کتاب دختر پیامبر(ص)؛ وقایع زندگی حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص)
خواندن نظراتمعرفی کتاب دختر پیامبر(ص)؛ وقایع زندگی حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص)
«دختر پیامبر» نوشته محمد علی جاودان(-۱۳۲۸) است. این کتاب وقایع زندگی حضرت زهرا(س) را بعد از رحلت پیامبر(ص) بازگو میکند.
خاندان پیامبر (ص) عهدهدار مقابله جاهلیتی بودند که پس از رحلت پیامبر دوباره سر برآورده بود و دختر پیامر، حضرت فاطمه(س) این وظیفه را به بهترین صورت انجام دادند.
مطالب در این نوشتار به دو بخش تقسیم میشود:
-بخش اوّل: بخش جدلی ـ تاریخی؛ توضیحی ـ تبیینی
-بخش دوم: بحث تطبیقی
بخش اوّل که خود نیز دو قسمت شده است، در قسمت اوّل، بحث بیشتر جدلی و احتجاجی است. به این معنا که نظرات شیعی را در تبیین و تحلیل حوادث صدر اسلام مطرح کرده، با بحث و بررسی لازم از آن نظریات دفاع میشود. لذا شکل کلی متن در این قسمت، جدلی ـ تاریخی خواهد بود.
در قسمت دوم از بخش اوّل هم به مسائل مهم و اصلی از جمله بیماری، وفات و خاکسپاری دختر پیامبر(ص) پرداخته شده است که شکل بحث، بیشتر توضیحی ـ تبیینی خواهد بود.
در قسمت دوم، بحث تطبیقی خواهد بود. به این صورت که مراجع هر دو مکتب در کنار هم آورده شده و در صورت لزوم با یکدیگر تطبیق و مقایسه شدهاند. در بخش دوم از ورود پیامبر(ص) به مدینه و چگونگی ساختمان مسجد آن شهر و همچنین موقعیت خانهی پیامبر(ص) و خانهی دختر بزرگوار ایشان در کنار آن مسجد سخن گفته شده و سرانجام با بحث از بقیع و روضهی نبوی(ص)، به تعیین جایگاه دفن آن حضرت(ص) پرداخته است.
بنابراین کار نویسنده در این بخش عرضهی تاریخ و تبیین و تحلیل آن است. در اینجا هم در حدّمقدور با تکیه بر اسناد معتبر و درجهی اوّل، تلاش کرده که اتّفاق نظر موّرخان و محدّثان و نظریهی مقبول شیعی را بهدست آورد.
شیخ دیده بان
مراقبات اخلاق توحیدی (کتاب دوم، مراقبه بر حدود الهی)محمدتقی فیاضبخش
مراقبات اخلاق توحیدی (کتاب اول، یقظه و توبه)محمدتقی فیاضبخش
وقف پولوحید صداقت نیا
وسواسحبیب الله فرحزاد
حاج آقا جاودان فوق العاده است...هم خودش و هم کتاباش...
کتاب مستندی بود و بعد از خواندن کتاب ضرورت مطالعات تاریخی برام بیشتر شد، بعضی از سوالات و شبهه هایی که تو ذهنم بود برطرف شد و در کل توصیه میکنم حتما مطالعه کنید با توجه به این که کتاب
واقعا کتاب خیلی خوبی بود، جای همچین کتاب هایی خیلی خالیه، ممنون از نویسنده
یک مقاله ی علمی مختصر که سندیت مطالب را بر شهرت آنها ترجیح داده. توفیقات ایشان مستدام... خدا رحمت کند علامه عسکری را
خیلی خوب و مستند. البته در بخشی که مربوط به حوادث بعد از پیامبر است در کتاب ذکر شده که منابع تاریخی کافی در دسترس نیست، اما من خودم شخصا همان روایت غالب را از زبان ایشان شنیدهام.
عالیه این کتاب کاش کتاب های دیگه استاد جاودان رو هم با همین فرمت بذارن
سلام هییت رزمندگان اسلام رشت برای ایام فاطمیه برنامه ای تدارک دیده که قصد دارد هر شب کتابی را معرفی کند و شب بعد از ان سوال طرح کند و مسابقه داشته باشیم میخواستم ببینم ایا شما مشکلی ندارید که
کتابی مستند
نکات تکمیلی خیلی خوبی داشت و همچنین سعی کتاب بر این بود که با ادله به شرح وقایع بپردازد خیلی خوب بود توصیه میکنم
این کتاب از نظر محتوایی خیلی پرباره و بنظرم به درد افرادی میخوره که با کلیت تاریخ صدراسلام اشنایی دارن ولی میخوان اطلاعات دقیق تری نسبت به کتب تاریخی شیعه و سنی درمورد واقعه سقیفه و مواضع حضرت زهرا بعد