کتاب تغییرات اقلیمی
معرفی کتاب تغییرات اقلیمی
کتاب تغییرات اقلیمی نوشتهٔ گروهی از نویسندگان و با ترجمهٔ سمیه کرمی در انتشارارت راه پرداخت چاپ شده است. تغییر اقلیم تغییری برگشتناپذیر در میانگین شرایط آب و هوایی است و در حال حاضر شرایط زندگی و معیشت همه ما را تهدید میکند؛ از جمله این تهدیدها غیرقابل سکونت شدن برخی مناطق و بایر شدن زمینهای کشاورزی، بارش شدید باران و در پی آن جاری شدن سیل هستند. در حال حاضر سران کشورها برای نگه داشتن افزایش دما روی ۱.۵ درجه سانتیگراد تلاش میکنند چراکه هر نقطهای از جهان به نوعی زیر سایه تهدید تغییرات اقلیمی روزگار میگذراند. بیشترین آسیب نیز متوجه کشورهای فقیرتر و توسعهنیافته است چون منابع اقتصادی و زیرساختهای لازم را برای مقابله با تغییرات آب و هوایی ندارند.
درباره کتاب تغییرات اقلیمی
تغییر آبوهوا وضعیت اضطراری جهانی است. این وضعیت محصولات، منابع آب، زیرساختها و وسایل امرار معاش را تهدید میکند. تقریباً همهٔ شرکتهای بزرگ طرحهای مهمی برای کاهش انتشار کربن دارند و در حال اقدام هستند. اما با توجه به مقیاس بحران و سرعت توسعهٔ آن، این اقدامات متأسفانه ناکافی هستند. گزارشهای بحرانی سازمان ملل در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ از دو مورد پرده برمیدارد:
۱. برای اجتناب از برخی از بدترین نتایج تغییر آبوهوایی، جهان باید تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار کربن را تا ۴۵ درصد کاهش دهد و تا نیمه قرن بهطور کامل حذف کند.
۲. طرحها و تعهدات فعلی دولت از راه دور ما را در آن مسیر قرار نمیدهد.
میزان انتشار کربن هنوز در حال افزایش است. برای بهبود این وضعیت، جهان باید تا نیمه قرن جاری انتشار کربن را به صفر کاهش دهد. با این حال میزان انتشار هنوز در حال افزایش است و بر اساس سیاستهای موجود، روند به همین شکل باقی خواهد ماند. اگر در مسیر فعلی باقی بمانیم، احتمالاً دما با اثرات فاجعهبار تا حدود ۳ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. کتاب تغییرات اقلیمی مجموعه مقالاتی از نویسندگان مجله مطرح کسبوکار هاروارد است که هر یک از این مقالات به یک جنبه خاص از موضوع مهم گرمایش جهانی پرداختهاند.
کتاب تغییرات اقلیمی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعه در علوم جغرافیا و اقلیمشناسی پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب تغییرات اقلیمی
ما چه نفعی میبریم؟
قبل از اینکه به سه حوزه اصلی تغییر بپردازم، باید بپرسیم چرا یک شرکت باید دست به چنین اقدامات چالشبرانگیز و مخاطرهآمیزی بزند؟ یک دلیل به مسائل اجتماعی کلان و دیگری به اقتصاد خرد مرتبط است. دلیل اول ساده است: شرکتها به مردمی سالم و سیارهای قابلسکونت نیاز دارند؛ با این تغییرات اقلیمی پرهزینه، آنها ضرورتی اقتصادی و مسئولیتی اخلاقی دارند تا هرآنچه میتوانند برای نجات جهان انجام دهند. همانگونه که پل پلمن، مدیرعامل سابق یونیلیور (Unilever)، میگوید: «کسبوکارها نمیتوانند در سیستمی که به آنها زندگی بخشیده است تماشاگر محض باشند.» فراموش نکنیم که حتی اگر کسبوکارها صرفاً منافع خودشان را دنبال کنند، مدیران گاهی اوقات کاری را انجام میدهند که اعتقاد دارند درست است، کاری که ممکن است سود داشته یا نداشته باشد، از توقف فروش اسلحه در فروشگاههای کالاهای ورزشی دیکس و والمارت گرفته تا کمک مالی اپل و مایکروسافت به برنامههایی برای کاهش بیخانمانی در محلههای اطرافشان.
اما استدلال اقتصاد خرد اغلب نادیده گرفته میشود. ذینفعان، بهویژه مشتریان برای شرکتهایی که از آنها خرید میکنند و کارمندان برای شرکتهایی که در آن کار میکنند، استانداردهای محیطزیستی بالایی دارند. مشتریان کسبوکارها هر سال بیش از سال قبل از تأمینکنندگان خود میخواهند عملکردی زیستپایشی داشته باشند. مصرفکنندگان به دنبال برندهای زیستپایشی (۵۰ درصد کالاهای مصرفی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ محصولات زیستپایشی۱ بودند) و نظرسنجیهای جهانی دیلویت نشان میدهند که ۸۷ درصد جمعیت زیر چهل سال (نسل هزاره که در پنج سال آینده ۷۵ درصد نیروی کار را تشکیل میدهد) بر این عقیدهاند که موفقیت یک شرکت باید با معیارهایی بیش از معیارهای مالی اندازهگیری شود. همچنین نود درصد از نسل Z بر این باورند که شرکتها باید به مسائل محیطزیستی و اجتماعی اهمیت بدهند.
حجم
۱۸۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۶ صفحه
حجم
۱۸۹٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۰۶ صفحه
نظرات کاربران
بخونید تا با بحران روز سیاره و استاد تخریب بودن انسان آشنا بشید.