دانلود و خرید کتاب باران سیاه ماسوجی ایبوسه ترجمه قدرت‌الله ذاکری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب باران سیاه

کتاب باران سیاه

انتشارات:نشر چرخ
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۷از ۳ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب باران سیاه

کتاب باران سیاه رمانی بر اساس واقعیات تاریخی درباره فاجعه هیروشیمای ژاپن و نوشته‌ ماسوجی ایبوسه نویسنده معاصر ژاپنی است. باران سیاه از سوی روزنامه‌ی یومیوری ژاپن عنوان «شفاف‌ترین و عمیق‌ترین تصویری که از فاجعه‌ی هیروشیما در ذهن ادبیات نقش بسته» را گرفته است.

ایبوسه تا سال‌های سال پس از فاجعه‌ی اتمی هیروشیما درباره‌ی آن‌چه بر زادگاهش گذشت سکوت کرده بود، اما بالاخره سکوتش را شکست و باران سیاه را نوشت، او درباره‌ی انگیزه‌ نوشتن این رمان گفته است: 

«آخرش فکر کردم، باید در مخالفت با جنگ چیزی بنویسم. باران سیاه داستانی است که بعد از جنگِ ویتنام نوشتم.

بر اساس رمان باران سیاه، فیلمی هم در سال ۱۹۸۹ به کارگردانی ایمامورا شوهه ساخته شد که توانست جوایزی از جشنواره کن و جشنواره‌های بین‌المللی دیگر دریافت کند.

خلاصه کتاب باران سیاه

 ایبوسه در باران سیاه زندگی یک خانواده روستایی را دستمایه‌ای برای نشان دادن فاجعه انسانی هیروشیما قرار داده است. زندگی دختری به اسم یاکوسو که با عمه‌اش زندگی می‌کند و شیزوما شوهر عمه، سرپرستی او را به عهده دارد. در ده شایعه شده که یاکوسو بیماری بمب اتم دارد و خانواده‌اش آن را مخفی می‌کنند؛ حتی خواستگاران یاکوسو هم به خاطر این شایعه پا پس می‌کشند تا این که پای یک خواستگار مناسب و ثروتمند به میان می‌آید؛ اما شایعات بازهم کار خود را می‌کنند تا این که شیزوما و یاکوسو برای اثبات بیمار نبودن یاکوسو مجبور به شخم زدن گذشته و زیر رو کردن مدارکی مثل دفترچه خاطرات روزانه و مرور خاطرات جنگ می‌شوند و این تازه شروع فاجعه‌ای است که ایبوسه راوی آن است. 

خواندن کتاب باران سیاه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

 اگر به خواندن رمان‌هایی بر پایه واقعیات تاریخی علاقه دارید این اثر را بخوانید و از آن لذت ببرید.

جملاتی از کتاب باران سیاه

وقتی به ستون کناری تکیه دادم تا استراحت کنم، یکی از افراد شرکت به نام تاناکا آمد و گفت «سربازها برای گرفتن آذوقه آمدند. آذوقه را به آن‌ها دادم.»

«به‌هرحال چاره‌ای نداشتی. کِی دادی؟»

«یک ساعت قبل.»

«سربازان کجا آمدند؟ آذوقه را کجا بردند؟»

پاسخ داد «سرباز پیاده‌نظام بودند. فکر کردم از واحد نظامی شماره‌ی دوِ غربی آمده‌اند، پس آذوقه را دادم.»

این آذوقه را گروهان مخابرات و واحد نظامی شماره‌ی دو غربی، پیش ما امانت گذاشته بودند. حدود دو هفته پیش سروان سررشته‌داری نوئوُرا از گروهان مخابرات که خانه‌اش روبه‌روی خانه‌ی ما در شهرک سِندا بود، نفس‌زنان به خانه‌ام آمد. گفت می‌خواهد آذوقه‌ی گروهان را نزد من امانت بگذارد. وقتی دلیلش را پرسیدم، جواب داد از ستاد فرماندهی تلفن کرده‌اند. اوضاع به نحوی است که نمی‌دانند هیروشیما کی بمباران هوایی خواهد شد، بنابراین برای حفظ تدارکات نظامی، دستور داده‌اند بی‌درنگ آن‌ها را پراکنده کنیم.

سروان نوئوُرا که تحت امر بود، خارج از سربازخانه جایی را نمی‌شناخت. بنابراین برای کمک پیش من آمد. به کارخانه زنگ زدم. علاوه‌بر دریافت اجازه‌ی آقای فوُجیتا رئیس کارخانه، آذوقه‌ها را همان شب به انبار کارخانه حمل و به امانت آن‌جا انبار کردیم.


