دانلود و خرید کتاب حقیقت سمیر یعقوب توکلی
تصویر جلد کتاب حقیقت سمیر

کتاب حقیقت سمیر

نویسنده:یعقوب توکلی
امتیاز:
۴.۲از ۲۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب حقیقت سمیر

کتاب حقیقت سمیر نوشته یعقوب توکلی است. این کتاب مصاحبه نویسنده با سمیر سامی‌قنطار است. کتاب حقیقت سمیر را انتشارات سوره مهر برای علاقه‌مندان به ادبیات پایداری منتشر کرده است.

حقیقت سمیر

هنگامی که قرار شد نویسنده با آقای سمیر سامی‌قنطار درباره سرگذشت سی‌سال زندان او در اسرائیل به گفت‌وگو بنشیند هم سمیرقنطار و هم بقیه دوستانش تصور می‌کردند که خبرنگاری آمده و می‌خواهد ساعتی گفت‌وگو کند و تمام شود. امانویسنده در همان آغاز به سمیر یادآور شد که در جوانی کتاب گزارش محاکمات نلسون ماندلا رهبر فقید مبارزات آفریقای جنوبی را که مطالعه کرده‌ است و همچنان صبر و استقامت ماندلا در ذهن و جانش زنده است ـ هرچند آن موقع که او کتاب را خوانده ماندلا زندانی بود و الان که این متن را می‌نویسد ماندلا در قید حیات نیست ـ به سمیر یادآور شد که در صورت حوصله در گفت‌وگو سرگذشت بسیار عجیب او می‌تواند برای تاریخ و جهانیان ماندگار باشد.

فرآیند سؤالات و مباحثه به گونه‌ای چیده شد که خواننده در روند زمان قرار گیرد سمیر قنطار با حافظه بسیار دقیق با نظمی منطقی به این سؤالات جواب داد و روند تدوین نیز بر همین اساس شکل گرفت.

 این اثر با کتاب «قصّتی» نوشته جناب آقای حسان‌الزین تفاوت‌های اساسی دارد و نویسنده تلاش کرده است که حوادث جدی سیاسی و نظامی فلسطین و لبنان و تحولات آن را علاوه بر مسائل خاص خود سمیرقنطار مورد توجه قرار دهد که این مجموعه حاصل بیش از ۵۰ جلسه مصاحبه نویسنده با سمیرقنطار است.

خواندن کتاب حقیقت سمیر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به مصاحبه و رایت‌‌های واقعی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب حقیقت سمیر

خاطرات سمیر قنطار

«سمیر قنطار» قدیمی‌ترین اسیر لبنانی دربند رژیم صهیونیستی ۲۰ جولای ۱۹۶۲ در روستای دروزی نشین «عیبه» از توابع استان «جبل» لبنان به دنیا آمد. در سال ۱۹۷۹ میلادی طی یک عملیات ضد صهیونیستی در شهر صهیونیست نشین «نهاریا» به اسارت درآمد و در لبنان «سردار اسرا» لقب گرفت. سمیر قنطار در تاریخ ۲۲ آوریل ۱۹۷۹ درحالی‌که تنها ۱۷ سال داشت به همراه سه تن از اعضای گروه فلسطینی «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» به شمال اراضی اشغالی نفوذ کردند و به محل اقامت یک نظامی برجستهٔ صهیونیست به نام «دانی هاران» در شهرک نظامی‌نشین «نهاریا» حمله کردند و در اقدامی متهورانه پس از کشته شدن جمعی از نظامیان او را ربودند. در همین زمان با نیروهای پلیس مواجه و با آنان درگیر شدند که در جریان این درگیری ژنرال یوسف تساحور فرمانده نیروهای شمالی ارتش اسرائیل را تا حد مرگ قطعی مجروح کردند. در این درگیری پس از شهادت دو تن از یارانش وی و احمد مهند از سوی نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی دستگیر شدند. سمیر قنطار و احمد مهند در تاریخ ۲۸ ژانویه ۱۹۸۵ از سوی دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی به پنج بار حبس ابد و نیز ۴۷ سال شش ماه حبس محکوم شدند با وجود آزادی احمد در سال ۱۹۸۵ وی پس از تحمل بیش از سی سال زندان در ۱۶ ژوئیه ۲۰۰۸ میلادی و در تبادل جنازه دو سرباز اسرائیلی اسیر شده در جنگ اسرائیل و لبنان (۲۰۰۶) بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان، به کشور لبنان تحویل داده شد.

شاید بیان خاطره شفاهی، برای گوینده آن نوعی تخلیه خاطر بوده باشد، اما برای کسی که به عنوان یک گزارشگر و یا مورخ پای صحبت خاطره‌گو می‌نشیند، هر صفحه از آن خاطرات، کشفی جدید را در حوزه تاریخ و تحولات زندگی اجتماعی رقم می‌زند. نسبت خاطره‌گو و مصاحبه‌کننده نسبت معدن با استخراج‌کننده آن است و هر قدر که معدن عظیم‌تر و دارای ذخایر بیشتر و بکرتر باشد، شوق و شعف صاحب معدن به مراتب بیشتر و عمیق‌تر خواهد بود. در سال ۱۳۸۹ پیشنهادی را مطرح کرده و پی گرفتم که در ابتدا چندان عملی به چشم نمی‌آمد: مصاحبه با سمیر قنطار، اسیر مشهور لبنانی که عده ای او را مارکسیست می دانستند چندان جالب به نظر نمی‌رسید.

هنگامی که پیشنهاد را به طور جدی تری پی گرفته و مسئولان حوزه هنری را قانع کردم که سمیر قنطار حرف‌های بسیاری برای گفتن خواهد داشت و لیستی از سؤالات از او را که حدود ۲۵ مورد می‌شد تهیه کردم، حتی بعضی از دوستان لبنانی ما هم چندان باور نمی‌کردند که سمیر قنطار چیزی برای گفتن داشته باشد. اما من از ایده‌ام کوتاه نیامدم تا اینکه جناب آقای حمزه‌زاده رئیس انتشارات سوره مهر امید داد که این مصاحبه می‌تواند زمینه‌ای برای ورود صاحب این قلم به موضوع تاریخ مقاومت باشد و با امید به خدا زیر بار هزینه و ریسک اجرای این برنامه رفتیم.

هیچ‌کس نمی‌دانست که سمیر چه حوادثی را دیده، چه اتفاقاتی در زندان‌های اسرائیل بر سر او رفته و چقدر برای اسرائیل اهمیت داشته است و چرا سید حسن نصرالله ـ که سمیر همیشه از او به نام سماحه القائد و یا سماحه سید یاد می‌کند ـ صریحاً و رسماً اعلام کرد: «اگر ما از مزارع شبعا و کفرشوبا بگذریم از سمیر قنطار نمی‌گذریم. حتی اگر شما بگویید که او یک مارکسیست است.»

mohaddese
۱۴۰۰/۰۴/۱۱

فوق العاده جذاب بود! پر از اطلاعات درمورد فلسطین و رژیم اشغالگر!

کاربر ۱۱۲۹۸۶۰
۱۴۰۰/۰۷/۰۸

عاااااااااالی یک روایت جذاب و فوق العاده از تاریخ لبنان و فلسطین از زبان یک بزرگمرد آزاده

کاربر ۲۴۱۳۵۲۳
۱۴۰۱/۰۱/۱۹

خیلی عالی و فوق العاده بود

حسین
۱۴۰۰/۰۲/۲۶

کاش صوتیش هم بود

mh.mirvakili
۱۴۰۰/۰۲/۲۲

عالی.عالی

کاربر 1411290
۱۴۰۳/۰۸/۲۱

فضای کتاب تلخه امااطلاعات تاریخی خوبی دراختیارمون میذاره

z.n
۱۴۰۳/۰۸/۱۱

عالی بود. تنها راه پیروزی، مقاومت است. و انسان واقعی و آزاده ، در مقابل دشمن هیچگاه سر خم نمیکند، چه در اسارت و چه در جهاد و مبارزه؛ او به ما نشان داد می‌توان سی سال اسیر دشمن بود اما حتی

- بیشتر
گلی
۱۴۰۲/۱۰/۰۵

بسیار عالی و روان بود، یک دید کلی از پنجاه سال قبل از منطقه خصوصا فلسطین و لبنان بود، خود شخصیت سمیر کشش لازم برای خوندن کتاب داشت، بسیار مقاوم و ایثارگر بود که بعد قهرمانی شخصیتش را برجسته میکرد

mr.seha
۱۴۰۲/۰۹/۰۸

حتما توصیه میکنم بخونید. کتاب پر از اطلاعات درمورد وقایع و جنیش های مختلفی فلسطین و لبنان و... هست. همچنین شخصیت سرسخت سمیر و کوتاه نیومدن و سر خم نکردنش در برابر دشمن درحالی که اسیر اون هاست جالبه

نخست‌وزیر اسرائیل، در کنست فریاد زد: «می‌دانم مشکل آوارگان وجود دارد؛ اما من معتقدم این مشکل فقط با نابودی آن‌ها حل خواهد شد.»
mohaddese
مهم‌تر اینکه دولت‌های عربی همسایهٔ اسرائیل حاضر نشدند مرزهای طولانی خود را رها کنند، تا اسرائیل خود به حفاظت از مرزها مجبور شود. حتی اگر اندکی حفاظت از مرزها را جدی نمی‌گرفتند، اسرائیل مجبور می‌شد سالانه بخش عظیمی از منابع خود را صرف حفاظت از مرزهای خود کند، تا هیچ چریک و انقلابی از سوی مرز آن‌ها به سوی سرزمین‌های اشغالی نرود. اگر چنین می‌شد و اعراب درست عمل می‌کردند، اقتصاد و ارتش و دولت اسرائیل با بحران دائمی ناامنی مرزها روبه‌رو می‌شد، و دیگر نمی‌توانست با آرامش به ستمگری‌هایش ادامه دهد.
ب. قاسمی
عماد مغنیه بیشترین تعداد عملیات علیه رژیم صهیونیستی را در جهان به نام خود ثبت کرد، و بی‌دلیل نبود که از بیست سال پیش از سوی دست‌کم ۴۲ سازمان امنیتی جهان تحت تعقیب بود. حتی مقامات امنیتی امریکا برای جسد او ۲۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده بودند. عماد ۲۳ سال بیشتر نداشت که رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت امریکا، بعد از دیدن اجساد نیروهای کشورش که از لبنان بازگشته بودند، دربارهٔ او چنین گفت: «دولت امریکا اگر صد سال هم بگذرد، عماد مغنیه را تعقیب و مجازات خواهد کرد.»
آبیِ آسمونی
امریکا، فرانسه، روسیه، عربستان سعودی، و اسرائیل هر یک دوستان خاصّ خود را در فلسطین و لبنان دارند؛ در نتیجه احزاب سیاسی در لبنان می‌بایست بیشتر مراقب باشند تا گرفتار لابی‌های این کشورها نشوند.
فاطمه
گفتم: «من یک سؤال مهم دارم.» گفت: «بپرس؛ ولی نباید مسخره کنی.» گفتم: «شما ما را ۵۴۷ سال و شش ماه محکوم کردید. فکر می‌کنید این همه سال دولت اسرائیل باقی می‌ماند؟!» ابراهام فریدمن به‌شدت عصبانی شد و دوباره دستور اخراج مرا داد. سپس گفت: «شما خیلی وقیح و جسور هستید. او را ببرید و نگذارید دیگر برگردد. نمی‌خواهم چهره‌اش را ببینم.»
z.n
این مسئله که سید حسن نصرالله همیشه بیش از مسائل سیاسی بر اعتقادات دینی و تداوم راه امام حسین (ع)، ضرورت فداکاری در راه اسلام و شهادت، و اعتقاد به قیامت اصرار و پافشاری دارد، و جهاد در برابر اسرائیل و رفع اشغال لبنان و ایستادن در برابر زورگویی صهیونیست را وظیفهٔ شرعی خود و پیروان خود می‌داند، برایم جذاب و شنیدنی بود. از سوی دیگر، این شخصیت با همه این پیروزی‌ها به‌شدت از افتادن به دام اختلاف و آلودگی‌های سیاسی پرهیز می‌کرد. او جدی‌ترین مخالفانش را به‌خوبی تحمل می‌کرد. همین رویهٔ او موجب شکل‌گیری وحدت در جامعهٔ آشفتهٔ لبنان شده بود.
z.n
هیچ‌کس نمی‌دانست که سمیر چه حوادثی را دیده، چه اتفاقاتی در زندان‌های اسرائیل بر سر او رفته و چقدر برای اسرائیل اهمیت داشته است و چرا سید حسن نصرالله ـ که سمیر همیشه از او به نام سماحه القائد و یا سماحه سید یاد می‌کند ـ صریحاً و رسماً اعلام کرد: «اگر ما از مزارع شبعا و کفرشوبا بگذریم از سمیر قنطار نمی‌گذریم. حتی اگر شما بگویید که او یک مارکسیست است.»
فاطمه
از لحاظ سیاسی می‌دیدم که آرمان‌هایی که من سال‌ها در پی آن بوده‌ام ـ و آن عزت و عظمت مسلمانان و اعراب در برابر دشمن صهیونیستی، امریکا، و غرب بود ـ با مسیر حزب‌الله هماهنگ است. از نظر من این فقط حزب‌الله بود که به دنبال منافع همه مردم لبنان جان‌فشانی می‌کرد. احزاب دیگر با کمک قدرت خارجیِ دوست یا دشمن مردم لبنان به دنبال سهم‌گیری بودند.
کاربر ۱۱۲۹۸۶۰
اسطورهٔ اسرائیلِ شکست‌ناپذیر در واقع از دلِ اهمال و بی‌توجهی عرب و فلسطین و انقلابیون عرب سر برمی‌افراشت. همگان باور پیدا کرده بودند که اسرائیل شکست‌ناپذیر است؛ در حالی که فکر نمی‌کردند این شیوه‌های نخ‌نماشده و سستی آن‌ها است که شکست‌های متعدد را به بار می‌آورد؛ نه هوشمندی و زیرکی اسرائیلی‌ها.
z.n
علاوه بر قطع آب، از روش ساده و ارزان دیگری برای شکنجه استفاده می‌کردند؛ نریختن نمک در غذای زندانیان. شاید به نظر برسد نبودن نمک فقط غذا را بی‌مزه خواهد کرد. اما قطع نمک از غذا موجب بروز انواع بیماری‌های پوستی مانند زخم‌های پوستی و خاراندن می‌شد؛ آن هم در آن وضعیت سخت درمانی. زندانیان بسیاری به همین علت ساده به‌راحتی به شهادت می‌رسیدند؛ بدون آنکه هیچ کس در دنیا متوجه شود اسرائیل به قتل عام بی‌سر و صدای زندانیان و اسرا مشغول است.
z.n

حجم

۲٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۵۴۴ صفحه

حجم

۲٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۵۴۴ صفحه

قیمت:
۱۶۳,۰۰۰
۸۱,۵۰۰
۵۰%
تومان