خوب است بدانید شهاب مرادی
تصویر جلد کتاب خوب است بدانید

کتاب خوب است بدانید

نویسنده:شهاب مرادی
انتشارات:نشر معارف
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۸از ۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب خوب است بدانید

کتاب خوب است بدانید نوشتهٔ شهاب مرادی است و نشر معارف آن را منتشر کرده است. این کتابْ یادداشت‌های حجت‌الاسلام شهاب مرادی است.

درباره کتاب خوب است بدانید

این کتاب گزیده‌ای از یادداشت‌های حجت‌الاسلام شهاب مرادی در وب‌سایت شخصی‌اش است که در مناسبت‌های مختلف می‌نوشته‌ است. سبک او در نوشتن اختصار بوده و گاهی هم خیلی مختصر و کوتاه‌تر از یک توییت؛ که در این کتاب آن یادداشت‌های خیلی کوتاه نیامده است.

خواندن کتاب خوب است بدانید را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به طرفداران حجت‌الاسلام شهاب مرادی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب خوب است بدانید

«میخوام نمیشه!

تلقی بیشتر مردم از توبه و اصلاح رفتار این است که تنها در یک شرایط ویژهٔ عاطفی، احساسی و معجزه‌گونه می‌شود توبه کرد و پس از آن فورا به مرتبه عصمت! می‌رسند.

یعنی اگر از یک گناه کبیره توبه می‌کنند، در مقابل تمام گناهان و خطاهای ریز و درشت مصونیت پیدا می‌کنند.

هر چند تعریف قرآن و اهل‌بیت (ع) از توبه با این تلقی نادرست بسیار متفاوت است و فاصله دارد ولی این نگاه نادرست وجود دارد و مانع بازگشت خیلی‌ها می‌شود.

با این باور نادرست، پس از توبه، سطح انتظار فرد ازخودش به شدت افزایش پیدا کرده و با کوچک ترین گناه، آرامش و اطمینان خود را از دست داده و خود را سرزنش می‌کند و «اعتماد به نفس» و «عزت نفس» خود را از دست می‌دهد و عدم موفقیت خود در توبه را (با تلقی اشتباه) ناشی از عدم توجه و عنایت خداوند و روسیاهی و بدشانسی خود می‌داند و خود را «مردود همیشگی» درگاه الهی می‌داند و آدمی در این حال، سخت طعمهٔ شیطان می‌شود.

با توجه به پرسش‌های متنوع در خصوص توبه و اصلاح رفتار و وجود این نوع تلقی اشتباه، مراحل توبه را با هم مرور کنیم:

پشیمانی (النَّدمُ توبة)؛

تصمیم جدی برای ترک گناه (عزم)؛

بازگشت به سوی خدا و عذرخواهی و طلب مغفرت از خدای غفور (أستَغفِرُ الله رَبّی وَ أتوبُ إلیه)؛

اگر حقی از خدا یا مردم در گناه ضایع شده باید جبران شود. (مثلاً: خیانت در امانت، حق مردم و ترک نماز، حق خدا)؛

اصلاح برنامه زندگی؛

عدم تکرار خاطرات گناه و عدم تکرار سرزنش خود؛

اطمینان کامل به رحمت بی‌انتها و مغفرت بی‌نهایت خداوند غفور رحیم برای همیشه.»



Hossein Doostmohammadi
۱۴۰۱/۱۲/۱۷

یکی از قسمت های این کتاب رو که نیاز به تحقیق داشتم خوندم و خیلی به من کمک کرد با تشکر از استاد شهاب مرادی

