کتاب ظرفیت سازی در گمرک
معرفی کتاب ظرفیت سازی در گمرک
کتاب ظرفیت سازی در گمرک نوشته مریم محبی و دیگران است. کتاب ظرفیت سازی در گمرک ترکیبی از ترجمه تالیف برای فعالان حوزه بازرگانی اس.
درباره کتاب ظرفیت سازی در گمرک
این کتاب، گردآوری مطالبی مرتبط با حوزه ظرفیت سازی در گمرک است که با تمرکز بر کتاب ظرفیتسازی نوشته ریکاردو تروینو چاپا (Chapa Trevino Recardo) مدیر ظرفیتسازی سازمان جهانی گمرک، تدوین و تالیف شده است.
به منظور پربارتر کردن موضوع، علاوه بر ترجمه کتاب مذکور، مطالب دیگری نیز از سایر منابع مثل سازمان ملل و سازمان جهانی گمرک به آن اضافه شده است. در واقع، این ترجمه نبوده و ضمن رعایت امانت و اخلاق،دارای الحاقاتی نیزهست، کتاب مطالب موردظر برای خوانندگان را به روشنی و با زبانی ساده ارائه کرده است. علاوه بر این، به منظور افزایش جذابیت، از شکلها و نمادهای مختلفی در این مجموعه استفاده شده است.
فصل اول به کلیاتی در مورد ظرفیتسازی در گمرک و چارچوب برنامه استراتژیکسازمان جهانی گمرک میپردازد و سایر فصول، زیرمجموعه های این برنامه استراتژیک را به تفصیل بیان مینمایند.
در پی تصمیم شورای سازمان جهانی گمرک در ژوئن ۲۰۰۹ ،کمیته ظرفیتسازی برای اولین بار در سپتامبر ۲۰۱۰ تشکیل جلسه داد. از آن زمان، اداره ظرفیتسازی سازمان جهانی گمرک از توسعه ادارات گمرک و پرسنل آنها در سراسر جهان حمایت کرده است. کمیته ظرفیتسازی مجمع جهانی برای تبادل اطلاعات مربوط به اصلاح و مدرنیزاسیون گمرک است. دهمین نشست آن که در سال ۲۰۱۹ برگزار شد، تعهد مداوم گمرکات و ذینفعان توسعه را در پشتیبانی برای ایجاد یک سرویس گمرکی مدرن و حرفهای نشان داده است. تغییرات مداوم در چشمانداز اقتصادی جهان، همراه با فناوریهای جدید و سایر روندهای در حال ظهور، نیازهای جدیدی را برای اعضای سازمان جهانی گمرک و اولو یتهای جدیدی را برای بهبود عملکرد گمرکات ایجاد کرده است. اکنون جامعه ظرفیتسازی گمرک با توجه به تجربیات گذشته به آینده مینگرد. علیرغم دستاوردهای گذشته، هنوز راهی طولانی در پیش دارد.
امروزه، استراتژی ظرفیتسازی به روز شده است بهطوریکه بتواند تغییر در محیطهای عملیاتی و حمایت از اعضا برای مقابله با چالشهای قرن ۲۱ و تأمین انتظارات دولتهایشان را لحاظ کند.
استراتژی تجدید نظر شده، مطابق با برنامه استراتژیک ۲۰۲۲-۲۰۱۹سازمان جهانی گمرک، منعکس کننده نظرات جامعه بینالمللی گمرک است و خواستار رویکردی هدفمند، هماهنگو با منابع کافی برای ظرفیتسازی در گمرک است. این استراتژی از رویکردی مردم محور و مشارکتی پشتیبانی میکند که اعضا و کارکنان آنها را در قلب کلیه فعالیتها قرار دهد. برای اطمینان از پاسخگویی و مداخلات مبتنی بر نتایج، این استراتژی نقشها و مسئولیتهای هر بازیگر را در روند ظرفیتسازی مشخص میکند. این همچنین یک رویکرد جدید بر مبنای مدیریت پروژه مبتنی بر تغییر را پشتیبانی میکند، که توسط یک مکانیزم نظارت و ارزیابی قوی پشتیبانی میشود. سازمان جهانی گمرک، کار خودرا به عنوان یک سازمان عضو، برای یافتن راههای کمک و هدایت اعضای خود به سمت توسعه پایدار و دستیابی به اهداف مدرن سازی خود ادامه خواهد داد، چرا که معتقد است که این بهترین راه برای کمک به ایشان در نیل به رشد اقتصادی و اجتماعی آنها است. به منظور معرفی این برنامه استراتژیک، معاونت ظرفیتسازی سازمان جهانی گمرک اقدام به انتشار کتابی با این عنوان کرده است. این کتاب اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه است.
خواندن کتاب ظرفیت سازی در گمرک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه بازرگانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ظرفیت سازی در گمرک
اهمیت نقش گمرک به حدی است که میزان سرعت و کارآیی آن بعضی اوقات به عنوان معیاری برای ارزیابی فعالیتهای تجارت خارجی هر کشور و یا حتی اقتصاد کلان آن کشور در نظر گرفته میشود و تحقق این امردر گرو استراتژیهای سازمان گمرک میباشد (شریفپور و همکاران، ۲۰۱۷.)مسائل امروز سازمانها با راه حلهای دیروز، حل شدنی نیست و پیشبینی آینده و مشکلات آتی را حل نمیکند. امروزه شرایط محیطی و قواعد بازی به حدی پیچیده، پویا و نامطمئن است که سازمانها دیگر نمیتوانند با تغییرات سطحی و ظاهری در ساختارها، روشها و سیستمها حیات بلندمدت خود را تضمین کنند. بنابراین استفاده از استراتژی و تدوین استراتژی در این شرایط امری اجتناب ناپذیراست. در این فصل، استراتژیها برای گمرک در حوزه ظرفیتسازی بر اساس اسناد سازمان جهانی گمرک پرداخته شده که شامل چهار بخش اساسی: برنامه مرکاتور، بسیج کارشناسان، رویکرد منطقهای و رویکرد توسعه سازمان گمرک میباشد.
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۷ صفحه
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۷ صفحه