کتاب تلخ کام
معرفی کتاب تلخ کام
کتاب صوتی تلخ کام، اثری از اسماعیل فصیح، از نویسندگان توانا و برجستهی ایران است. تلخ کام دربارهی مردی است که برای یک ماموریت کاری به لندن سفر میکند و آنجا کسی را میبیند که انتظارش را نداشته است.
دربارهی کتاب تلخ کام
تلخکام هم یکی از داستانهای ایرانی است که به شرکت نفت ارتباط پیدا میکند. داستانی پر از توصیفات دقیق و ریز به ریز جزئیات. سرگذشت مردی از خانوادهای متوسط که خودش تحصیلکرده است. در آمریکا درس خوانده و کار قابل قبولی هم دارد. همیشه دلنگران خواهرش فرنگیس است و حالا قرار است برای یک ماموریت کاری به لندن سفر کند. او که باید برای شرکت نفت کالایی تهیه کند از طریق چند پرواز از آبادان به تهران، تهران به پاریس و در نهایت از پاریس به لندن میرسد و آنجا اتفاقاتی رخ میدهد که شرح خواندنیشان در کتاب تلخ کام آمده است.
کتاب تلخ کام را به چه کسانی پیشنهاد میدهیم
اگر دیگر آثار اسماعیل فصیح را خواندهاید و دوستشان داشتید، مطمئنا از خواندن کتاب تلخ کام لذت میبرید.
دربارهی اسماعیل فصیح
اسماعیل فصیح ۲ اسفند ۱۳۱۳ در تهران متولد شد. او داستاننویس و مترجم ایرانی بود که کتابهایش در دهههای شصت و هفتاد جزو پرفروشترین نویسندگان معاصر بود. تحصیلاتش را در آمریکا ادامه داد و آنجا دیداری با ارنست همینگوی نیز داشت. بعد از بازگشت به ایران به عنوان مترجم کار میکرد و بعد به استخدام شرکت نفت در آمد. رمانهای دل کور، شراب خام، داستان جاوید، ثریا در اغما و درد سیاوش از مهمترین آثار او بهشمار میروند. از میان آثار ترجمه شدهی اسماعیل فصیح نیز میتوانیم به وضعیت آخر، بازیها؛ روانشناسی روابط انسانی اثر اریک برن، ماندن در وضعیت آخر، خودشناسی به روش یونگ و تحلیل رفتار متقابل در رواندرمانی اشاره کنیم.
اسماعیل فصیح در ۲۵ تیر ۱۳۸۸ در تهران به علت مشکلات عروق مغزی درگذشت.
بخشی از کتاب تلخ کام
ما آدمها زاییده میشویم. زجر میکشیم و میمیریم. اما این جمله مال خودم نیست. مال یک ایرانی بزرگوار و زجرکشیدهای است که من در این سفر کوتاه به لندن او را میبینم و بطن قلب خراب و دریچهی میترالم را خونینتر میکند. اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ دو سه ماه بعد از انقلاب است که با شکسته شدن اعتصابها و فرمان باز شدن دانشگاهها توسط امام به من ماموریتی یک هفتهای میدهند که به انگلستان بروم. این ماموریت را دکتر امامزادهی خوب رئیس جدید دانشکدهی نفت آبادان به من محول کرده. قرار میشود که من برای سفارش و خرید یک لابراتوار زبان جدید توسط کالای شرکت ملی نفت ایران در آبادان و تهران از لندن دست به کار شوم تا ترتیب صدور این داستگاه را برای بخش زبان و علوم بدهم. اواسط ادریبهشت یا اوایل ماه می ۱۹۸۰ است. که چون کاغذ و تلکسبازیهای لازم از طریق دفتر دکتر امامزاده به کالای شرکت در تهران و لندن و تهیهی بلیط هواپیمای رفت و برگشت و رزرو محل اقامت در لندن داده شده است آماده میشوم. ولی چون سفارت انگلیس در تهران هنوز تخته است من با ترتیب تلکسهای بینالمللی مجبور شدم اول به پاریس بروم و از سفارت انگلستان در پاریس ویزای ورود به لندن بگیرم. که این هم بد نیست.
بانام اینکه کالای شرکت ملی نفت ایران در تهران به کاردار سفارت فرانسه در تهران نوشته و درخواست کمک و همکاری برای ویزای بیزنس جهت مأموریت یک استادیار دانشکده نفت آبادان به لندن برای خرید وسایل آزمایشگاهی دیگر به نظر نمیآید مشکلی وجود داشته باشد. بهویژه با گذرنامهای که دارم و هنوز دو سال وقت دارم.
در فرودگاه تهران راه باز است و بلیت پروازم هم برای آبادان، تهران، پاریس تنظیم شده است با بازگشت اپن. جمعه ۱۶ اردیبهشت مطابق به ۶ ماه می با پرواز شرکتی به تهران میروم و البته شب را پیش خواهرم فرنگیس و دختر جوان و قشنگ و بیوهاش میگذرانم که همیشه تنها و بهترین عزیزانم در تهران بودند... .
حجم
۸۸٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۸ صفحه
حجم
۸۸٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۱۴۸ صفحه
نظرات کاربران
دوستان شما آشنایی ندارین با این کتاب این همون جلد دوم «داستان جاوید» از مرحوم فصیحه اول اونو باید بخونید بعد اینو
جلال آریان، شخصیت ثابت اکثر رمانهای فصیح، در این کتاب هم حضور داره. این کتاب رو باید قبل از کتاب "ثریا در اغما" بخونید چون اتفاقاتش از نظر زمانی قبل از اون کتابه، هرچند چون هر کتاب داستان مجزا داره
من قبلاً کتاب شراب خام اثر اسماعیل فصیح رو خونده بودم و دوستش داشتم. این کتاب رو هم با همون دید شروع کردم. ولی تفاوت این دو کتاب بسیار زیاد بود. تلخ کام به نظرم عمق نداشت، سطحی بود، تعارفات
خوب نبود
جالب بود ،من اکثر کتابهای اسماعیل فصیح رو خوندم ،زمستان ۶۲ رو خیلی دوست داشتم
نسبت به باقی آثار آقای فصیح بنظرم ضعیف بود