کتاب پریشان موی و خاکآلود
معرفی کتاب پریشان موی و خاکآلود
کتاب پریشان موی و خاکآلود نوشته سید محمدعلی فتاحزاده است.
این کتاب ابتدا در ده فصل به جنبهٔ دلالیِ روایت و شرح احادیث میپردازیم؛ و سپس در آخِر، پرونده ویژهای را برای علاقهمندان به مباحث فنّیتر در خصوص بحث صدوری و سندی این حدیث پیش خواهیم کشید.
در تمام فصلهای این کتاب سعی کردهایم تا در خلال مباحث، به نکات جدیدی اشاره کنیم؛ مطالبی که در زندگی روزمرّه به آن برمیخوریم؛ و به سؤالاتی دراینباره پاسخ میدهیم که بعضاً ذهن ما را به خود درگیر میکند.
خواندن کتاب پریشان موی و خاکآلود را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم دینی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب پریشان موی و خاکآلود
عَنِ الرَّیَّانِ بْنِ شَبِیبٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَی الرِّضَا علیه السلام فِی أَوَّلِ یَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ فَقَالَ لِی یَا ابْنَ شَبِیبٍ أَ صَائِمٌ أَنْتَ؟ فَقُلْتُ لَا فَقَالَ إِنَّ هَذَا الْیَوْمَ هُوَ الْیَوْمُ الَّذِی دَعَا فِیهِ زَکَرِیَّا علیه السلام رَبَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَالَ رَبِّ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ فَاسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ وَ أَمَرَ الْمَلَائِکَةَ فَنَادَتْ زَکَرِیَّا وَ هُوَ قائِمٌ یُصَلِّی فِی الْمِحْرابِ أَنَّ اللَّهَ یُبَشِّرُکَ بِیَحْیی فَمَنْ صَامَ هَذَا الْیَوْمَ ثُمَّ دَعَا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ اسْتَجَابَ اللَّهُ لَهُ کَمَا اسْتَجَابَ لِزَکَرِیَّا علیه السلام.
ریّان بن شبیب میگوید: روز اول محرّم خدمت امام رضا (ع) رسیدم. حضرت فرمودند: ای پسر شبیب! آیا امروز را روزه گرفتهای؟ عرض کردم: خیر. فرمودند: امروز همان روزی است که حضرت زکریّا (ع) در دعای خود، خداوند متعال را چنین خواند:
(رَبِّ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ۲)
پروردگارا از جانب خود، نسل پاکیزهای به من عطا فرما، بهدرستی که تو شنونده دعای دعاکنندگان هستی.
سپس خدای متعال دعای او را اجابت کرد و به ملائکه فرمود تا به زکریّا (ع) ندا دهند، درحالیکه در محراب به نماز ایستاده بود: خداوند، تو را به فرزندی به نام یحیی (ع) بشارت میدهد.
سپس امام رضا (ع) فرمود: هرکس روز اول محرّم را روزه بگیرد، سپس دعا کند، خدای متعال دعای او را مانند دعای حضرت زکریّا (ع) مستجاب میکند.
کتاب ۳۵۶ از کتابخانه همگانی، عالی ، زیبا ، جذاب ، مفید. شرح و توضیح حدیث امام رضا علیه السلام که به ریان بن شبیب فرمودند در روز اول ماه محرم.
سلام لطفا این کتاب و دوران کوران رو در بی نهایت قرار بدید
کتابی روان و سبک و بینهایت مفید پیشنهاد میکنم حتما بخونید حتی اگه محرم نباشه!
خیلی خوب هست
خیلی خوب بود. هر حدیثی رو تحلیل کردند و خیلی خوب توضیح دادند.
بهترین کتابی که خوندم... نسخه ی چاپیش خیلی خوبه. ولی همینم عالیه. اگه تا حالا نخوندید ، از دستش ندید. معرکه ست.