کتاب صنعت گردشگری
معرفی کتاب صنعت گردشگری
کتاب صنعت گردشگری نوشتهٔ راجر داس ول و ترجمهٔ امید گوهریان است و انتشارات چاپ و نشر بازرگانی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب صنعت گردشگری
هیچ سازمانی بهتنهایی بخش گردشگری را اداره نمیکند. گردشگری بهخودیخود یک صنعت یا بخش نیست، بلکه فعالیتی اقتصادی است که با کمک بسیاری از بخشهای مختلف جامعه اداره میشود. بخش گردشگری را نمیتوان در یکجا جمع کرد، بلکه توسط نیروهای بازار پیش میرود، بهوسیلهٔ یک چارچوب نظارتی کنترل میشود و تحتتأثیر شرایط اقتصادی عمومی جامعه قرار دارد.
در کتاب صنعت گردشگری از واژهٔ ادارهٔ گردشگری دولتی بهجای سازمان ملی گردشگری استفاده شده است. بهنظر میرسد ریشهٔ واژهٔ «ان. تی. اُ» به سازمانهای دولتی اولیهای برمیگردد که بهصورت ملی عمل میکردند و فعالیت آنها بهطور عمده بر تبلیغ و ترویج متمرکز بود. بااینحال، دخالت دولت در گردشگری فراتر از بازاریابی صرف است و این دخالت فقط در سطح ملی نبوده، بلکه شامل سطوح منطقهای و محلی نیز میشود. مؤسسهٔ گردشگری دولتی واژهای است که این نقش وسیعتر را بهطور مناسبتری توصیف میکند.
مدیریت بخش خصوصی در رابطه با مدیریت، نوع خاصی از صنعت گردشگری مانند یک هتل، یک شرکت یا آژانس مسافرتی یا مؤسسهٔ جذب گردشگر است. مدیریت بخش گردشگری بهعنوان یک کل توسط مؤسسهٔ گردشگری دولتی، برای بخش خصوصی بسیار مهم است، زیرا به برقراری شرایطی که تمامی توسعههای گردشگری در آنها اتفاق میافتند، کمک میکند.
این کتاب دارای سه قسمت است. قسمت اول به ویژگیهای بخش گردشگری و سازماندهی و مسئولیتهای ادارهٔ گردشگری دولتی میپردازد. در قسمت دوم، تأثیرات عوامل مختلف بر ادارهٔ دولتی گردشگری و وضعیت اقتصادی، زیستمحیطی و فرهنگی آن و برخی از مفاهیم اساسی برای توسعهٔ گردشگری و جنبههای کلیدی در مدیریت و برنامهریزی آن، بررسی میشود و قسمت سوم راجعبه بررسی مدیریت با رویکرد منطقی در هر زمینهای است که به موضوعاتی از قبیل مدیریت ادارهٔ گردشگری دولتی، کنترل و تحقیق، بازاریابی، توسعهٔ محصول، توسعهٔ منابع انسانی و اطلاعرسانی عمومی میپردازد. در پایان هر فصل در بخش سوم، فهرست جامعی از اهداف، نتایج و فعالیتها آورده شده است. با درنظرگرفتن همهٔ اینها، خلاصهٔ جامعی از شیوهٔ مدیریت با رویکرد بخشی حاصل خواهد شد.
در هر سه قسمت کتاب، اول آنچه باید مدیریت شود، سپس تأثیر عوامل گوناگون بر فرایند مدیریت و سرانجام، آنچه دقیق باید برنامهریزی و مدیریت شود ارائه شده است.
مدیریت از طریق تقسیمبندی اهداف، که در بخش پایانی این کتاب بهکار رفته، مشابه رویکرد استفادهشده در طرح توسعهٔ سازمان ملل متحد و سایر نمایندگیهای ارائهدهندهٔ کمک فنی است. در این رویکرد ابتدا اهداف تعیین میشوند و سپس دستیابی به آنها از طریق مجموعهای از نتایج قابل سنجش کنترل میشود.
خواندن کتاب صنعت گردشگری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب هم برای دانشجویان و هم برای کارشناسان حرفهٔ گردشگری مفید است و بهعنوان کتاب درسی جامع برای دورههای آموزشیای که توجه ویژهای به مدیریت بخشی دارند قابل استفاده است. همچنین، این کتاب برای هر کسی که با برنامهریزی و مدیریت گردشگری سروکار دارد سودمند است.
بخشی از کتاب صنعت گردشگری
«تعریف گردشگری
در مارس ۱۹۹۳، کمیسیون آماری سازمان ملل متحد مجموعهای از توصیهها را درخصوص آمارهای گردشگری تهیهشده توسط سازمان گردشگری جهانی ارائه داد.
گردشگری شامل فعالیتهایی میشود که اشخاص سفرکننده و اقامتکننده در محلهایی خارج از محیط معمول زندگیشان به مدت کمتر از یک سال، بهمنظور پرکردن اوقات فراغت، انجام امور تجاری یا اهدافی دیگر انجام میدهند.
این تعریف بر محور تقاضا برای سفر استوار است. تمرکز تعاریف گردشگری یا بهمنظور عرضه یا بهمنظور تقاضاست. تعاریف عرضهمحور توصیفکنندهٔ محصول ارائهشده به گردشگرها یا آنچه آنها تجربه میکنند هستند، درحالیکه تعاریف تقاضامحور بر روی رفتار گردشگرها و نیازها و درخواستهای آنها متمرکزند.
فعالیت گردشگری مانند یک فعالیت اقتصادی چندبخشی، بهخودیخود، یک بخش محسوب نمیشود. به همین دلیل است که دستهبندی آن برای اقتصاددانان و هماهنگی آن برای دولتها بسیار دشوار یا پیچیده است. تعیین حدود گردشگری در کلیت آن مشکل است و به همین دلیل، گردشگری فعالیتی است که تعریف و مدیریت آن دشوار است.
باید گردشگری را اثری متقابل میان عرضه و تقاضا دانست. بهعبارت دیگر، گردشگری عبارت از عرضهٔ محصولی است که نیازی را برطرف میکند. تأثیرات اقتصادی، زیستمحیطی، فرهنگی ـ اجتماعی یا سایر تأثیرات در نتیجهٔ همین اثر متقابل حاصل میشوند.
برای بررسی تجربهٔ گردشگری راههای بسیاری وجود دارد که یکی از آنها تقسیمبندی تجربهٔ گردشگری به سه مرحله است:
- قبل از ترک خانه چه اتفاقی میافتد؟ مطالعهٔ اطلاعاتی در مورد مقصد، انتخاب مقصد و خریدکردن.
- در مسیر رفت و برگشت چه اتفاقی میافتد؟ مسیر سفر، عزیمتکردن و ورود به مقصد.
- همین که به مقصد رسیدیم چه اتفاقی میافتد؟ کیفیت تجربهٔ سفر، خاطرات و رضایتمندیها و نارضایتیها.»
حجم
۶۴۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۵۶ صفحه
حجم
۶۴۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۵۶ صفحه