کتاب اقتصاد اسلامی (دفتر سی و دوم)
معرفی کتاب اقتصاد اسلامی (دفتر سی و دوم)
اقتصاد اسلامی دفتر سی و دوم از مجموعه چلچراغ حکمت کانون اندیشه جوان است. این مجموعه، اندیشهها و نظریات استاد شهید، مرتضی مطهری را برای نسل جوان مشتاق به اندیشههای این مرد بزرگ گردآوری کرده است.
علامه شهید مرتضی مطهری، بهعنوان یک چارچوب فکری جامع، معتدل، سالم، عقلانی و قوامبخش، میتواند جوان امروز و فردای ما را به مسیری مطمئن رهنمون سازد. اصالت، خلاقیت، انصاف، اتقان، رسایی قلم، روانی متن، پاسخ به نیازهای زمانه، ارائهٔ یک منظومه فکری منسجم، نقد منصفانه و دفاع قاطعانه از یافتهها و مواضع فکری خویش، از شاخصههایی است که اندیشههای علامهٔ شهید را دوام و جلا بخشیده است.
خلاصه مجموعه چلچراغ حکمت
در مجموعه چلچراغ حکمت که هر جلدش به یکی از اندیشههای استاد مطهری میپردازد کوشش شده است هر کتاب به تنهایی یک موضوع مستقل را دنبال کند؛ اصل بر بهگزینی باشد و دیدگاه استاد بهصورت موضوعی، از تمام آثار مکتوب و همچنین یادداشتهای منتشر شده، چکیدهسازی شود؛ دخل و تصرف نگارنده در حد گردآوری، اقتباس، تلخیص، تلفیق و تنظیم مطالب، در ساختاری مشخص و با یک فصلبندی نو و جذاب باشد؛ رعایت امانت و حفظ اصالت قلم و بیان استاد، محور تدوین هر اثر قرار بگیرد؛ برای اتقان و اعتبار اثر, همهٔ مطالب به آثار مکتوب شهید مطهری مستند شود و در پاورقیها, خواننده بر حسب مورد به مجموعهٔ آثار، یادداشتها و یا آثار مستقل استاد ارجاع داده شود؛ توضیحات نگارنده، جدای از متن و در مقدمه یا پسگفتار ارائه شود.
مجموعه کتابهای چلچراغ حکمت برای چه کسانی مناسب است
مخاطبان این مجموعه کتابها همانطور که در پیشگفتار این مجموعه آمده، نسل جوان حقیقتجو و پرسشگر امروزی است.
جملاتی از کتاب اقتصاد اسلامی (دفتر سی و دوم) در مجموعه چلچراغ حکمت
نظام اقتصادی سرمایهداری که در حقیقت از تفکر دئیسم سرچشمه میگیرد، تنها به خالقیت خداوند معتقد است و تدبیر همهجانبه و همیشگی خداوند را نفی میکند و معتقد است؛ خداوند جهان را براساس نظم طبیعی خلق کرده و به دخالت و ادارهٔ او نیازی نمیباشد. سوسیالیستها نیز براساس تفکر ماتریالیستی که از باخ عاریت گرفته و با منطق دیالکتیکی هگل آمیختهاند، به خداوند، نه در مرحلهٔ خالقیت و نه در مرحلهٔ تدبیر اعتقادی داشته، بلکه صرفاً تحلیلهای مادی از پدیدههای اقتصادی دارند. نظام اقتصادی اسلام که برگرفته از تفکر ناب توحیدی دین اسلام است, نگرشی خاص به خدا، جهان و انسان دارد. در این نظام، خداوند متعال که خالق و پدیدهآورندهٔ جهان و انسان است، غنی بالذات، کامل مطلق و بسیط من جمیعالجهات است. صفاتش عین ذاتش است. جهان یکسره فعل او است. سراسر گیتی مظهر اراده و مشیت او است. ارادهٔ او رقیب ندارد. هر عاملی از عاملها و هر اراده و مشیتی از مشیتها در طول مشیت او است نه در عرض آن.
فهرست کتاب اقتصاد اسلامی (دفتر سی و دوم)
پیشگفتار
درآمد
قلمروِ دین در امور دنیایی
فصل اول: مبانی نظام اقتصادی اسلام
۱. مبانی فلسفی و اعتقادی
۲. مبانی فقهی (کاربردی)
۳. مبانی ارزشی
فصل دوم: هدفهای نظام اقتصادی اسلام
۱. تربیت و هدایت مردم
۲. قانونگرایی
۳. برقراری امنیت
۴. استقلال اقتصادی
۵. رشد اقتصادی
۶. عدالت اجتماعی ـ اقتصادی
فصل سوم: جایگاه دولت در اقتصاد
۱. اندازه دولت و بخش خصوصی
۲. وظایف و اختیارات دولت
برای مطالعهٔ بیشتر
کتابنامه
یادداشتها
حجم
۶۲٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه
حجم
۶۲٫۶ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۸۸ صفحه