دانلود و خرید کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب حسنی کریمی
تصویر جلد کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب

کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب

نویسنده:حسنی کریمی
انتشارات:نشر گنجور
امتیاز:
۳.۹از ۱۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب

کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب نوشتهٔ حسنی کریمی در نشر گنجور به چاپ رسیده است. اختلالات اضطرابی جزء رایج‌ترین بیماری‌های روانپزشکی است و در دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی با فراوانی زیادی تجربه می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند که بیش از ۱۲ درصد کودکان‌، ۳۲ درصد نوجوانان و بزرگسالان تشخیص یکی از اختلالات اضطرابی را دریافت می‌کنند. اختلالات اضطرابی با شیوع دوازده ماهه ۱۸ درصدی و شیوع طول عمر ۲۹ درصدی، رایج ترین طبقه از بیماری های روانپزشکی هستند. اختلالات اضطرابی منجر به اثرات منفی اساسی بر کیفیت زندگی می‌شوند.

درباره مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب

یکی از نگرانی‌هـا و دغدغـه‌هـای نظام آموزشی مسأله اضطراب دانشجویان است که تحمل آن برای بسیاری از دانشجویان دشوار می‌باشـد عده‌ای در بررسی مـسایل اضـطراب‌زا واکـنش خفیفی از خود نشان می دهند اما افراد مـضطرب دچـار احساس وحشت و ترس شدید می شوند. همچنین فیزیولـوژی بـدن نیــز نتایج اضطراب را به صورت تحریک سیستم سمپاتیک با شدتهای مختلف بروز می‌دهد.

اضطراب در دراز مدت در عضلات صاف و اشوب شناختی می‌تواند به صورت جسمی (مـشکلات گوارشی، قلبی، تنفسی، سردرد و ...)، روانی (‌اشکال در تمرکز، حافظه، افکار منفی، فراموشی و ...) و یا رفتاری (کاهش میل جنسی، انزوای اجتماعی، بی خوابی، پرخاشگری و...) بروز کند و یکی از فاکتورهای اساسی در بروز اختلال‌های روانی محسوب می‌شود.

پژوهش‌ها نشان داده است که سطح نـشانه‌هـای اضطراب در دانشجویان رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی بالاتر از عموم مردم اســت. در ایران ارقام متفاوتی در مورد شیوع نشانه‌های اضطراب دانشجویان پزشکی بـه دست آمده اسـت. بـه عنوان نمونه، در دانشجویان پزشکی مازندران اضطراب شدید تا بسیار شدید در ۱۰.۱ % از دانشجویان به صورت آشکار و در ۷.۹ %به صورت پنهان وجود داشت.

در نظام روان‌تحلیل‌گری هر اختلال روانی با مکانیزم‌های دفاعی غیر‌انطباقی مشخص است و دفاع‌ها نقش مهمی در سلامت روانی افراد ایفا می‌کنند. بررسی‌های متعددی از این فرض حمایت کرده‌اند، و در تحقیقات مشخص شده است که سلامت جسمی و روانی افراد به طور معنا‌داری با مکانیزم‌های دفاعی آن‌ها در ارتباط است. با این توصیف مکانیزم‌های دفاعی به طور منطقی این ظرفیت را دارند که به عنوان یکی از متغیرهای درمانی در نظر گرفته شوند و در مداخلات درمانی از توجه ویژه‌ای برخوردار باشند‌.

کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب به روانشناسان، مشاوران و افرادی که با اختلال اضطراب درگیر هستند، پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی در خدمت تخلیه اضطراب

مکانیسم دفاعی به مجموعه تلاش‌های گسترده‌، ناخودآگاه و خودکاری اطلاق می‌شود که فرد در مواجهه با عوامل استرس‌زای درونی و بیرونی جهت حفظ ثبات روان‌شناختی خود، از طریق جرح و تعدیل چگونگی ادراک واقعیت، استفاده می‌کند.عملکرد این دفاع‌ها می‌تواند سازگارانه و یا ناسازگارانه باشند.

از سوی دیگر اغلب مطالعات بر این باورند که نوع راهبردهایی که افراد در مواجهه با استرس‌های زندگی اتخاذ می‌نمایند در ابتلا به بیماری‌های مزمن همچنین روند آن‌ها نقش قابل توجهی دارد. همچنین راهبردهای انطباقی که بیماران مورد استفاده قرار داده‌اند پیش‌بینی‌کنندهٔ روند بیماری در آن‌ها است، طبیعتاً این راهکارها در ابتلا به عود نیز نقش قابل توجهی ایفا خواهند نمود.

