کتاب نوگفتهها و نکتهها
معرفی کتاب نوگفتهها و نکتهها
کتاب نوگفتهها و نکتهها نوشتهٔ جبران خلیل جبران (۱۹۳۱-۱۸۸۳)، نویسنده و شاعر آمریکایی لبنانیتبار است. این کتاب جلد دهم از مجموعه آثار جبران خلیل جبران است که با ترجمهٔ مهدی سرحدی در نشر کلیدر چاپ شده است. «نوگفتهها و نکتهها» مجموعهای است که از میان کتابهای جبران برگزیده شده و بیشتر برگرفته از «اشک و لبخند»، «تندبادها» و دیگر نوشتههایی است که پیشتر چاپ نشده بوده است.
درباره کتاب نوگفتهها و نکتهها
در این اثر مجموعهای از نوشتهها و نگارههای خیالی او از ابن سینا، ابوالعلای معری، غزالی، ابن مقفع، ابنفارض، ابن خلدون و ابونواس اهوازی نیز در این کتاب آمده است.
فهرست مطالب کتاب به شرح زیر است:
پوستها و مغزها، جانم از انبوه میوهها سنگین است، مشتی از شنهای ساحل، کشتیای در مِه، جانم مرا پند دهد، لبنان شما از آنِ خودتان؛ و لبنان من از آنِ خودم، زمین، کمال، رابطهی استقلال و کلاه!، ای زمین!، شعری از ابنسینا، غزالی، فرجام زبان عربی، ابن فارض، عصر جدید، تنهایی و عزلت و ارم شهر ستونها
کتاب نوگفتهها و نکتهها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ سخنان تأثیرگذار و آثار جبران خلیل جبران پیشنهاد مینوگفتهها و نکتهها شود.
درباره جبران خلیل جبران
جبران خلیل جبران در ۶ ژانویۀ ۱۸۸۳ و در خانوادهای مسیحی مارونی به دنیا آمد. او اهل بشرّی لبنان و یک نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی است.
جبران خلیل در کودکی در فقر مطلق زندگی کرد و به همین خاطر از سواد و تحصیل بیبهره ماند. او پس از مهاجرت مادرش به آمریکا، توانست به مدرسه برود؛ پس در جوانی، تصمیم گرفت به آمریکا بازگردد تا زبان عربی را یاد بگیرد.
در جنگ جهانی اول جبران خلیل در جبههٔ آزادیخواهان فعال بود و در نشریههای عربیِ مهاجران عرب در آمریکا، مقالات، شعر و داستان منتشر میکرد. مهمترین کتاب او یعنی پیامبر در سال ۱۹۲۳ منتشر شد.
این نویسنده و شاعر، به نگارش اشعار معنوی و عرفانی پرداخت؛ اشعاری که میتوانند تأثیرات عمیقی بر روی خوانندگان خود بگذارند. از این رو است که قلم خلیل جبران، لطافتِ خاصّ اینگونه نوشتارها را در خود دارد.
لحن شعرهای خلیل جبران اغلب رسمی اما صمیمی است. او در شعرهایش از کلمات معنوی و عرفانی استفاده میکند.
آثار جبران خلیل جبران به دو دسته تقسیم میشوند: آثاری که به زبان عربی نوشتهاند و آثار انگلیسیزبان.
از میان آثاری که جبران خلیل به زبان عربی نوشته است، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
موسیقی
عروسان دشت
ارواح سرکش
اشک و لبخند
بالهای شکسته
کاروانها و توفانها
نوگفتهها و نکتهها
و از میان آثاری که وی به زبان انگلیسی نوشته است، باید به موارد زیر اشاره کرد:
دیوانه
نامههای عاشقانه
آیا آدم ندید!
پیامبر و رازهای دل
ماسه و کف
مسیحا
پیشتاز
خدایان زمین
سرگردان
مسیح، فرزند انسان
پیامبر
باغ پیامبر
کتاب پیامبر (The Prophet)، مشهورترین اثر خلیل جبران است. این کتاب جز معدود کتابهایی در طول تاریخ بوده که چاپ آن هرگز متوقف نشده است.
بخشی از کتاب نوگفتهها و نکتهها
هر چند ممکن است این گفته، نقابی بر چهرهی ماهیت درونم باشد؛ شما را و خویش را میگویم که آنچه با چشم سر میبینیم، ابری بیش نیست؛ ابری که آنچه را بصیرتمان باید بنگرد، فرو میپوشاند. و آنچه با گوشهامان میشنویم، قیل و قالی است که آنچه را دلهامان باید دریابد، مخدوش میکند. پس اگر داروغه را بینیم که کسی را به زندان میبرد، بهتر است بهجای اینکه بدانیم کدامیک از آن دو مجرم هستند، زود قضاوت نکنیم؛ و اگر مردی را به خونغلتیده، و دیگری را با پنجههای خونآلود دیدیم، شرط انصاف آن است که در تعیین قاتل و مقتول شتاب نکنیم؛ و آن گاه که نغمهی شادی کسی را و آوای اندوه دیگری را شنیدیم، بهتر است لختی درنگ کنیم تا دریابیم کدامیک از آن دو شادمان است.
نه، برادرم! در فهم ماهیت حقیقی افراد، به آنچه در ظاهر آنهاست استناد مکن و گفتار و کردار کسی را نشانهی نهفتههای ضمیرش مپندار؛ چه بسا کسی که به خاطر بیان نارسا یا لحن ناخوشایندش او را نادیده گرفتهای، ضمیرش سرچشمهی فرزانگی و دلش قرارگاه وحی باشد؛ و چه بسا کسی که به سبب چهرهی نازیبا یا زندگی بیپیرایهاش او را حقیر پنداشتهای، یکی از هدیههای آسمان به زمین، و نفحهای از نفحات خداوند در میان مردمان باشد.
حجم
۷۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۱۰۶ صفحه
حجم
۷۶٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۱۰۶ صفحه
نظرات کاربران
(۵-۲۰-[۹۶]) کتاب در برگیرنده ی موضوعات زیادیه در قالب های مختلف؛ بخش هایی از کتاب - خصوصا بخش های نخست - بیشتر حالت اعتراضی داره و نمایشنامه ی آخر هم تماما در مورد وحدت وجوده.
واقعا پر مفهوم و جالب بود من لذت بردم...