بهترین جملات زیبا و معروف از کتاب خوب است بدانید | طاقچه
تصویر جلد کتاب خوب است بدانید

بریده‌هایی از کتاب خوب است بدانید

نویسنده:شهاب مرادی
انتشارات:نشر معارف
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۸از ۵ رأی
۴٫۸
(۵)
اکثر مردم چون با درجات نظامی آشنایی ندارند به هر افسر یا درجه‌داری می‌گویند: جناب سروان. پس کسی که به هر نظامی می‌گوید جناب سروان، یا اصلا درجات نظامی را نمی‌شناسد و یا تفاوت بین آن‌ها را درک نمی‌کند. بعضی از دختر خانم‌ها و آقا پسرها، به محض این‌که از کسی خوششان می‌آید، به هیجانشان درجهٔ «عشق» می‌دهند؛ بدون این‌که به میزان و جنس آن علاقه و زمینه‌های آن علاقه‌مندی توجه کنند.
f.r
از نظر روانشناسی، قطعی‌ترین عامل رشد انسان میزان ارزشی است که هر فرد برای خود قائل است.
khorasani
تاریخ زندگی بشر یادآور انسان‌های با اراده ایست که در شرایط بسیار نامناسب خانوادگی به دنیا آمدند، اما در اثر پشتکار، اعتماد به نفس، ایمان و تکیه بر توانایی‌هایشان، نه تنها از حرکت باز نماندند، بلکه انسان‌هایی مؤمن و موفق شدند.
f.r
«الفُرصَةَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحاب» فرصت‌ها، همانند ابرها می‌گذرد.
f.r
امام رضا (ع): اَلتَّائِبُ مِنَ الذَّنبِ کمَن لا ذَنبَ لَه. آن کسی که توبه کند مانند کسی است که بی‌گناه باشد. (عیون اخبار الرضا (ع)، ج ۲، ص ۷۴).
جوان خراسانی | javan khorasani
قبل از انتخاب همسر، خودخواه باشید. (بعد از ازدواج فداکار) ۲. قبل از انتخاب همسر، نسبت به همسر آینده، بدبین و سخت‌گیر باشید. (بعد از ازدواج خوش‌بین و آسان‌گیر)
khorasani
«یَجِبُ لِلْمُؤْمِنِ عَلَی اَلْمُؤْمِنِ أَنْ یَسْتُرَ عَلَیْهِ سَبْعِینَ کبِیرَةً .» بر هر مؤمن واجب است تا از هر یک از مؤمنین هفتاد گناه کبیره را بپوشاند!
f.r
دو. آن. شولتسروان‌شناس آمریکایی، انسان رشدیافته را از نظر شخصیتی انسانی می‌داند که نیازهای سطوح پایین را پشت سرگذاشته و درصدد استفاده از توانایی‌ها و قابلیت‌های خود و به دنبال به فعلیت‌رساندن خویشتن و تحقق خویش است.
khorasani
گفتگو اولین، بهترین و کارآمدترین راه شناخت است. انتظار نداشته باشید که همه، خواسته‌ها و احساسات شما را از چهره‌تان بخوانند؛ همانطور که شما همیشه نمی‌توانید، افکار دیگران را با دیدنشان حدس بزنید. گفتگوکردن در خانواده هنر است و گوش‌دادن هنری بالاتر. ممکن است بگویید ما سر سفره شام با هم حرف می‌زنیم، اما این کافی نیست. گفتگوی خانوادگی با هدف یادشده باید دقیق و جهت‌دار باشد. جلسات خانوادگی منظم، باهدف گفتن و شنیدن، شما را با حقایقی آشنا می‌کند که شاید تا به حال درباره آن‌ها فکر نمی‌کردید.
khorasani
خانواده‌ای مطلوب است که خانه برای اهالی آن محلی آرام و فضایی امن باشد. آرامش‌بخشی، مهمترین کارکرد خانواده است.برای داشتن خانواده‌ای آرام باید درجستجوی عوامل ناآرامی و از بین بردن آن‌ها بود. ناآرامی‌ها در اثر نشناختن یکدیگر یا درک نشدن احساسات و عواطف و یا بدفهمی‌ها ایجاد می‌شود.
khorasani
ریشهٔ احساس شادی در درون آدمی و نگرش او به زندگیست و به رضایت فرد از ۱. خود ۲. خدا ۳. دیگران بستگی دارد و اختلال در هر یک از این رضایت‌ها (یا اختلال در هر احساس نسبت به هر کدام) موجب تعطیلی شادی می‌شود.
khorasani
انسان، مقهور و زیر سلطه مطلق شرایط محیطی نیست. اگرچه ممکن است محیط نامناسب، سرعت حرکتش را کُند یا سخت کنَد.
khorasani
گل نیلوفر در مرداب می‌روید. یعنی حتی در لجن‌زار! می‌توان پاک و زیبا زندگی کرد. در گناهِ هیچ‌کس مشارکت نکنید؛ مبادا کسی و یا گناه کسی میان شما و خدا فاصله شود. چنانچه فرعون و یارانش نتوانستند به رابطه آسیه با خدا آسیبی برسانند. درقبال فرد یا افراد بد خانواده، با مهربانی و سعه صدر و در قبال پدر و مادر با هر صفتی که دارند فقط باادب و احسان رفتار کنید، تا به شایسته‌ترین وجه خدا را از خودتان راضی کنید.
khorasani
مهم نیست زندگی شما چه قدر پر است، مهم این است که همیشه برای خوردن یک فنجان قهوه با یک دوست فرصت دارید.
khorasani
می‌شود پوست موز در مسیر باشد و زمین نخورد. می‌شود وقتی که ناخواسته در موقعیت گناه قرار گرفتیم، از آن عبور کرده و گناه نکنیم! این فقط نیاز به تصمیم و تمرین دارد. باید یاد بگیریم، کنترل رفتارمان را در دست خودمان بگیریم. بارها این قبیل جملات را شنیده اید: «فلانی من را عصبانی می‌کند!»، «گریهٔ بچه دیوانه‌ام می‌کند»، «ترافیک من را کلافه می‌کند!» و... نقش خودِ گویندهٔ منفعل این جملات در عصبانی‌شدن، دیوانه‌شدن و کلافه‌شدن چقدر است؟ به راستی، چه کسی باید واکنش‌های ما را مدیریت و رهبری کند؟ دیگران؟!!!
khorasani
خدا، ناخدای هر کشتی‌ای را مسئول انحراف، سردرگمی و غرق‌شدن آن کشتی می‌داند.
khorasani
آب؛ (همان دنیا با تمام نعمت‌ها و فرصت‌هایش) مایه حیات و هلاک کشتی است. آب نباید از زیر پای کشتی به دل کشتی راه پیدا کند، آب در کشتی هلاک کشتی است، آب اندر زیر کشتی پُشتی استوَ عَلاماتٍ وَ بِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدونَ
khorasani
رسول خدا (ص) می‌فرمایند: عَلامَة الصّابِر فِی ثَلاث: (نشانه انسان صابر در سه چیز است) أوَّلُها، أن لایَکسَلَ (تنبلی نکردن) وَ الثّانیةُ، أن لایَضجَرَ (افسرده و دلتنگ نبودن) وَ الثّالثةُ، أن لایَشکُوَ مِن ربِّهِ تَعالی (از خدا شکوه و گلایه نکردن)
khorasani
هر انسانی از این‌که امروز یک گام جلوتر از دیروز باشد، احساس خشنودی و رضایت می‌کند.
f.r
احساس رضایت در نتیجه کنارگذاشتن عادت‌ها و سبک نامطلوب زندگی گذشته و جایگزین‌کردن سبک‌های رفتاری جدید، بدست می‌آید؛ چراکه یک حرکت رو به جلو نشانه تغییرمثبت است.