امام رضا (ع): اَلتَّائِبُ مِنَ الذَّنبِ کمَن لا ذَنبَ لَه. آن کسی که توبه کند مانند کسی است که بی‌گناه باشد. (عیون اخبار الرضا (ع)، ج ۲، ص ۷۴).
جوان خراسانی | javan khorasani
«الفُرصَةَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحاب» فرصت‌ها، همانند ابرها می‌گذرد.
f.r
تاریخ زندگی بشر یادآور انسان‌های با اراده ایست که در شرایط بسیار نامناسب خانوادگی به دنیا آمدند، اما در اثر پشتکار، اعتماد به نفس، ایمان و تکیه بر توانایی‌هایشان، نه تنها از حرکت باز نماندند، بلکه انسان‌هایی مؤمن و موفق شدند.
f.r
اکثر مردم چون با درجات نظامی آشنایی ندارند به هر افسر یا درجه‌داری می‌گویند: جناب سروان. پس کسی که به هر نظامی می‌گوید جناب سروان، یا اصلا درجات نظامی را نمی‌شناسد و یا تفاوت بین آن‌ها را درک نمی‌کند. بعضی از دختر خانم‌ها و آقا پسرها، به محض این‌که از کسی خوششان می‌آید، به هیجانشان درجهٔ «عشق» می‌دهند؛ بدون این‌که به میزان و جنس آن علاقه و زمینه‌های آن علاقه‌مندی توجه کنند.
f.r
این جمله از اشتباه‌ترین جملاتی است که یک فرد در مورد خود می‌گوید: «من آدمی عصبی هستم.»
f.r
«یَجِبُ لِلْمُؤْمِنِ عَلَی اَلْمُؤْمِنِ أَنْ یَسْتُرَ عَلَیْهِ سَبْعِینَ کبِیرَةً .» بر هر مؤمن واجب است تا از هر یک از مؤمنین هفتاد گناه کبیره را بپوشاند!
f.r
به راستی که مولایمان علی (ع) چه نیکو فرمودند: «لا حُمقَ أعظَمُ مِن الفَخرِ» هیچ حماقتی بزرگتر از تفاخر نیست!
f.r
بدانید و مدام به خود بگویید که، شما نیز انسانی مثل میلیون‌ها انسانی هستید که روی زمین زندگی می‌کنند و تقدیر، کمر به از بین‌بردن خوشبختی شما نبسته است.
f.r
خداوند به جناب موسی (ع) فرمود: از غضب خود نسبت به زیردست و کوچک‌تر بگذر تا از غضب خود در مورد تو بگذرم.
f.r
یکی از بهترین راه‌های کنترل، تفهیم به خود می‌باشد؛ یعنی مضرات غضب را به خودتان یادآوری کنید؛ چه افرادی، در نتیجه یک‌لحظه عصبانیت مرتکب اشتباهاتی شده‌اند که به هیچ‌وجه قابل جبران نبوده است. قتل، جنایت، ارتکاب گناه و معصیت از محصولات غضب و عصبانیت می‌باشد که البته با فشارهای روحی، عذاب وجدان و بحران‌های عاطفی همراه می‌شوند.
f.r
در حالی‌که واجب است، سینه هر یک از ما گنجینه اسرار دیگران و صندوق امانات آن‌ها باشد و نه تنها فقط مجالس و گفتار آن‌ها نزد ما امانت باشد و گفتن و یا شنیدن عیوب و اسرار آن‌ها را خدای ستّار، حرام کرده است، بلکه گناه کبیره آن‌ها را نیز باید بپوشانیم؛ آن هم هفتاد گناه بزرگ!
f.r
امروزه غیبت، رایج‌ترین گناه است و هرجا که باشیم از مهمانی‌ها و جلسات خانوادگی و فامیلی تا محافل علمی، کوچه و بازار، ادارات و مدرسه و دانشگاه و مسجد و هیئت و همین اینترنت و... خلاصه همه جا حتی گورستان و مراسم تدفین! غیبت و سخن از غیر و ریخته‌شدن آبروی مسلمان، غباری تیره بر زنگار قلب ما اضافه می‌کند.
f.r
