کتاب تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران
معرفی کتاب تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران
کتاب الکترونیکی «تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران» نوشتهٔ داوود طیبزاده در نشر میراث ماندگار چاپ شده است. این کتـاب آئینـه تمـامنمـای تشـیع، تصـوف و عرفان اسلامی است که به معرفی عرفا و صـوفیان در ادوار مختلـف تـاریخ از دوران ماقبـل اسلام تا امروز میپردازد.
درباره کتاب تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران
با توجه به اینکه صوفیان خود را رنـد و لایبـالی معرفـی کـرده انـد به دور از فرقهبازی و تعصب خاص عمری به سر برده اند بنابراین عقاید آنها را نمیتوان جـزء یکی از فرق اسلام محسوب داشت و بر آن تکیه نمود؛ ولی رینولـد نیکلسـون که از مستشـرقین معاصر بوده به وجود نوعی خصوصیات مشـترک بـین فـرق صـوفیه اعتقـاد داشـته در ادامـه سخنانش میافزاید:
«آراء بنیادی و اساسی مورد قبول عامهٔ عرفا را میتوان اساس معتقـدات قلبی آنها شمرد»
این کتاب مشتمل بر هفت بخـش است:
۱ ـ بخـش تشـیع
۲ ـ بخش عرفان نظری
۳ ـ اشراق و بررسی آن از یونان قدیم مصر و هند، پـارس بـا بنیانگـذاری شیخ مقتول در ایران
۴ ـ وحدت وجود
۵ ـ احـوال علمـای صـوفیه و رجـال
۶ ـ قلندریـه و ملامتیه و عقاید آنها
۷ـ بخش طریقت با آثار منثور و منظوم و لغات عرفـانی
کتاب تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب تاریخ تکامل تصوف و عرفان اسلامی در ایران
تا ظهور شیخ شهاب الدین سهروردی تا قرن ششم هجری حکمت اشراق چندان رونق و تلألو نداشت بعد از حکیم مذکور حکمت اشراق خـود را نشـان داد ناگفتـه نمانـد حکمـت مشرقیه را ابنسینا نوشته از رسالههای عرفانی وی محسوب میگردد. فلسفه نو افلاطونیـان در قرن سوم و چهارم به علت دوری از آئین توحید از مرحله خارج گردید، حکمت اشراق با اذواق ایرانیان سازگاری داشت بهخوبی خودنمایی نمود در حد اعلاء ترویج گردید در عـالم فرهنگ اسلامی جای خود را نشان داد.
پس بنابراین میتوان نتیجـه گرفـت کـه تصـوف و عرفانی اسلامی مرکب از اصول و عقاید به ریاضت بدنی و استعمال خرقـه و سـبحه از آداب قدیمی هندوان در هندوستان از اصول و عقاید مسیحیت از جمله توکل و فقـر، عشـق، تـرک ازدواج از مسیحیت متأثر شده، تحت عنوان فلسفه عرفان اسـلامی از عقایـد فیثـاغورث و نـو افلاطونیان نشئت گرفته است.
عرفان و تصوف اسلامی از بههمپیوسـتن و ترکیـب مسـالک مذکور بوجود آمده است، ایرانیان در حقیقت سلسله جنبان عرفان و تصوف اسلامی بوده انـد از مشاءیخ و پیشوایان و اقطاب جلیل و القدر ایرانی از جمله؛ معروف کرخی، جنید بغـدادی، ابراهیم ادهم، منصور حلاج، بایزید بسطامی، ابوسعید ابوالخیر و رابعه عدویه را میتوان نـام برد که از پرچم داران عرفان اسلامی هستند محل نشو و نمای عرفان تا حـدودی در حقیقـت بغداد بوده است عرفای شیعه، حضرت حضرت علی ابن ابیطالـب (ع) را سـر دودمـان عـالم تصوف و عرفان میشمارند و بعد از ایشان ائمه معصومین را پیشـوای خـود قـرار دادهانـد.
حجم
۷٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۹۱۱ صفحه
حجم
۷٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۹۱۱ صفحه