کتاب گفتوگویی دربارهی نسبیانگاری، مطلقانگاری و ورای آنها
۵٫۰
(۱)
خواندن نظراتمعرفی کتاب گفتوگویی دربارهی نسبیانگاری، مطلقانگاری و ورای آنها
«گفت وگویی دربارهی نسبی انگاری، مطلق انگاری و ورای آنها؛ چهار روز در هند» اثری فلسفی درباره تفکر و رشد آن در گفتوگو از مایکل کراوس است. او در این کتاب درباره سه شیوه تفکر نسبیانگاری، مطلقانگاری و ورای این دو شیوه صحبت میکند.
این اثر جلد پنجم از مجموعه گفتگو اندیشی نشر علم است که درباره اهیمت گفت وگو در اندیشیدن نوشته شده است. آنچه در این مجموعه حائز اهمیت است نه محتوای گفتوگوها که قالب و سبک آنها است، حتی واقعی یا خیالی بودن گفتوگوها نیز تعیینکننده نیست. این مجموعه تلاشی است برای معرفی و تمرین اندیشیدن از راه آشنایی با برخی از جذابترین نمونههای گفتوگو.
در کتاب حاضر نویسنده چهار شخصیت ساختگی خلق کرده که هرکدام نماینده نوعی از تفکراند.
رونی، آدام، باربارا و نینا دوست هستند. بعد از گذشت ده سال، رونی استاد انسانشناسی در کانادی کالج است. آدام در ادارهٔ ملی استاندارد واشنگتن دی سی بهعنوان زمینشناس مشغول به کار است. باربارا رواندرمانگر بیمارستان جفرسون فیلادلفیا است و نینا نیز در یک آشرام هندو (آدویتا) در هند زندگی میکند. حالا همگی آنها در ایوان هتلی مشرف بر رودخانهٔ گنگ در واراناسی، شهر مقدس هندوییان، جمع شدهاند و به تجربه مشترکی که امروز صبح داشتند فکر می کنند. دیدن جسد سوزان مردگان بر فراز هیزمها کنار رود گنگ.
رونی نسبیانگار است، آدام مطلقانگار است، باربارا هم نسبیانگار و هم مطلقانگار است و نینا هیچکدام از این دیدگاهها را قبول ندارد. باربارا میخواهد هم وجوهی از نسبیانگاری و هم مطلقانگاری را بپذیرد. نینا میخواهد از مطلقانگاری و نسبیانگاری فراتر رود. او اهل مراقبه و رازباور است. نینا فکر میکند ورای حقیقتجویی رونی، آدام و باربارا، هدفی ژرفتر وجود دارد، یعنی خودشناسی. آنها در چهار روز باهم به گفتگو مینشینند تا هرکدام از شیوه تفکر خود دفاع کنند، آن را در چالش با انواع دیگر سبک و سنگین کنند و در نهایت به نقطهای مشترک و مورد قبول هر چهار نفر برسند.
مایکل کرواس استاد کرسی میلتون سی. نامِ فلسفه در برن ماور کالج است. او نویسندهٔ کتابهای حقمندی و دلایل: تفسیر در اَعمال فرهنگی، گونههای نسبیانگاری (به همراه رُم هری)، حدودات حقمندی، تفسیر و استحاله: کنکاشهایی در هنر و خویش، و کتاب حاضر است. کرواس همچنین ویراستار مجموعهای یازدهجلدی دربارهٔ نسبیانگاری، عقلانیت، تفسیر، هویت فرهنگی، خلاقیت و مضامین مربوط به آنها است.
مایکل کراوس، در مقامِ هنرمندِ تجسمی، سی و سه نمایشگاه انفرادی و مشترک در گالریهای ایالات متحد، بریتانیا و هند برگزار کرده است. او، در مقام موسیقیدان، بنیانگذار، کارگردان هنری و رهبر گریت هال چمبر ارکسترا است، که شامل چهلودو موسیقیدان حرفهای جوان است. همچنین، او مدرس زیباییشناسی در مؤسسهٔ موسیقی کورتیس فیلادلفیا هم هست.
ویتگنشتاین: راهنمایی برای سرگشتگان
مارک آدیس
دربارۀ طبیعت و زباننوآم چامسکی
ایمانوئل کانت؛ نقد عقل محضحسن عرب
دین و اخلاقمحدثه واضحیفرد
ادموند هوسرل: ایدهی پدیدهشناسیحسن عرب
کلیدواژههای فلسفه ذهنپیت مندیک
استمرار امر سلبی؛ نقدی بر اندیشهی اروپایی معاصربنجامین نویز
فلسفه در زمانه حاضرآلن بدیو
امر اخلاقی امر متعالی؛ جستارهای فلسفیسروش دباغ
دربارهی روح؛ هایدگر و این مسثلهژاک دریدا
در جستوجوی معنااُسوالد هَنفلینگ
معرفت؛ مقدمهای بسیار کوتاهجنیفر نایجل
فلسفهی رالزرابرت بیتالیس
جامعهشناسی دینماکس وبر
نقادی نقد عقل محضمهدی محمدی اصل
علماستیو فولر
بفرمائید فلسفه! ۲؛ تاریخ فلسفه به روایت فیلسوفان معاصردیوید ادموندز
هایدگر و هیپو از دروازه مروارید میگذرنددانیل کلاین
جان مکداول: ذهن و جهانحسن عرب
ویتگنشتاین و روانکاویمحسن محمودی
نظری برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۱۴۲٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۱۴۲٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
قیمت:
۱۰۰,۰۰۰
تومان