کتاب رای ملت
معرفی کتاب رای ملت
کتاب رای ملت نوشتهٔ سیدمصطفی تاج زاده و صادق زیباکلام است و انتشارات روزنه آن را منتشر کرده است. این کتاب دربارهٔ عملکرد وزارت کشور و شورای نگهبان در انتخابات مجلس ششم و مکاتبات بین این دو نهاد است.
درباره کتاب رای ملت
در دههٔ ۱۳۷۰ معضلات و تعارضهای فراوانی میان محافظهکاران و اصلاحطلبان به وجود آمد. ریشهٔ این تعارضات نیز روشن بود. به استناد مشروعیت برگرفته از رأی مردم، اصلاحطلبان خواهان قدرت بیشتری بودند و در مقابل، محافظهکاران به استناد مشروعیت ولایی حاضر نبودند قدرت بیشتری را به اصلاحطلبان واگذار کنند و سرسختانه و پیگیر به دفاع از جایگاهشان و حفظ و حراست از اقتدار و قدرتشان پرداختند. یکی از جبهههایی که این رویارویی به شکل صریح و بارزی خود را نشان داد انتخابات مجلس ششم در زمستان سال ۱۳۷۸ تا اوایل بهار سال ۱۳۷۹ بود. شورای نگهبان به عنوان مدافع محافظهکاران در مقابل ستاد انتخاباتی وزارت کشور به ریاست سید مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی و اجتماعی وزارت کشور به عنوان مدافع اصلاحطلبان وارد پیکاری پیگیر جدی و صریح شد.
بخشی از این رویارویی مکاتبات میان این دو نهاد است که در کتاب رای ملت جمعآوری شده است. بخش اول مکاتبات میان ستاد انتخابات وزارت کشور (مصطفی تاجزاده)، وزیر کشور (عبدالواحد موسوی لاری) و رئیسجمهور (محمد خاتمی) از یک سو و شورای نگهبان پیرامون مسائل انتخاباتی در سطح کشور است. بخش دیگر کتاب شامل مکاتبات میان آن دو درخصوص انتخابات تهران (حوزه انتخابیه استان تهران) است.
خواندن کتاب رای ملت را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای متخصصان حوزهٔ علوم سیاسی و تاریخ معاصر مناسب است.
درباره صادق زیباکلام
صادق زیباکلام در خرداد سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد. او در خانوادهای تحصیلکرده و فرهنگی بزرگ شده. او بعد از پایان دورۀ دبیرستان سال ۱۳۴۵ برای ادامۀ تحصیل در دانشگاه تهران قبول شد. پدرش مخالف تحصیل او در ایران بود، برای همین او را به اتریش فرستاد. صادق زیباکلام تحصیلات خود را در اتریش رها کرد و به شهر هادرزفیلد در انگلستان رفت و برای تحصیل در رشتۀ مهندسی شیمی وارد دانشگاه پلیتکنیک انگلستان شد. او پس از اینکه وارد ایران شد، ساواک او را به جرم جاسوسی دستگیر کرد و دولت او را ممنوعالخروج کرده و او قادر به بازگشت به انگلستان نشد.
صادق زیباکلام برای مدتی در دانشگاه تهران مشغول به کار شد و پس از انقلاب اسلامی دوباره به انگلستان بازگشته و در رشتة علومانسانی به تحصیل پرداخت. او در زمان دانشجویی فعالیتهای سیاسی انجام میداد و انتقادات خود را به تصمیمات سیاسی و اجتماعی بیان میکرد.
همچنین او کتابهای مختلفی دربارۀ سیاست و تاریخ نوشته است و عقاید خود را نیز در آنها بیان کرده است. آثار صادق زیباکلام شامل: ما چگونه ما شدیم، ریشهیابی علل عقبماندگی ایران، وداع با دوم خرداد و میباشد. او برای ارائة تز دکترایش کتاب ما چگونه ما شدیم؟ را به چاپ رساند. زندگی نامه و معرفی آثار زیباکلام را در صفحه این نویسنده در طاقچه میتوانید بخوانید.
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
حجم
۲٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۴۲۴ صفحه
نظرات کاربران
مناسب برای اماله