کتاب فضیلت خودخواهی
خواندن نظراتمعرفی کتاب فضیلت خودخواهی
«فضیلت خودخواهی» نوشته آین رَند و ناتانیل براندن، برداشتی تازه از مفهوم خودخواهی است.
عنوان این کتاب شاید پرسشهایی را در ذهن خواننده برانگیزد. پرسشهایی نظیر این که «چرا از واژهٔ خودخواهی بع عنوان فضیلت یاد شده، در حالی که بسیاری از افراد از این واژه برداشتی دارند که متفاوت از برداشت معمول است. آین رند در پاسخ به این سوال میگوید: «به این دلیل که این واژه شما را میترساند». برخی هم پرسش بالا را ندارند اما نمیتوانند این عنوان را هضم کنند یا نمیتوانند مسئلهٔ اخلاقی اصلی نهفته در این واژه را بشناسند. آین رند میگوید خودخواهی به تنهایی بار معنایی منفی ندارد بلکه این واژه بیانگر یک «بستهٔ رفتاری» عقلانی است که تاکنون بیش از هر عامل دیگری در رشد اخلاقی انسان نقش داشته است و در کاربردهای رایج، معنای این واژه با شرّ و بدی همراه شده است.
کتاب آین رند شامل مقالاتی درباره آندسته از موضوعات اخلاقی است که که تحت تاثیر تفکر دیگرخواهی دچار آشفتگی و سردرگمی شدهاند یا به عبارتی نادیده گرفته شدهند. مسایلی مانند تضاد میان منافع انسانها، حق ایستایی و سکون، حقوق فردی.
آین رند رماننویس، فیلسوف نمایشنامه نویس روسی-امریکایی است که «سرچشمه» و «اطلس شوریده پرفروشترین و مشهورترین رمانهای اویند. این رمانها در کنار موضوعات رمانتیک شامل نظریه فلسفی و اخلاقی منحصربهفردی هستند که این رند آن را «عینیتگرایین مینامد. آثار او تاثیری شگرف در عرصه عقلانیت در جهان گذاشته است و نظریه اخلاقی جدید او یعنی اخلاق مبتنی بر خودکامی خردمندانه، اخلاقهای مبتنی بر دیگرخواهی و جمعگرایی روزگار معاصر را به چالش کشیده است. آینرند عینیت گرایی خود را «فلسفه برای زندگی در زمین» توصیف کرده که برپایه واقعیت زندگی و با هدف تعریف طبیعت انسان و طبیعت جهانی که در آن بهسر میبریم استوار است.
آشفتگی، نقطه ضعفی در قضاوت انسان
سلام دنیاهانا فرای
طراحی برای دنیای واقعیویکتور پاپانک
محرمان خلوت انسپژمان دادخواه
۲۵,۰۰۰۵۰%
"کسانی این کتاب را نمی خوانند ک این فضیلت،یعنی خودخواهی عقلانی آن ها را میترساند" آیین رند _ آیین رند،اندیشه ای بود که به خودخواهی رسمیت بخشید و به عنوان مفهوم"فرد_گرایی_عقلانی_" تحولی عظیم در اخلاق و مفاهیم اخلاق در غرب داشته و
فلسفۀ عینیت گرایی را می توان انقلابی مهم در میان نظریه های اخلاقی دانست.مبنای عینیت گرایی «فرد» است و خودخواهی به عنوان فضیلتی مطرح می شود که بنای اخلاقی فلسفۀ «آین رند» بر آن بنا می گردد.شاید مطالعۀ این کتاب
هنوز شروع به خوندنش نکردم مطمئن نیستم.ولی از طاقچه درخواست دارم کتاب های ارزشمند«سرچشمه» و «اطلس شانه هایش را بالا انداخت» رو موجود کنه
به شدت پیشنهاد میشه و به شدت برای جامعه ما لازمه
قیمت پرداخت با قیمتی که نوشته تفاوت داره