کتاب سینوهه؛ جلد دوم
معرفی کتاب سینوهه؛ جلد دوم
کتاب سینوهه؛ جلد دوم اثری از میکا والتاری با ترجمه ذبیح الله منصوری است. این کتاب روایتی از سرنوشت پزشک نیمه افسانهای فرعون مصر، سینوهه است که در دو جلد نوشته شده است.
درباره کتاب سینوهه
میکا والتاری در کتاب سینوهه از وقایع دوران فرعون آخناتون و آغاز سلطنت فرعون هُورِم هُب نوشته است و زندگی پزشکی را به تصویر کشیده است که پس از فراز و نشیبهای بسیار به مقام پزشکی فرعون میرسد.
وقتی سینوهه به دنیا میآید او را در سبدی میگذارند و به رود نیل میسپارند، خانواده فقیری او را پیدا میکنند و بزرگش میکنند. او در ادامه داستان به مقام کاهنی و سپس پزشکی میرسد؛ مانند پدرش که طبابت میکرد. کمی بعد به دربار فرعون راه پیدا میکند. او به سرزمینهای گوناگون مانند بابل، سوریه و کناره دریای مدیترانه مسافرت میکند و در طول این سفرها اتفاقات زیادی برایش میافتد و در بازگشت به مصر از تبحر پزشکی خود برای نجات سرزمینش استفاده میکند.
کتاب سینوهه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن مجموعه سینوهه را به تمام علاقهمندان به رمانهای تاریخی پیشنهاد میکنیم.
درباره میکا والتاری
میکا والتاری در ۱۹ سپتامبر ۱۹۰۸ در یک خانواده متوسط در هلسینکی فنلاند به دنیا آمد. پس از فراغت از تحصیل ابتدایی در دانشگاه هلسینکی درس خواند و پس از ان به فرانسه رفت و در مطبوعات فرانسه مشغول شد.
او بیشتر داستانهای تاریخی نوشته است و کتابهایش به زبانهای گوناگون ترجمه شدهاند. میکائیل پزشک سلطان سلیم، فرشته سیاه، سرنگونی قسطنطنیه و راز مملکت نام برخی از آثار میکا والتاری هستند. اما بیشتر او را با همین کتاب سینوهه میشناسند که در سال ۱۹۵۴ مورد اقتباس سینمایی نیز قرار گرفت.
درباره ذبیح الله منصوری
ذبیح الله منصوری با نام اصلی ذبیح الله حکیمالهی دشتی، در سال ۱۲۷۸ در سنندج به دنیا آمد. او یکی از پرکارترین مترجمان تاریخ مطبوعات و ادبیات ایران، روزنامهنگار، نویسنده و به گفته خودش قهرمان بوکس سبک وزن ایران بود. منصوری ۱۹ خرداد ۱۳۶۵ در تهران چشم از دنیا فروبست.
بخشی از کتاب سینوهه؛ جلد دوم
بعد از اینکه مکتاتون بیمار شد، فرعون بیشتر نسبت به دختر مزبور احساس محبت کرد و این هم امری طبیعی است، زیرا پدر فرزند بیمار خود را زیادتر دوست دارد.
فرعون روزی چند مرتبه وضع مزاج دخترش را از من میپرسید و میگفت آیا دخترم خواهد مرد؟
به او میگفتم دختر تو هیچ مرض خاصی ندارد که بمیرد و بیماری او ضعف بنیه است و این بیماری معالجه میشود. فرعون میگفت اگر او بیماری خاصی ندارد، چرا سرفه میکند؟ و من جواب میدادم آن هم ناشی از ضعف بنیه است.
فرعون از غصهٔ بیماری دخترش لاغر شد و من در دربار دو مریض پیدا کردم؛ یکی فرعون و دیگری دختر او و تمام اوقات من صرف مواظبت از آن دو میشد؛ زیرا برای من آن دو مریض بیش از تمام مریضان مصر و تمام مردمی که در آن کشور از گرسنگی در رنج بودند اهمیت داشتند.