در تعریفی دیگر اضطراب شکل مبهمی از ترس یا تشویش است که با افزایش انگیختگی پدید می‌آید؛ یعنی حالتی از هیجان منفی که به علت تلقی موقعیتی به مثابهٔ موقعیتی تهدیدکننده روی می‌دهد.

هوش هیجانی بر خلاف هوش شناختی که در سرشت هر فرد موجود است، قابلیت اکتسابی دارد و می‌توان سطح آن را در افراد رشد و تعالی بخشید. فلذا برای جلوگیری از اثرات منفی اضطراب بیش از حد، آموزش مهارت‌های روانی و هوش هیجانی لازم است. بر اساس مطالعات صورت گرفته، هوش هیجانی دانشجویان در وضعیت نامطلوب قرار دارد که نیازمند آموزش‌هایی در این زمینه است.

همچنین، شهبازی و همکاران در مطالعه‌ای دیگر در شیراز نشان دادند سطح هوش هیجانی دانشجویان در سطح استاندارد نیست، زیرا آموزش مدونی در این مورد صورت نمی‌گیرد.

توصیف و درمان وسواس موکنی
مهدی ربیعی
طرح درمان نظریه شناختی بک در ده جلسه
فرشته ابراهیمی
اختلال فشار روانی پس از سانحه (PTSD)
فاطمه زرگر
کتاب کار توجه آگاهی
جان تیزدل
درمان مبتنی بر پذیرش و پایبندی برای زوج ها
اویگیل لو
جلد ۸ زنان (اندروکرینولوژی، تولید مثل، ناباروری)
طاهره خلیلی بروجنی
رابطه درمانی در درمان های شناختی رفتاری
پائول گیلبرت
درمان استرس پس از حادثه با شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی
کاتلین‌ ام‌ چارد .
کاربرد پروتکل یکپارچه برای درمان فراتشخیصی اختلالات هیجانی
دیوید اچ. بارلو
اضطراب
صبا راستگار
تندآموز روان درمانی دلسوزی مدار
پل گیلبرت
رفتار‌ درمانی دیالکتیکی برای اختلال شخصیت مرزی
دیوید‌‌اچ بارلو
درمان وسواس فکری و عملی (کتاب تمرین)
محمدرضا عطوفی
کتاب کار گروه درمانی؛ تلفیق رفتاردرمانی ‌شناختی با نظریه و کاربرد سایکودراما
توماس تردول
فنون روان پویشی
کارن مارودا
درمان شناختی رفتاری اختلال وسواسی جبری دوران کودکی (راهنمای درمانگر)
جان پیاسنتینی
تشخیص و درمان اختلال شخصیت مرزی
جان ج. گندرسون
رفتار سازمانی مثبت گرا
میگویل پینا
کاربر ۷۱۱۶۳۰۳
۱۴۰۲/۰۶/۰۹

اطلاعات و آگاهی خوب، قابل فهم و جامعی در مورد مکانیسم های دفاعی و هوش هیجانی ارائه می کند، کتاب پرورش هوش هیجانی کتاب بعدیست که مطالعه می کنم

کاربر ۴۰۷۶۰۲۷
۱۴۰۰/۱۱/۱۱

خیلی خوب بود

علی
۱۴۰۰/۱۱/۱۱

کتاب خوبی بود ممنون از طاقچه

کاربر ۴۰۷۶۰۲۴
۱۴۰۰/۱۱/۱۱

کتاب خوبیه برای روانشناسان

به همان صورت که اگر بدن دچار زخم و التهاب و بیماری گردد، اولین نشانه آن به صورت تب ظاهر می شود. اگر فرد از نظر روانی دچار مسئله و مشکل شود اولین نشانه آن به صورت اضطراب جلوه گر می شود و اضطراب، هم علت محسوب می‌شود و هم معلول. یعنی علت بیماری از ناراحتی‌های روانی اضطراب است، همچنین هر گاه شخص با یک مسله و مشکل روانی مواجه گردد که موجب به هم خوردن تعادل روانی وی گردد احساس اضطراب می کند
زینب دهقانی
فروید اصطلاح مکانیزم های دفاعی را به آن دسته از تدابیر ناهوشیار اطلاق می کند که آدمی برای حل و فصل هیجان های منفی به کار می برد. این تدابیر هیجان مدار موقعیت تنش زا را تغییر نمی دهد بلکه فقط شیوه های دریافت یا اندیشیدن شخص را به آن عوض می‌کند
زینب دهقانی
پژوهشگران دریافته اند که سلامت روانی با چگونگی به کارگیری سازوکارهای دفاعی پذیرفته شده ارتباط دارد.
زینب دهقانی
اضطراب بر مبنای تجارب بالینی فراوان صورت گرفته است و مبتنی بر سلیقهٔ خاصی نیست (فرهادی و همکاران، ۱۳۹۰). ‫از جمله موضوعات مرتبط با اضطراب مکانیزم های دفاعی  است. فروید اصطلاح مکانیزم های دفاعی را به آن دسته از تدابیر ناهوشیار اطلاق می‌کند که آدمی برای حل و فصل هیجان های منفی به کار می برد. این تدابیر هیجان مدار موقعیت تنش زا را تغییر نمی دهد بلکه فقط شیوه‌های دریافت یا اندیشیدن شخص را به آن عوض می‌کند. به این ترتیب در همه مکانیزم های دفاعی، عنصر خودفریبی در کار است. ما آدمیان، همگی، گه گاه مکانیزم های دفاعی را به کار می بریم و باکمک مکانیزم های دفاعی شرایط دشوار را از شدت می اندازیم تا اینکه بتوانیم به صورتی مستقیم تر آن موقعیت تنش زا را حل و فصل کنیم. کاربرد مکانیسم های دفاعی فقط در صورتی حاکی از ناسازگاری است که راه و رسم عمدهٔ پاسخ دهی در برابر سختی ها و دشواری ها بشود.
کاربر ۸۷۶۲۹۲۵
کاربرد مکانیسم های دفاعی فقط در صورتی حاکی از ناسازگاری است که راه و رسم عمدهٔ پاسخ دهی در برابر سختی ها و دشواری ها بشود.
زینب دهقانی
اضطراب یک احساس ناخوشایند و مبهم است که اغلب به شکل دلواپسی نمود پیدا کرده و با حس تردید نسبت به یک عامل ناشناخته تعریف می شود. این حس ناخوشایند میتواند با علایم فیزیولوژیک، علایم عاطفی و علایم روحی بسیاری همراه باشد و به شکل یک احساس عاطفی شدید بروز کند
زینب دهقانی
گلمن، ابعاد چهارگانهٔ هوش هیجانی را به شرح زیر بیان کرده‌اند: خودآگاهی، خود نظم دهی، انگیزه، همدلی و مهارت اجتماعی
زینب دهقانی
مفهوم هوش هیجانی برای نخستین بار در سال ۱۹۹۰ توسط پیترسالووی و جان مایر مطرح شد که بیان می دارد هوش هیجانی نوعی پردازش اطلاعات عاطفی است که شامل ارزیابی صحیح عواطف در خود و دیگران، ابراز مناسب عواطف و تنظیم سازگارانه عواطف است. هوش هیجانی از نظر مایرو سالووی تنها یک ویژگی مثبت نیست بلکه مجموعه‌ای از توانایی های استدلالی و هیجانی متمایز است و نسبت به هوش اجتماعی توجهی بیشتر به مسائل اساسی هیجانی و فرو نشاندن مشکلات شخصی و اجتماعی افراد دارد. افراد دارای هوش هیجانی بالا در داشتن رضایت بیشتر از زندگی، بهره مندی از محیط و خانوادگی و شریک شدن در احساسات اطرافیان نسبت به دیگران متفاوتند و معمولا افرادی منظم، خونگرم، موفق، با انگیزه و خوش بین هستند (استوار و امیرزاده خاتونی، ۱۳۸۷).
زینب دهقانی
سبک دفاعی رشد یافته؛ شیوه های مواجهه انطباقی، بهنجار و کارآمد که شامل والایش، شوخ طبعی، پیش بینی و فرونشانی است. سبک دفاعی روان آزرده؛ شیوه های مواجه های غیر انطباقی و ناکارآمد که شامل نوع دوستی کاذب، واکنش متضاد، آرمانی سازی و ابطال میباشد و سبک دفاعی رشد نیافته؛ مانند سبک دفاعی روان آزرده شیوه های مواجه های غیرانطباقی و ناکارآمد که شامل دلیل تراشی، فرافکنی، انکار، دوپارگی، بدنی سازی، جابجایی، مجزاسازی، نا ارزنده سازی، عملی سازی، خیالپردازی اوتیستیک، تفرق، پرخاشگری منفعالنه هست
زینب دهقانی

حجم

۵۲۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۰ صفحه

حجم

۵۲۸٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۱۷۰ صفحه

قیمت:
۱۰,۰۰۰
تومان