کتاب وقت بودن
خواندن نظراتمعرفی کتاب وقت بودن
«وقتِ بودن» نوشته جلیل سامان(-۱۳۴۸)، نویسنده و کارگردان معاصر ایرانی است.
نویسنده درباره چگونگی نگارش این رمان در مقدمه کتاب نوشته است:
«معمولاً رمانها، انگیزۀ نگارش فیلمنامه یا نمایشنامه میشوند. رمانها اغلب عناصر داستانی و جذابیتهایی دارند که کارگردانها یا تهیهکنندههای سینما را متقاعد میسازند که از آنها فیلم یا سریال بسازند. فروش رمان و نقد و نظرهایی که درباره آن نوشته میشود، خود محکی برای ارزیابی و پیشبینی جذابیت یا فروش فیلمها هستند، اما بد نیست بدانید این رمان براساس یک فیلم سینمایی نوشته شده است؛ فیلمی به همین نام که توسط نویسندۀ کتاب کارگردانی شده است. ایدۀ نگارش رمان از زمانی به ذهنم رسید که خود را در تنگنای محدودیتهای تهیه و پخش فیلم «وقتِ بودن» دیدم. گذشته از آنکه باید ملاحظات رسانهای را هم رعایت میکردم، اینکه نباید بهجایی برمیخورد و کلی باید و نبایدهای دیگر فیلم سینمایی وقت بودن در سال ۸۷ ساخته شد و توانست در چندین جشنوارۀ معتبر جوایزی را به خود اختصاص دهد؛ ازجمله بهترین فیلمنامۀ جشن خانه سینما، سیمرغ زرین بهترین فیلم اول جشنوارۀ فجر و همچنین دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول جشنوارۀ فجر.
بعد از این موفقیتها، فیلم سینمایی وقت بودن به دلایلی که هنوز برای من هم مشخص نیست چندین سال است که در آرشیو صداوسیما بلاتکلیف ماند و امکان اکران عمومی و حضور در جشنوارههای بینالمللی را نیز نیافت. نگارش رمان یک سال بعد از تولید فیلم به پایان رسید.»
رسم عاشقکشی
باراناحمد لاجوردی
حریرفاطمه سلطانی وشنوه
بفرمایید بهشتمحدثهسادات طباطبایی
۴,۵۰۰۷۰%
کتاب خوبی بود ولی چرا اینقدر زابلو بد تعریف کرده کجای زابل 3 تا شیعه رو بکشن میرن بهشت پس تا الان باید کلن نسل سیستاتی ها منقرض شده باشه ..یجا نوشته داتشگاه درست حسابی نداره مدرسه نداره .یه سرچ
خیلی جالب و زیبا بود کیف کردم!
ماجرای جالبی از مبارزه با مواد مخدر در بلوچستان . داستان غمگین و عاشقانه و هیجانی .
مدتها بود که می خواستم این کتابو بخونم. اثر زیبائیه و در عین حجم کمش تاثیر زیادی داره. جلیل سامان علاوه بر این که کارگردان خوبیه، نویسنده خوبی هم هست.
در کل بد نبود. داستان جا داشت که ادامه پیدا کنه. آخرش انگار سرهم بندی بود. و تکلیف خیلی چیزا مشخص نشد
ماجرایی متفاوت با آنچه از جلیل سامان دیدیم،داره در کل دوست داشتنی و هیجان انگیزه فقط ای کاش پایان بهتری داشت
از داستان لذت بردم اما نقد هایی به کتاب دارم.. بعضی جاها نیاز بود که جزئیات بیشتری ذکر بشه ولی با توضیحات کمی هم که ارائه کرده بود حق مطلب ادا شده...و به نظرم در مورد اصل مطلب که قاچاق در
داستان خوبی داشت اما بر خلاف پایان بندی های خوبی که اقای سامان در سریال هاشون داشتن زیاد از پایان بندی این کتاب خوشم نیامد و لازم داشت داستان یکم دیگه ادامه پیداکنه.
بعد از خوندن این کتاب میخوام برم سیستان و بلوچستان تا از نزدیک ببینم قانونی که یه اشاره کوتاهی به کامل نبودنش شد و سنتی که کلا ناقص بود. زنی که گرفتار زنانگی و مردی که گرفتار مردانگی اش در حبس خود
تقریبا خوب بود.