ડꫀꪶꫀꪀꪮρꫝⅈꪶꫀ
۱۳۹۸/۱۲/۰۲

باران سیاه وصیت‌نامه‌ی ادبی ماسوجی ایبوسه است که کنز ابورو اوشه وی را بزرگترین نویسنده قرن بیستم ژاپن نامیده است. این کتاب پر از درد و آلام قربانیان فاجعه ی بمب اتمی در شهر هیروشیما و ناکازاکی است. بخشی از کتاب: از

- بیشتر
همچنان خواهم خواند...
۱۴۰۲/۰۸/۰۱

به نام خدا اولین رمانی است که از یک نویسنده‌ ی ژاپنی خواندم و تجربه ی بسیار خوبی بود. باران سیاه روایت یک خانواده‌ی سه نفره ژاپنی ساکن هیروشیما، از بمباران اتمی این شهر توسط آمریکاست. راوی مرد خانواده شیگه ماتسو

- بیشتر
سنگ سنگ بود اما پوسته‌اش سوخته بود. «این سنگ، سنگ خاراست. سنگی که تا صبح امروز پوشیده از خزه بوده.»
شهرام صفاری زاده
آبیار هم فراموش کرده که در هیروشیما و ناگاساکی بمب اتم انداخته شده. همه فراموش کردند. جهنم سوزان هیروشیما را فراموش کردند و امروز فقط مراسم یادبود بمباران اتمی برگزار می‌شود. قیل‌وقال آن مراسم، حالم را می‌گیرد.»
همچنان خواهم خواند...
چای سردشده را از لبهٔ قوری سفالی نوشیدم. برای پانسمان گونهٔ چپم، داخل جعبهٔ داروها را گشتم اما هیچ پمادی پیدا نکردم. آینهٔ قدی افتاده و شکسته بود. به تقویم روی ستون نگاه کردم، شعار آن روز جملهٔ «تسلیم نمی‌شویم» بود.
شهرام صفاری زاده
ایزدکدهٔ هاکوُشیما، دیگر چیزی جز دیواری سنگی نبود. بیشتر درختان کافور معبد کوکوُتای، با تنه‌ای به قطر دو متر باقی مانده بودند اما سه اصله از آن‌ها ریشه‌کن شده، بر زمین افتاده و کاملاً سوخته بودند، درحالی‌که شکل خود را حفظ کرده، به زغال تبدیل شده و ریشه‌های بزرگ آن‌ها در هوا بود. کنار این‌ها، سنگ‌های یادبود چهل و هفت رونین روبه‌جنوب همه بر خاک افتاده بود. در سمت دیگر سنگ‌ها و چوب‌های مقبرهٔ خاندان آسانو هم واژگون شده، بر زمین افتاده بود و شکلِ متلاشی‌شده‌ای پیدا کرده بود. گفته می‌شد عمر این درختان کافور بیش از هزار سال است، اما امروز پایان این عمرِ هزارساله بود.
شهرام صفاری زاده
در دفتر کارخانه شوهرعمه چندبار اشک ریخت. هیروشیما؛ شهر سوخته، شهر خاکستر، شهر مرگ و شهر نابودی. جنازه‌های انباشته‌برهم نفرین‌کنندگان خاموش جنگ‌اند.
همچنان خواهم خواند...
دود تا ارتفاع بسیار زیادی بالا آمده و بالا به یک‌جور گسترده‌ای پهن شده بود.
همچنان خواهم خواند...
ابر قارچی‌شکل، بیش از قارچ به عروس دریایی شبیه بود. پایش را که بیش از عروس دریایی دارای نیروی فعال حیوانی بود، می‌لرزاند و درحالی‌که سرش به رنگ‌های قرمز، ارغوانی، نیلی و سبز تغییر می‌کرد به‌تاخت به سمت جنوب‌شرقی می‌رفت.
همچنان خواهم خواند...
علاوه‌بر سیگار سهمیه‌ای، برگ‌های تنباکویی را که افرادِ شرکت در بازارسیاه می‌خریدند و بعد به ما می‌دادند، برای مدتی در زیرزمین آویزان می‌کردیم تا رطوبت بگیرد. بعد این تنباکو را در برگ‌های کاغذ بسیار نازک لغت‌نامهٔ انگلیسی می‌پیچیدیم که با تیغهٔ بُرِش به شکل ظریفی بُرِش داده بودیم و در نهایت می‌کشیدیم. به‌نظر می‌رسید جنس کاغذهای لغت‌نامه از کاغذی به نام کاغذ هندی باشد. خانوادهٔ ما، از اواسط جنگ تا اواخر جنگ، یک جلد لغت‌نامه دود کرد.
همچنان خواهم خواند...
«آیین نیایش و پیشکش برای حشرات» آیینی دو روز بعد از روز کاشت بود. کشاورزان زمان کاشت، حشرات داخلِ خاک را لگد می‌کردند و می‌کشتند. بنابراین اکنون کلوچه درست کرده و به حشرات مُرده پیشکش می‌کردند. در این روز رسم بود اسباب و وسایلی از همسایه‌ها را که هنوز در خانهٔ کسی باقی مانده بود، به آن‌ها برگردانند.
همچنان خواهم خواند...
غذایی که همراه آورده بودیم تا شام دیروز کافی بود و تمام شد. از امروز قرار شد غذامان را از غذاخوری شرکت تحویل بگیریم. صبحانه را شیگه‌کو و نهار را یاسوُکو گرفتند و آوردند اما هنگام نهار شروع به شکایت کردند. حرف‌شان این بود که حتا اگر غذاشان برنج و سبزی بود، باز هم غذایی را می‌گرفتند که دیگران پخته بودند. بنابراین خوردن آن بدون انجام هیچ کاری، برای‌شان سخت بود.
همچنان خواهم خواند...

حجم

۳۳۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

حجم

۳۳۳٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۳۵۲ صفحه

قیمت:
۷۹,۰۰۰
تومان