کتاب حریم آفتاب اعظم قنواتی + دانلود نمونه رایگان

انتشارات:نشر گنجور
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب حریم آفتاب

معرفی کتاب حریم آفتاب

کتاب الکترونیکی «حریم آفتاب» اثر اعظم قنواتی و منتشرشده توسط انتشارات گنجور، مجموعه‌ای از اشعار آیینی و مذهبی است که در قالب‌های مختلف به ستایش و مرثیهٔ اهل بیت پیامبر اسلام (ع) می‌پردازد. این کتاب در ۴۳ صفحه، سروده‌هایی دربارهٔ پیامبر اکرم (ص)، حضرت زهرا (س)، امام علی (ع)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، حضرت خدیجه (س)، حضرت معصومه (س)، امام رضا (ع)، امام جواد (ع)، امام باقر (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و دیگر بزرگان دین را در بر می‌گیرد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب حریم آفتاب

«حریم آفتاب» مجموعه‌ای از سروده‌های اعظم قنواتی است که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و به مضامین مذهبی و آیینی اختصاص دارد. اشعار این کتاب به مناسبت‌های مختلف مذهبی و در بزرگداشت مقام اهل بیت پیامبر اسلام (ع) سروده شده‌اند. در این مجموعه، شاعر با زبانی توصیفی و گاه مرثیه‌گونه، به روایت وقایع تاریخی و شخصیت‌های برجستهٔ اسلام می‌پردازد. کتاب، هم به مدح و هم به سوگواری اهل بیت می‌پردازد و در کنار آن، اشاراتی به مفاهیم عرفانی و اخلاقی نیز دارد. فضای کلی اثر، متأثر از مناسبت‌های مذهبی و وقایع تاریخی صدر اسلام است و مخاطب را با حال و هوای سوگواری‌ها، جشن‌ها و یادبودهای مذهبی همراه می‌کند. این مجموعه، نمونه‌ای از شعر معاصر آیینی است که در آن، شاعر تلاش کرده است با بهره‌گیری از عناصر سنتی و مضامین دینی، ارتباطی میان گذشته و حال برقرار کند.

چرا باید کتاب حریم آفتاب را خواند؟

این کتاب برای کسانی که به شعر آیینی و مذهبی علاقه دارند، فرصتی فراهم می‌کند تا با نگاهی شاعرانه به زندگی و فضایل اهل بیت پیامبر اسلام (ع) بنگرند. سروده‌های اعظم قنواتی در «حریم آفتاب» مضامین تاریخی، عرفانی و اخلاقی را در کنار هم قرار داده و مخاطب را با لحظات مهم تاریخ اسلام و شخصیت‌های تاثیرگذار آن آشنا می‌کند. مطالعهٔ این مجموعه می‌تواند به درک عمیق‌تری از جایگاه اهل بیت در فرهنگ و ادبیات فارسی کمک کند و فضایی برای تأمل و همدلی با مفاهیم معنوی و انسانی فراهم آورد.

خواندن کتاب حریم آفتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به شعر مذهبی، دوستداران ادبیات آیینی و کسانی که به دنبال آشنایی با سروده‌هایی دربارهٔ اهل بیت پیامبر اسلام (ع) هستند، مناسب است. همچنین برای مداحان، پژوهشگران ادبیات دینی و افرادی که به دنبال الهام‌گرفتن از مفاهیم معنوی و اخلاقی‌اند، قابل استفاده است.

فهرست کتاب حریم آفتاب

- مقدمه: معرفی کلی مجموعه و هدف سرایش اشعار.- در مدح پیامبر اکرم (ص): سروده‌هایی دربارهٔ جایگاه و شخصیت پیامبر اسلام.- در بزرگداشت حضرت خدیجه (س): اشعاری در وصف فداکاری‌ها و مقام معنوی حضرت خدیجه.- در مدح امام علی (ع): توصیف فضایل و ویژگی‌های امام علی (ع) و نقش ایشان در تاریخ اسلام.- در مرثیهٔ حضرت زهرا (س): بیان مصائب و جایگاه حضرت زهرا (س) در قالب شعر.- میلاد حضرت فاطمه (س): اشعاری دربارهٔ میلاد و فضایل حضرت فاطمه (س).- در وصف امام حسن مجتبی (ع): سروده‌هایی دربارهٔ کرامت و شخصیت امام حسن (ع).- واقعهٔ کربلا و امام حسین (ع): اشعار عاشورایی و مرثیه‌هایی دربارهٔ واقعهٔ کربلا و یاران امام حسین (ع).- در وصف حضرت ابوالفضل (ع): توصیف وفاداری و ایثار حضرت ابوالفضل (ع).- در وصف حضرت زینب (س): اشعاری دربارهٔ صبر و استقامت حضرت زینب (س).- در بزرگداشت امام باقر (ع)، امام رضا (ع)، امام جواد (ع): سروده‌هایی در وصف این امامان و جایگاه معنوی آن‌ها.- اشعار متفرقه: سروده‌هایی با مضامین عرفانی، دعا و نیایش، و اشاره به امام زمان (عج).

بخشی از کتاب حریم آفتاب

«ای خدا توفیق وصل و روی رخشانم ببخشبندهٔ راهم بخواه و لطف یزدانم ببخشبال پروازم بده ای بیکران و بی بدیلتا که خود را در تو بینم علم و عرفانم ببخشاز تجلیٔ حقیقت بر دلم رنگی بزنتیرگی‌های دلم را نور ایمانم ببخشجرعه نوشم کن ز دریای اشارات نظرزان می اندیشه سوزت شور مستانم ببخشاز عبودیّت بزن بر جان من مُهر و نشانطور سینایم ده و موسای عمرانم ببخشچاه دنیا حلقه‌ها در پایم افکنده کنوناز سر رآفت گسل این بند و فرقانم ببخشای جمیل و ای بسیط و ای قدیم و ای کریمکلبهٔ ویرانه‌ام را طرح سامانم ببخشای خدای جان شکن نمرود و فرعون تنمسرد و خاکستر بکن آتش گلستانم ببخشباده نوش معرفت گردان و حوض کوئرمهرگنه نادیده گیر و جرم و عصیانم ببخشخاک تن را گل کن و در قالبی دیگر بزنشکل نو طرحی دگر آغاز دورانم ببخشریشهٔ جهلم بسوزان هر صنم را می‌شکنچشم ظاهر بین بگیر و دیدهٔ جانم ببخشای بهین پاریگرم دستم بگیر و پا به پااز یم فیض و کراماتت ثنا خوانم ببخش»

mosaferj27
۱۴۰۴/۰۴/۱۸

کتاب شامل اشعار زیبا و ژرف هم سبک کلاسیک و هم شعر نو می باشد. شامل: مناجات با پروردگار و مدح پیامبر گرامی اسلام ص و ائمه ع و حضرت مسیح ع و دیگر بزرگان دین.