دانلود و خرید کتاب پطر کبیر رابرت ماسی ترجمه ذبیح الله منصوری
تصویر جلد کتاب پطر کبیر

کتاب پطر کبیر

نویسنده:رابرت ماسی
انتشارات:نشر تاو
دسته‌بندی:
امتیاز:
۲.۸از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب پطر کبیر

کتاب پطر کبیر نوشتهٔ رابرت ماسی و ترجمهٔ ذبیح‌الله منصوری است و نشر تاو آن را منتشر کرده است.

درباره کتاب پطر کبیر

پطر کبیر (۹ ژوئن ۱۶۷۲ – ۸ فوریه ۱۷۲۵)، تزار روسیه بود که در ده‌سالگی به حکومت رسید. او از ۷ مه ۱۶۸۲ تا ۸ فوریه ۱۷۲۵ میلادی (کمتر از ۴۳ سال)، همراه با برادر بیمار و ناتوانش ایوان پنجم بر روسیه حکومت کرد. او مشهورترین تزار روسیه است. پطر کبیر توانست روسیه را با اصلاحات و کشورگشایی به یک ابرقدرت اروپایی تبدیل کند. پس از آنکه خواهرش او را برای جلوگیری از به سلطنت رسیدن به یکی از روستاهای مجاور مسکو تبعید کرد، بالاخره در سال ۱۶۸۹ با جمعی از یاران خود به مسکو حمله کرد و خواهرش سوفی را به زندان افکند و خود به جای او به سلطنت نشست. کتاب پطر کبیر سرگذشت این تزار روس از کودکی تا لحظهٔ مرگ است. کتاب لحن صمیمی و ساده‌ای دارد و داستان‌وار وقایع تاریخی روسیه را روایت می‌کند.

خواندن کتاب پطر کبیر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به طرفداران داستان‌های تاریخی و همچنین علاقه‌مندان به تاریخ روسیه پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب پطر کبیر

در مواقع عادی در کرملین، دو زمامدار حکومت می‌کردند؛ یکی زمامدار کشوری یعنی تزار، و دیگری زمامدار روحانی یعنی پیشوای مذهبی روسیه.

در اطراف کرملین عماراتی وجود داشتند که کارکنان دیوان و قضات در آنها کار می‌کردند و باز در داخل کرملین سربازخانه و نانوایی و رخت‌شوی‌خانه و اصطبل دیده می‌شد و در مرتفع‌ترین قسمت تپه‌ای که کرملین روی آن به وجود آمده بود، سه کلیسا و یک برج مرتفع به نام برج ناقوس به نظر می‌رسید و دو کلیسا از آن سه عبادتگاه را معماران ایتالیایی ساخته بودند.

بزرگ‌ترین و نامی‌ترین کلیسای کرملین به نام کلیسای «معراج» به زبان روسی «اوسپانسکی‌سوبور» خوانده می‌شد و از قرن پانزدهم میلادی تا روزی که در روسیه حکومت امپراطوری وجود داشت، همهٔ تزارها (پادشاهان) و ملکه‌های روسیه در کلیسای معراج تاجگذاری کرده بودند.

کلیسای معراج به دست یک معمار ایتالیایی موسوم به «رودولفو فیوراوان‌تی» اهل بولونی (واقع در ایتالیا) ساخته شد و ساختمان کلیسا در سال ۱۴۹۷ میلادی به اتمام رسید.

رودولفو فیوراوان‌تی قبل از اینکه شروع به ساختمان آن کلیسا بکند، به همهٔ شهرهای روسیه که در آنها کلیساهای بزرگ وجود داشت، مثل ولادیمیر، یاروسلاول، روستوف، نووگرود، سفر کرد و معماری آن کلیساها را معاینه کرد و منظورش این بود که مختصات اسلوب معماری کلیساهای روسیه در کلیسای معراج وجود داشته باشد.

فیوراوان‌تی برای نگاهداری گنبد بزرگ کلیسای معراج و اقمار اربعهٔ۸ آن چهار ستون بزرگ بنا کرد که گنبدهای پنجگانه بالای آنها قرار گرفت و شبستان این کلیسا از حیث وسعت و ارتفاع در روسیه بی‌نظیر است.

کلیسای دیگر در داخل کرملین، کلیسای «میکائیل» بود که تزارها (سلاطین روسیه) را در آنجا دفن می‌کردند. آن کلیسا را «آلوزیو نووی» معمار ایتالیایی ساخت و در آن کلیسا، آثار اسلوب معماری گوتیک۹ به‌وضوح مشاهده می‌شد.

در کلیسای میکائیل، محل قبر تزارهای روسیه ردیف منظمی نداشت و بعضی از سلاطین روسیه را کنار هم و بعضی دیگر را با فواصل بالنسبه دور دفن کرده بودند.

از جمله قبر «ایوان مخوف» و دو پسرش در وسط یک اتاق کوچک دیده می‌شد و قبر چند تزار، با فواصل زیاد در طول دیوارهای کلیسا به نظر می‌رسید.

جسد تزارهای روسیه را بعد از مرگ در تابوت‌های فلزی قرار می‌دادند و قسمت‌های خارجی تابوت را با مخمل زردوزی‌شده می‌پوشانیدند و با مرواریددوزی، کتیبه‌هایی روی آن روپوش نقش می‌کردند.