چون همهٔ اوقات من صرف معالجهٔ فرعون و دخترش میشد و نمیتوانستم اشراف و بزرگان را که بیمار میشدند با دقت معالجه کنم، میگفتند سینوهه که در گذشته خلیقترین پزشک مصر بود متکبر شده و چون طبیب مخصوص فرعون است، فکر میکند دیگران لیاقت ندارند که وی آنها را معالجه کند. در صورتی که اینطور نبود و دقتی که برای معالجهٔ فرعون و دخترش میکردم مانع از این میشد که از دیگران بهخوبی مواظبت کنم.
در ضمن من فربه شده بودم و نمیتوانستم مثل گذشته با چابکی راه بروم و موهای سرم میریخت و میدانستم بهزودی سرم بیمو خواهد شد و هنگام خوابیدن بر اثر فربهی خرخر میکردم و با اینکه از خانه تا کاخ راه زیادی نبود، تا آنجا سوار تخت روان میشدم.
میدانستم تا وقتی فصل تغییر نکند، حال دختر فرعون خوب نخواهد شد و همین که نیل طغیان کرد و هوای شهر افق بر اثر رسیدن پاییز خنک شد، حال مکتاتون رو به بهبود نهاد و هر قدر دختر قوت میگرفت پدرش نیز بهبود مییافت.
وقتی دیدم فرعون و دختر او هر دو معالجه شدهاند، به فرعون گفتم چون تو و مکتاتون سالم شدهاید و من اینک در افق کاری ندارم، موافقت کن سفری به تبس بکنم.
زیرا روحم برای تبس و میخانهٔ دم تمساح و مریت، حتی برای کاپتا، غلام سابقم، اندوهگین شده بود.
فرعون گفت با مسافرت تو موافقم، ولی در راه سلام مرا به تمام زارعان که در اراضی آتون مشغول کشاورزی هستند برسان و در مراجعت از وضع آنها خبرهای خوب برای من بیاور.
آن اراضی همان زمینها بود که در گذشته به خدای سابق تعلق داشت و فرعون اراضی مزبور را از آمون گرفت و بین تمام آنها که قصد داشتند زراعت کنند تقسیم کرد. از فرعون خداحافظی کردم و با کشتی عازم تبس شدم.
حجم
۴۳۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۰۴ صفحه
حجم
۴۳۲٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۵۰۴ صفحه
نظرات کاربران
لطفا این کتاب و بخش اول آن را در قسمت بی نهایت قرار دهید.
بسیار جذاب و دوست داشتنی
هر شخص مطالعه گری باید این کتاب رو خونده باشه توصیه میکنم حتما بخونید داستان سینوهه پزشک مصری که جذاب هست و از شاهکار های ترجمه ای ذبیح الله منصوری بشمار میاد
قوی ترین کتابی که تا حالا خوندم حتما بخونید
وقتی که این کتاب رو میخوندم، میترسیدم صفحهی بعد بزنم از اینکه مبادا زود تموم بشه. این کتاب، صرفا خواننده را با حقایق تاریخی مصر آشنا نمیکند؛ بلکه، علاوه بر این آشنایی، او را به عمق و دریچههای روح یک انسان
باسلام خدمت دوستان بنده با مطالعه این کتاب بینش وسیعتری نسبت به جهان یافتم ،پستی بلندی روزگار دیگر برایم زجر آور نبود.
پنجاه و چهارمین کتاب من در طاقچه از سری کتاب هایی که جهان بینی آدم و گسترش میده و پر از تجربس،،، وووو به خودم مفتخرم که بالاخره این کتاب طولانی رو تموم کردم✌️
من این کتاب رو بصورت پادکست توی کست باکس گوش میکنم، ترجمه و صدای گوینده خوب و دلنشینه هرچند بعضی کلمات و اسامی شهر ها رو اشتباه تلفظ میکنه اما خب راضی بودم! توصیه ای که دارم اینه که کتاب رو بصورت
چطور بگم بهترینه
درجه یک