کتاب بیانیه مکتب رمانتیک
معرفی کتاب بیانیه مکتب رمانتیک
بیانیهٔ مکتب رمانتیک نوشته آین رند بیانیه جنبش هنری رمانتیک از زبان نویسنده کتاب است. درواقع نویسنده نظرات شخصی خود درباره رمانتیسم در هنر و ادبیات را در این کتاب آورده است.
در این کتاب مقالاتی از آین رند درباره مکتب رمانتیک در هنر و ادبیات میخوانید.
کتاب بیانیه مکتب رمانتیک برای چه کسانی مناسب است
این کتاب برای علاقهمندان و پژوهشگران حوزه زیباییشناسی، هنر و ادبیات نوشته شده است.
جملاتی از کتاب بیانیه مکتب رمانتیک
اگر، در زندگی واقعی، بانویی زیبا را ببینیم که لباس شب نفیسی بر تن دارد و بر لبهایش تبخالی هست، این نقصان هیچ معنایی ندارد مگر دردی خفیف، و این موضوع را نادیده خواهیم گرفت.
اما نقاشی چنین بانویی اثری مخدوش خواهد بود، حملهای تا مرز وقاحت خشونتآمیز به انسان، به زیبایی، به همهٔ ارزشها – و بیننده احساس انزجار و خشمی عمیق را نسبت به نقاش تجربه خواهد کرد. (افرادی نیز هستند که احساسی شبیه به تحسین خواهند داشت، افرادی که به طبقهٔ اخلاقی آن هنرمند تعلق دارند.)
واکنش احساسی به آن نقاشی آنی خواهد بود، بسیار سریعتر از آن که ذهن بیننده بتواند همهٔ دلایل دخیل در این واکنش را تشخیص دهد. سازوکار روانشناختی ایجاد این واکنش (و سازوکاری که این نقاشی را تولید کرده است) حس زندگی آدمی است.
(حس زندگی معادل پیشاادراکی متافیزیک، ارزیابی تلفیقیافتهٔ ناخودآگاه و احساسی انسان و وجود است.)
این حس زندگی هنرمند است که با نظارت بر انتخابهای بیشماری که او ناگزیر باید داشته باشد – از انتخاب سوژه تا ظریفترین جزئیات سبک – اثر او را کنترل و تکمیل میکند.
فهریت کتاب بیانیه مکتب رمانتیک
۸. رمانتیسم نامشروع؛
۹. هنر و خیانت به اخلاق؛
۱۰. دیباچهای بر نود و سه؛
۱۱. هدف من از نوشتن؛
۱۲. سادهترین کار در جهان.
بیانیه مکتب رمانتیک: آین رند به طور ویژه تقدیم به لیلای عزیزم که خواندن کتابی را که جزو آرزوهایم بود ممکن کرد پیش از هر مطلب دیگری باید اذعان کنم که کتاب با آنچه در باره اش می اندیشیدم بسیار متفاوت بود.