f.r
اگر خودتان حجاب را انتخاب کنید وبدانید (و به خود یادآوری کنید) که حفظ حجاب دستور خداوند و موجب رضایت خدا است، قدم‌گذاشتن در این راه اندیشمندانه، احساس نشاط، آرامش و رضایت به شما می‌دهد.
f.r
همین امروز با توافق اعضای خانواده، زمانی را مشخص کنید تا هر کس آزاد و بی‌ملاحظه، از خودش و انتظاراتش بگوید. سعه‌صدر را نیز فراموش نکنید. شادی واقعی را که حق شماست در خانواده‌تان جستجو کنید. شروع کنید و دیگران را هم تشویق کنید.
f.r
عشق، محصول صمیمیت و صمیمیت محصول دوستی و دوستی محصول رفاقت و رفاقت از اشتراکاتی مثل همسایگی، همکلاسی، همکاری وهم... ناشی می‌شود (معمولاً هر هم... منجر به رفاقت نمی‌شود و در همان حد می‌ماند و البته لزومی هم ندارد.) و نقطه شروع، آشنایی و شناخت است. بین درجه آشنایی تا عشق خیلی فاصله است.
f.r
ریشهٔ احساس شادی در درون آدمی و نگرش او به زندگیست و به رضایت فرد از ۱. خود ۲. خدا ۳. دیگران بستگی دارد و اختلال در هر یک از این رضایت‌ها (یا اختلال در هر احساس نسبت به هر کدام) موجب تعطیلی شادی می‌شود.
f.r
رسول خدا (ص) می‌فرمایند: عَلامَة الصّابِر فِی ثَلاث: (نشانه انسان صابر در سه چیز است) أوَّلُها، أن لایَکسَلَ (تنبلی نکردن) وَ الثّانیةُ، أن لایَضجَرَ (افسرده و دلتنگ نبودن) وَ الثّالثةُ، أن لایَشکُوَ مِن ربِّهِ تَعالی (از خدا شکوه و گلایه نکردن)
f.r
بسیاری از ما مردم، متأسفانه در نفرین و فحش و ناسزا ماهر هستیم، درحالی‌که در دعا کردن برای دیگران در شرایط عادی و یا تشویق کردن و استمالت دیگری؛ ناشی و ضعیف.
f.r
در اجتماع و خانواده نسبت به دیگری، «تهاجم» و «توهین» را بهتر بلدیم تا «همدلی» و «احترام»!
f.r
متأسفانه، خیلی می‌بینم که افراد معمولاً موفقیت‌های مالی و اقتصادی خود را حتی‌المقدور از فامیل خود مخفی می‌کنند، که مبادا دچار چشم‌زخم و حسادت و سایر مزاحمت‌های احتمالی و... نشوند؛ اما بدبختی‌ها و نگرانی‌هایشان را راحت‌تر به اشتراک می‌گذارند! به قولی، ختم‌ها شلوغ‌تر از عروسی‌هاست!
f.r
«و همانا شایسته است اهل پاکی (کسانی که از گناه یا عیبی پاک هستند) و (اهل سلامت) کسانی که خدا در حفظ سلامت دین‌شان به آن‌ها از راه نیکی و احسانش کمک کرده؛ با اهل گناه و معصیت مهربانی کنند!»
f.r
در میانهٔ دریا، اگر سکان را به دست نگیریم و قایق را هدایت نکنیم، دریاست که ما را به هر سویی که بخواهد می‌برد. ما همواره در پهنهٔ زمان شناوریم؛ اگر نتوانیم اوقات و زمان خود را مدیریت کنیم، منفعلانه خود را به دست گذر زمانه سپرده ایم! و جز تلف شدن عمر و بی‌ثمری حاصلی نخواهیم داشت.
khorasani

حجم

۱۰۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

حجم

۱۰۷٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان