کتاب تفسیر سوره جن
معرفی کتاب تفسیر سوره جن
کتاب تفسیر سوره جن نوشته حمیدرضا ارباب سلیمانی یکی از کتابهای تفسیر سورهای قرآن است که در انتشارات حکمت و عرفان منتشر شده است.
درباره کتاب تفسیر سوره جن
قرآن مجید، بهترین سخن و بهترین موعظه و پند الهی است. قرآن کریم برای مؤمنان شفاء و درمان و جداکننده حق از باطل است و شکی در آن راه ندارد. قرآن معجزه جاودان اسلام و پیامبر خاتم محمد مصطفی (ص) است و تمسک به آن مایه صلاح و فلاح انسان است. هر مسلمانی وظیفه دارد با این مائده آسمانی مأنوس باشد و قرآن را محورِ عقیده، فکر، تصمیم و عمل خود قرار دهد. و نباید فراموش کنیم که بیاعتنایی به این میراث ماندگار، تندترین سرزنشهای الهی را به دنبال دارد.
پس از انقلاب اسلامی تلاشهای بسیاری برای آموزش قرآن انجام شد و این کتاب نتیجه یکی از این تلاشهای ارزشمند است. این کتاب شامل گفتارهایِ تفسیریِ حجتالسلام والمسلمین حمیدرضا اربابسلیمانی است که از ماه مبارک رمضان ۱۳۸۰، در برنامه «آیات و بینات» رادیو قرآن آغاز و تا سال ۱۳۸۳ ادامه پیدا کرد. از امتیازات این نوع تفسیر میتوان به ترتیبی، ساده و روان، کوتاه و مختصر، محکم و دقیق و جذاب و زیبا بودن اشاره کرد.
این کتاب به سوره جن میپردازد و تفسیر روان و جذابی در اختیار علاقهمندان به شناخت بهتر قرآن قرار میدهد.
خواندن کتاب تفسیر سوره جن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به شناخت قرآن پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تفسیر سوره جن
بحث ما پیرامون سوره مبارکهٔ جن است. قبل از ورود به بحث پیرامون این سوره، مناسب بهنظر میرسد کمی راجع به ویژگیهای جن صحبت کنیم و انشاءالله با اطلاعات بیشتری به توضیح آیات این سوره مبارکه بپردازیم. خصوصاً با توجه به این نکته که افراد ناآگاه و جاهل خرافات زیادی درباره این موجود ساختهاند که با عقل و منطق جور در نمیآید و به همین جهت یک چهره خرافی و غیرمنطقی به این موجود داده شده است، در حالیکه اگر موضوع وجود جن از این خرافات و موهومات پیراسته شود، اصل مطلب کاملاً قابل قبول است و دلیلی ندارد که موجودات زنده را به آنچه میبینیم، منحصر کنیم، بلکه دانشمندان علوم طبیعی بر این باورند: موجوداتی را که ما میتوانیم با حواس خود درک کنیم در مقایسه با موجوداتی که با حواس ما قابل درک نیستند، ناچیز هستند.
بنابراین بحث جلسه اول درباره ویژگیهای «جن» است که با استمداد از آیات نورانی قرآن و به شکل سؤال و جواب، به آن میپردازیم.
سؤال اول: معنای لغوی «جن» چیست و آیا چنین چیزی وجود خارجی دارد؟
پاسخ: کلمه «جن» در اصل بهمعنی چیزی است که از حس انسان پوشیده باشد و به همین جهت «مجنون» به کسی که عقلش پوشیده و «جنین» به طفلی که رحم مادر او را پوشانده، «جنت» به باغی که زمینش را درختان پوشانده است و «جُنّه» سپری که انسان را از ضربات دشمن میپوشاند و «جِنان» به قلب که در درون سینه پوشانده شده، گفته میشود. پس روشن شد که «جن» به موجودی ناپیدا گفته میشود.
آیا جن وجود خارجی دارد؟ بله قرآن در آیهٔ ۲۷ سوره حجر میفرماید: «وَالْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ ...» و جن را خلق کردیم. یا در جای دیگر می فرماید: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیعْبُدُونِ»
سؤال دوم: آفرینش جن قبل از آفرینش انسان بوده یا بعد از آن؟
پاسخ: از همین آیه ۲۷ سوره حجر روشن میشود: «وَالْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُومِ» (در آیه قبل سخن از خلقت انسان است، بعد از آن میفرماید:) و جن را پیش از آن، (یعنی پیش از خلقت انسان،) آتش گرم و سوزان خلق کردیم.
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه
حجم
۰
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه