کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان
معرفی کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان
کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان نوشته حیدر شجاعی یکی از آثار انتشارات شهر پدرام است. شهر پدرام ناشر تخصصی در حوزه هنر و ادبیات است. کتابهای این نشر با اطلاعاتی جامع و دقیق به همراه تصاویری کاربردی، موضوع را برای خواننده شرح میدهند.
درباره کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان
شناخت اساطیر و شخصیتهای اساطیری بدون شناخت نمادها هرگز میسر نمیشود. زیرا زبان تمام اساطیر، نمادین هستند. به تعبیری، رمز پردازی و نمادگرایی، یک ابزار دانش کهن و قدیمیترین و اصولیترین بیان مفاهیم است. نه تنها اساطیر، بلکه کتب آسمانی و حتی قرآن حکمت آمیز نیز خالی از زبان نمادین نیست. این است که نمادهای وحیانی نیز اندیشه را بر میانگیزد و انسان را به گسترده تفکّر رهنمون میکند
این کتاب به بازشناخت مفاهیم و اشکال رمزآلود؛ توضیح و تفسیر بیش از هزار نماد میپردازد و علاقهمندان به این حوزه میتوانند با مطالعه این کتاب در کوتاهترین زمان به اطلاعات دقیق و مفیدی دست پیدا کنند. این کتاب به گونهای نوشته شده است که تمام مخاطبان علاقهمند میتوانند از خواندن آن لذت ببرند.
خواندن کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام پژوهشگران و علاقهمندان به اساطیر پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فرهنگ مصور شمایل نمادین اساطیری ایران و جهان
آب، هم آفریننده و هم از میان برنده زندگی تلقّی میشد. لذا آب در جلوههای گوناگون آن به خصوص رودخانهها، چشمهها، چاهها، دریاچهها و تالابها، کانون اسطورهها و کیشهای بیشماری بود که هم دریافتههای باستان شناختی و هم در ادبیّات، خود را نشان میدهند. از دورانهای کهن، مردم اشیایی قیمتی را به عنوان نذورات در آبها میافکندند. در عصر آهن سلتی نیز ابزاری از قبیل سلاح، زره و سپر به رودخانههای تایمز و ویتام تقدیم میشد. نقش آب در تمام اساطیر دارای اهمیّت ویژهای است. سومریان، بابلیان و همچنین ایرانیان، معتقد به نقش آفرینندگی آب در نظام جهان بودهاند؛ از اینرو در اوستا به اهمیّت و تقدّس آن اشاره شده است. آناهیتا به معنای پاک و بیآلایش، یا ناهید، همچون ایزد بانوی بزرگ آب و باروری، ستایش میشده است. در بندهشن، همه چیز را از آب میداند. این جمله با نظر قرآن نیز مقایسه شود که »همه چیز را از آب آفریدیم«. در این صورت آب مقدّم بر هر خلق و شکلی تلقّی شده است. گذشتن از آب در اساطیر ایرانی اهمیّت خاصّی دارد. اغلب قهرمانان پیش از دست یافتن به موفقیتی بزرگ از آب میگذرند. این شاید در اصل بر این پایه استوار باشد که با هر بار از آب گذشتن، تولّدی تازه وقوع مییابد. آب با زهدان مادر مربوط است و هر تولّد تازهای پاکی، تقدّس و قدرت تازهای است. ما هنوز هم در موقع تقدیم هدایایی که از سفر میآوریم میگوئیم هدیهای از آب گذشته. در یشتها چنین آمده است: »»اَرِد ویستورَ اَناهیتا« را که در همه جا دامان گسترده و درمان بخشنده و دشمن دیوان و پیرو آئین اهورایی است، ستایش کن. اوست که سزاوار است در جهان خاکی ستوده باشد و او را نیایش کنند...«.
حجم
۲۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۹۹ صفحه
حجم
۲۲٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۹۹ صفحه
نظرات کاربران
من برای قسمت اساطیر ایرانی این کتاب رو خریدم ولی خیلی کم راجب ایران داشت