«و همانا شایسته است اهل پاکی (کسانی که از گناه یا عیبی پاک هستند) و (اهل سلامت) کسانی که خدا در حفظ سلامت دین‌شان به آن‌ها از راه نیکی و احسانش کمک کرده؛ با اهل گناه و معصیت مهربانی کنند!»
f.r
متأسفانه، خیلی می‌بینم که افراد معمولاً موفقیت‌های مالی و اقتصادی خود را حتی‌المقدور از فامیل خود مخفی می‌کنند، که مبادا دچار چشم‌زخم و حسادت و سایر مزاحمت‌های احتمالی و... نشوند؛ اما بدبختی‌ها و نگرانی‌هایشان را راحت‌تر به اشتراک می‌گذارند! به قولی، ختم‌ها شلوغ‌تر از عروسی‌هاست!
f.r
به هرحال امروزه، یکی از بزرگ‌ترین مصائب سبک زندگی ما ایرانی‌ها تفاخر است. می‌دانید که یک دست صدا ندارد؛ پس اگر شما مخاطبین گرامی که اهل دانش و خرد هستید و دلسوز این فرهنگ، اصل تفاخر را پیوسته و مکرر و آشکارا تقبیح نکنید، این بازی‌های احمقانه با این همه اسراف و تبذیر، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به فرهنگ و اقتصاد و سلامت اجتماعی جامعه ما می‌زند.
f.r
جسم و روح ما امانتی الهی است در دست ما و کسی حق ندارد به خودش ظلم کند و موجبات غم و غصه خودش را فراهم کند. البته آدمی مادامی که زنده است می‌تواند بابت ظلم‌ها و خطاهایش و تمام گناهانش از طریق توبه و استغفار با خدا در دنیا تسویه حساب کند. انّه هو الغفور الرحیم
f.r
ازدواج؛ مددکاری نیست! ازدواج؛ روان‌درمانی نیست! ازدواج؛ ایفای نقش پدر و مادر برای خواستگار نیست! ازدواج؛ ترحم‌کردن و اعانه‌دادن نیست! ازدواج؛ هدفش آرامش است؛ آرامش دو نفر! نه فدا شدن و نابودی تو برای آرامش دیگری!
f.r
دخترم! تو ازدواج نمی‌کنی که قربانی شوی، زخم بخوری و منتظر زخم‌های بعدی باشی؛ - اشاره به دیالوگ‌های خانم‌خوبه- نباید در مرحله انتخاب همسر و قبل از عقد ترحم کنی؛ نباید تصمیمت این باشد که نقش پدر یا مادر را برای شوهر آینده‌ات ایفا کنی. دخترم؛ پسرم؛ ازدواج؛ مددکاری نیست! ازدواج؛ روان‌درمانی نیست! ازدواج؛ ایفای نقش پدر و مادر برای خواستگار نیست! ازدواج؛ ترحم‌کردن و اعانه‌دادن نیست! ازدواج؛ هدفش آرامش است؛ آرامش دو نفر! نه فدا شدن و نابودی تو برای آرامش دیگری!
f.r
اغلب مردم، کسی را که کمتر صحبت می‌کند و یا کمتر می‌خندد و سرش در گریبان خود است و... مثلاً دائماً روزه است و عبادات و احوال فردی خودش را مهم‌تر می‌داند، متدین‌تر و او را به نجات نزدیک‌تر می‌دانند؛ درحالی‌که انبیاء عمده وقت‌شان را در اجتماع و سر و کله‌زدن با مردم، آن‌هم بیشتر مردم هدایت نشده می‌گذراندند و سخن گفتن را از سکوت لازم‌تر و ارجح می‌دانستند و اساسا انبیاء عظام، از جانب خدای متعال، مکلّف به سخن‌گفتن و ارتباط و تعامل بودند، نه سکوت و انزوا!
f.r
در اجتماع و خانواده نسبت به دیگری، «تهاجم» و «توهین» را بهتر بلدیم تا «همدلی» و «احترام»!
f.r

حجم

۱۰۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

حجم

۱۰۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
۱۵,۰۰۰
۵۰%
تومان