آخرین تزارهایی که در کلیسای میکائیل مدفون شدند، «آلکسی» و دو پسرش به اسم‌های «فدوز» و «ایوان چهارم» بودند که هر سه در روسیه سلطنت کردند.

faranak ghadimi
۱۴۰۲/۰۵/۰۸

ببخشید ۲۰۸هزارتومن برای کتاب الکترونیکی؟؟؟؟خیلی زیاد تیست؟فقط ۱۰۰هزارتومن با چاپیش فرق داره چه خبره آخه

ناخدا
۱۴۰۱/۰۴/۰۱

خوندنییه

دندان‌های سیاهشان برهان قاطع بود بر این امر که هنوز نتوانسته‌اند از این تصور روس‌های قدیمی‌مآب که دندان سفید فقط برازندهٔ کاکاسیاه‌ها و میمون‌هاست، خود را خلاص کنند.
امیرماکان جعفری
کسانی که عهد برادرم رابه‌خاطر دارند سؤال کن. جسم او به مراتب از تو ضعیف‌تر بود. نمی‌توانست رام‌ترین اسب را اداره کند و حتی بر آن سوار شود. با این‌همه به اسب عشق داشت، به همین علت در تمام کشور اصطبلی بهتر از اصطبل او وجود نداشت و هنوز هم ندارد.
امیرماکان جعفری
اگر مسافر در یکی از روزهای عید وارد مسکو شده بود، هنگام عبور از مقابل میکده‌ها، منظره‌ای می‌دید که در نظر او عجیب می‌نمود و مشاهده می‌کرد که مردانی عریان که غیر از ستر عورت لباس دیگر بر تن ندارند، مقابل میکده، کنار دیوار افتاده‌اند و بعد از پرسش می‌فهمید که آنها میخوارانی‌اند که تا آخرین تکهٔ لباس خود را در ازای قیمت می به صاحب میکده داده‌اند و اینک عریان و مست کنار خیابان افتاده‌اند و مردم با نفرت از کنار آنها می‌گذرند.
امیرماکان جعفری
گداهای مسکو که به هنگام روز نمی‌توانند با خشونت از مردم چیزی بگیرند، شب‌هنگام در زاویه‌ای از خیابان در کمین عابرین می‌ایستند و همین که عابری از نزدیک آنها می‌گذرد، با عصای گدایی خود که یک چوب بلند و ضخیم است، طوری بر سرش می‌کوبند که عابر گاهی بدون اینکه بتواند فریاد بزند، بر زمین می‌افتد و گدای مهاجم هرچه را که برای خود مفید می‌داند، برمی‌دارد و ناپدید می‌شود.
امیرماکان جعفری
در مواقع عادی در کرملین، دو زمامدار حکومت می‌کردند؛ یکی زمامدار کشوری یعنی تزار، و دیگری زمامدار روحانی یعنی پیشوای مذهبی روسیه.
امیرماکان جعفری
در ولایات، هر مرد و زن بالغ اگر در روزهای مقرر به کلیسا نمی‌رفت و دعاها را مطابق روش جدید نمی‌خواند و آداب نوین را به موقع اجرا نمی‌گذاشت، از طرف مأمورین دولتی دستگیر می‌شد و به زندان می‌افتاد و از او تحقیق می‌کردند که چرا به کلیسا نرفته است و اگر نمی‌توانست عذری موجه ارائه بدهد، شکنجه می‌شد و ممکن بود بر اثر شکنجه بمیرد.
امیرماکان جعفری
لویی چهاردهم به گل لاله علاقه داشت و تا زمانی که بین فرانسه و هلند جنگ درنگرفته بود، هر سال میلیون‌ها پیاز گل لاله از هلند به فرانسه صادر می‌شد تا در باغ ورسای کاشته شود و هیچ سالی میزان صدور پیاز لاله از هلند به فرانسه کمتر از چهارمیلیون نبود.
امیرماکان جعفری
اینشتین راجع به کشف قانون نیروی جاذبه چنین گفته است: هیچ اکتشاف علمی در قارهٔ اروپا، به اندازهٔ کشف قانون نیروی جاذبه کمک به تقویت اندیشهٔ علمی نکرد و راه را برای پیروزی‌های علمی بعد نگشود.
امیرماکان جعفری
زندگی برای مردم دشوار و عمر آنها هم نسبت به حد متوسط عمر امروزی کوتاه بود و آنهایی که جزو طبقهٔ اغنیا بودند، به‌طور متوسط پنجاه سال عمر می‌کردند و عمر افراد طبقات کم‌بضاعت و بی‌بضاعت از سی و چهل سال تجاوز نمی‌کرد.
امیرماکان جعفری
در کشورهای دیگر اروپایی، کشاورزان به اندازهٔ رفع حوائج خود، محصولات کشاورزی و دامداری را تولید می‌کردند و مازاد محصولات آنها زیاد نبود و در همهٔ کشورهای اروپا، قسمتی از سکنهٔ شهرها نیز کشاورزی و دامداری می‌کردند و لزوم تأمین غذا، آنها را وامی‌داشت که به زراعت و پرورش دام بپردازند. ولی در هلند تولیدات کشاورزی و محصولات دامی به قدری زیاد بود که به‌طور متوسط یک کشاورز هلندی علاوه بر اینکه مواد غذایی خود و خانواده‌اش را از زمین به دست می‌آورد، می‌توانست با محصول کشتزار خویش غذای سه تن از هموطنان خود را فراهم کند
امیرماکان جعفری

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۵۲ صفحه

حجم

۱٫۳ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۹۵۲ صفحه

قیمت:
۲۰۸,۰۰۰
تومان