دانلود و خرید کتاب بیدارم کن فریبا کلهر
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب بیدارم کن

بیدارم کن نوشته  فریباکلهر یک رمان نوجوانانه درباره امام رضا(ع) است.این رمان بر اساس واقعه سفر امام رضا (ع) از مدینه به مرو، در سال ۲۰۰ هجری قمری نوشته شده است.

درباره کتاب بیدارم کن

 بیدارم کن شرح سفر داستانی امام هشتم شیعیان در سال ۲۰۰ هجری قمری است.  گفته می‌شود مردی به نام رجا که همراه ماموران عباسی برای بردن امام از مرو به مدینه فرستاده شده بود، شرح سفر امام و وقایع آن را مکتوب می‌کند اما این سفرنامه منتشر نمی‌شود چون مامون طماع‌تر از آن است که با منتشر کردن آن حکومت و موقعیت خود را به خطر بیاندازد. 

 کتاب بیدارم کن براساس همین سفر نوشته شده که به ماجرای مهاجرت امام از مدینه  به مرو و اتفاقات مرو می‌پردازد. بخش اول کتاب از زبان رجا و بخش دوم کتبا از زبان اباصلت نقل می‌شود.

نویسنده برای نگارش این کتاب از منابعی همچون عیون اخبارالرضا(ع)، منتهی الآمال، اخبارالطویل، جغرافیای تاریخی هجرت امام رضا(ع) از مدینه تا مرو، زندگی سیاسی هشتمین امام(ع)، الکافی و ... استفاده کرده است.

بخشی از کتاب بیدارم کن

اینجا، در شهر مرو، بیشترِ مردها لباس سیاه به تن دارند. «سیاه» رنگ عباسیان است، همان‌طور که «سبز» رنگ علویان است. کنار دروازهٔ شهر، زن و بچه و مرد جمع شده‌اند. بعضی‌ها برای خوشامدگویی آمده‌اند. بعضی از عباسیان سیاه‌پوش هم آمده‌اند تا ببیند چه خبر است. کاروان وارد شهر می‌شود. جلودی می‌خندد. کارش را به‌خوبی انجام داده و دیگر نگران از دست دادن ابوالحسن نیست. دخترانم؟ همسرم؟ در آن شلوغی و ازدحام دنبال آن‌ها می‌گردم. مسلّم است که به استقبال آمده‌اند؛ اما کجا هستند؟ کاروان ابوالحسن وارد شهر می‌شود. سکوت بر شهر سایه انداخته. دوستداران ابوالحسن در کنار سیاه‌پوشان عباسی، جرئت ابراز شوق و خوش‌حالی ندارند. فقط صدای جلودی گاه‌گاهی به گوش می‌رسد که می‌گوید: «بروید کنار... راه را باز کنید.»

راه باز است. در هیچ شهری مردم این‌قدر مرتب و منظم و ساکت از ابوالحسن استقبال نکرده‌اند. از عباسیان می‌ترسند؟ دنبال جواب سؤالم نمی‌گردم. دنبال سمانه و دخترهایم می‌گردم. کجایید؟ کجایید؟ دیگر طاقت دل‌تنگی و خستگی ندارم! دیگر نه جلودی را می‌بینم، نه مردم را، نه یاران ابوالحسن را، نه کجاوهٔ ابوالحسن و نه حتی گنجشک خستگی‌ناپذیرِ دوستدار ابوالحسن را. من خانواده‌ام را می‌خواهم، می‌خواهم، می‌خواهم.

ناگهان از میان آن‌همه زن و بچه و مردان سیاه‌پوش، چهرهٔ خندان سمانه را می‌بینم. نگاهم که به او می‌افتد، خستگی سفر از یادم می‌رود. بعد، دو دخترم را می‌بینم که دو طرف سمانه ایستاده‌اند. هنوز مرا ندیده‌اند. سمانه با دست مرا نشان می‌دهد. مرا می‌بینند. می‌بینند، می‌خندند، بالا و پایین می‌پرند، «بابا بابا» می‌گویند و من دیگر سر از پا نمی‌شناسم. از کاروان جدا می‌شوم. به‌طرف آن‌ها می‌روم. از اسب پیاده می‌شوم. به‌سوی هم می‌دویم و هر چهار نفر در آغوش هم فرومی‌رویم. سفرنامه‌ام به پایان رسیده است؛ خوش‌حالم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
یادم می‌آید زمانی پدر ابوالحسن به هارون‌الرشید گفته بود: ‘شما بر جسم‌ها حکومت می‌کنید؛ ولی ما بر قلب‌ها حکم می‌رانیم.’»
M.S.H
ابوالحسن نرم و ملایم موهای او را نوازش می‌کند، دست او را می‌گیرد و در دست یکی از زن‌ها می‌گذارد که لابد همسرش است.
شکوفه صبح
ما آموخته‌ایم که ساده لباس بپوشیم و ساده زندگی کنیم. همهٔ علویان همین‌طورند. دین و مذهب به ما سفارش کرده که ولخرجی و اسراف نکنیم
شکوفه صبح
مواظب علی‌بن‌موسی‌الرضا باش. تا جایی که توان و قدرتش را داری، مواظبش باش و نگذار به او بد بگذرد، چه در طول سفر و چه در خراسان. راستی، مأمون چطور آدمی است؟ آه... پرسیدن ندارد. کسی که برای رسیدن به خلافت، برادرش را بکشد، حال و روزش معلوم است. وای خدا! امام ما دارد کجا می‌رود؟»
شکوفه صبح
این صدای خود ابوالحسن است که برای ریزش باران دعا می‌کند و می‌گوید: «بار خدایا، ابر و رعد، دو نشانه از نشانه‌های تو و دو کارگزار از کارگزاران تو هستند که به‌فرمان تو به هر سو که بخواهی، می‌شتابند. پس به‌وسیلهٔ این دو، باران عذاب بر ما مبار و جامهٔ محنت و بلا بر ما مپوشان.»
شکوفه صبح
من گوشم را به روی صدای جلودی می‌بندم و پنجرهٔ هر دو گوشم را به‌سوی آوایی که از چادر ابوالحسن رضا می‌آید، باز می‌کنم. دعای باران تمام شده و حالا مشغول خواندن نماز شکر هستند. باران می‌بارد و من به مردی فکر می‌کنم که از زمان ریزش قطره‌ها بر خاک خبر دارد
شکوفه صبح
سکوت و آرامشی خاص میان یاران و همراهان ابوالحسن برقرار است. آن‌ها در آرامش، عبادت می‌کنند، به حرف‌های ابوالحسن گوش می‌دهند، غذا می‌خورند، می‌خوابند، سفر می‌کنند، دربارهٔ رسیدن بهار حرف می‌زنند و تنها دغدغهٔ بزرگ زندگی‌شان، سلامتی ابوالحسن و نیت مأمون از بردن ابوالحسن به مرو است.
شکوفه صبح
ابوالحسن و یارانش به‌دنبال چشمه‌ای می‌گردند که وضو بگیرند. موقع نماز نیست؛ اما آن‌ها ترجیح می‌دهند همیشه وضو داشته باشند.
شکوفه صبح
عید است. زمستان تمام شده و هوا دلپذیر و خوش‌بوست. ابوالحسن رضا دعای تحویل سال را برای دوستدارانش که در مسجد اصفهان جمع شده‌اند، می‌خواند: «یا مقلب القلوب و الابصار...» شادیِ دیدن ابوالحسن و شادیِ آمدن عید و شنیدن دعای تحویل سال از زبان ابوالحسن، دل یاران و دوستداران ابوالحسن را پر کرده است: «یا محول الحول و الاحوال... .» همه با هم می‌خوانند، یک‌صدا، یک‌دل. همه خوش‌حال‌اند. زمستان رفت و بهاری دیگر آغاز شد.
شکوفه صبح

حجم

۴۷۵٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

حجم

۴۷۵٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

قیمت:
۴۰,۰۰۰
تومان