کتاب سه فلسفهی زندگی
معرفی کتاب سه فلسفهی زندگی
سه فلسفه زندگی کتابی از مجموعه فکر و زندگی نشر کرگدن و نوشته پیتر کریفت است. مجموعه فکر و زندگی با هدف نشان دادن نسبت تفکر انسانی با زندگی او نوشته شده و آثاری که در این مجموعه منتشر میشود، هم منعکسکننده تفکر دربارهٔ زندگی انسان و جنبهها و حیطههای مختلف آن است، هم به خواننده کمک میکند به اندیشههایش جهت ببخشد.
معنای زندگی چیست و چگونه میشود آن را تفسیر کرد. این سوالی است که انسانهای مختلف بر اساس شرایط و موقعیت خود به ان جواب های متفاونتی میدهند. تقریباً هر انسانی با پرسش از معنای زندگی مواجه است و در جستوجوی فلسفهٔ زندگی برمیآید؛ این جستوجو به زندگی ما معنا میدهد ونتیجهٔ آن ادامهٔ زندگی است.
کتاب سه فلسفهٔ زندگی (جامعه، ایوب، غزل غزلها) تألیف پیتر کریفت هم با تکیه بر سه بخش مهم از کتاب مقدس یعنی کتاب جامعه، کتاب ایوب و غزل غزلها درصدد پاسخگویی به این پرسش بزرگ است. هر یک از این سه کتاب سه وضعیتی را که ممکن است ما در آن قرار بگیریم تشریح میکنند. کتاب جامعه، کتاب ایوب، و غزل غزلها بهزعم نویسنده سه اثر «اصیل» و «منحصربهفرد» فلسفی هستند که فلسفهٔ زندگی را بر اساس سه وضعیت مختلفی که انسان در آن قرار میگیرد، مطرح کردهاند.
کتاب جامعه زندگی را بیهدف و همهٔ آنچه را که در این عالم هست بیهوده میداند و این مانند دوزخ است که ناامیدی بر آن حکمفرماست. کتاب ایوب با بیان رنجهای ایوب فلسفهٔ زندگی را رنج میداند و رنج ماهیت برزخ است. در نهایت، غزل غزلها با بیان عشق واقعی میان عاشق و معشوق فلسفهٔ زندگی را عشق میداند؛ و عشق پاسخ نهایی به کتاب جامعه و کتاب ایوب است.
خواندن کتاب سه فلسفه زندگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به مباحث فلسفه و زندگی و فلسفه و دین را به خواندن این کتاب تفکربرانگیز دعوت میکنیم.
درباره پیتر کریفت
پیتر کریفت، فیلسوف و نویسندهٔ امریکایی متولد ۱۹۳۷ است. او نویسندهای معروف در زمینهٔ الاهیات و فلسفهٔ مسیحی و مدافعهٔ استدلالی از مسیحیت است. کریفت در سال ۱۹۵۹ مدرک لیسانس خود را از کالوین کالج و مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۹۶۱ از کالج فوردهام دریافت کرد و در سال ۱۹۶۵ تحصیلات دکترای خود را در همین کالج به پایان رساند و برای مدتی کوتاه در دانشگاه ییل تحصیلات تکمیلی خود را پایان داد و هماکنون در بوستون کالج و کینگز کالج استاد فلسفه است.
سبک ادبی و روشن او باعث میشود آثارش بهآسانی قابلدرک باشد. او مفسر آثار سی. اس. لوئیس و رونالد روئل تالکین نیز هست. افکار و نوشتههای او بسیار متأثر از سنت دینی و فلسفی و بهخصوص آکوئیناس، سقراط و سی. اس. لوئیس است. بسیاری او را جزو بهترین نویسندگان کاتولیک معاصر میدانند. کریفت در این کتاب تفسیری نو از کتاب مقدس ارائه میدهد و تلاش میکند با زبان دین به پرسش از فلسفهٔ زندگی پاسخ دهد.
بخشی از کتاب سه فلسفه زندگی
تمام مشقتها، همهٔ آنچه انجام میدهیم، هر آنچه بشر «در کل این عالم» جستوجو میکند، همهٔ تمدنها، همهٔ هنرها و علوم در نهایت برای بیشتر مردم اکثر مواقع به چیزی فراموششدنی، سرگرمی و به یک سرپوش تقلیل مییابد: مجموعهای از صورتکهای پیچیده بر این یگانه حقیقتِ هولناکِ ساده. کتاب جامعه این نقاب را پاره میکند و دیدگان حساس و بیمیل ما را به این ورطهٔ اعجابانگیز میکشاند. این امر به معنای واقعی مکاشفه است: روشنگری، پردهبرداری، افشاگری. کتاب جامعه نقاب ما را از جا میکند.
جهان به سرپوش گذاشتن بر این حقیقت توسط میلیونها مشغولیت و تظاهر آ گاه است، زیرا این خوفناکترین حقیقتی است که وجود دارد. به این دلیل که از وقتی شما آن را میپذیرید بر سر دوراهی قرار میگیرید و تنها دو راه است که انسان را به هر جایی از آن تقاطع میکشاند. یکی از راهها به نوعی دین میرسد که جهان هرگز نمیتواند با آن امیدبخش باشد و درک شود: نوعی که آنقدر بزرگ است که حفرهٔ نامتناهی قلب انسان را پر کند، نوعی بزرگتر از خود زندگی. راه دیگر به محل گلولهای در داخل سر میرسد، یعنی به تصویر برعکس از آن حفره در قلب.
بخش "معرفی کتاب" را بخوانید؛ از توضیحاتی که در آنجا آمده میگذرم و در ادامه آن مینویسم. زمانی که تصمیم به خواندن کتاب گرفتم، پنداشتم نویسنده تلاش دارد از مسیر سه کتاب (جامعه، ایوب و غزل غزلها)، مسئله معنای زندگی
(۳-۲-[۱۰]) نویسنده سعی کرده با استفاده از سه کتابِ جامعه، ایوب و غزل غزل ها؛ دیدگاه خودش رو در مورد معنا و مفهوم زندگی ارائه بده، تمام نکاتی که در این باره بیان میکنه با استناد به کتاب مقدسه یعنی اون
کتابی نوشتهشده از منظر خودشیفتگی و خودمرکزپندازی