کتاب دو نما از چپ‌های جمهوری اسلامی (مجموعه‌ی آنچه گذشت جلد ششم) محمدحسن روزی‌طلب + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دو نما از چپ‌های جمهوری اسلامی (مجموعه‌ی آنچه گذشت جلد ششم)

کتاب دو نما از چپ‌های جمهوری اسلامی (مجموعه‌ی آنچه گذشت جلد ششم)

معرفی کتاب دو نما از چپ‌های جمهوری اسلامی (مجموعه‌ی آنچه گذشت جلد ششم)

«دو نما از چپ‌های جمهوری اسلامی» جلد ششم از مجموعهٔ هشت جلدی «آنچه گذشت» سوره مهر است. این مجموعه تلاشی چهار ساله است برای توصیف و تحلیلی جدید در تاریخ‌نگاری معاصر که بر مبنایِ دشمن‌شناسی در اسلام تهیه و تنظیم گردیده است. در این هشت جلد تلاش شده با شیوه‌ای جدید ابعاد پیچیدهٔ رفتار علیه حاکمیت توحیدی، از درون حاکمیت و تابعین آن در ساحت‌های گوناگون مورد کاوش قرار گیرد و برای این کار از روابط نشانه‌شناسانه در ارائه مفاهیم استفاده شده و موضوعات از وجوه گوناگون و به شکل مجموعه مقالات کوتاه مورد بررسی قرار گرفته است، حاصل مجموع مطالب ارائه شده؛ فهمی از دشمنی علیه یک حقیقت تاریخی و تحلیلی مستند بر جریان تاریخ انقلاب اسلامی در وجوه گوناگون است؛ شخصیت‌های علیه حاکمیت و تطوّر و تبدیل آن‌ها، جریان‌های سیاسی و تحولات و دیدگاه‌ها، شخصیت‌های انقلابی و پیشرو در تبیین انقلاب اسلامی با دیدگاهی جهانی، که به مقابله با این دشمنی پرداخته و شهید شده‌اند. در مقالهٔ اول، محمدحسن روزی‌طلب به زمینه‌های تأسیس، سیر شکل‌گیری، روند حرکت، مبانی اختلاف، اوج‌گیری مشکلات و نهایتاً انحلال سازمان مجاهدین انقلاب پرداخته است. استفاده از برخی اسناد و خاطرات بکر در این نوشتار، یکی از ویژگی‌های جذابیت و اتقان بیشتر آن است. در مقالهٔ دوم، وحید خضاب موضوع انشعاب مجمع روحانیون از جامعهٔ روحانیت مبارز تهران را بررسی کرده است. هرچند که امکان پی‌گیری روند فعالیت‌های مجمع در سال‌های پس از شکل‌گیری هم وجود داشت اما از آن جهت که دربارهٔ تأسیس این گروه حرف و سخن بسیار بود، و ضمناً به آن روی که مقالات این مجموعه، همگی در فضای دههٔ شصت هجری سیر می‌کنند، به بررسی همان برهه اکتفا شد.

maryhzd
۱۳۹۸/۰۹/۰۵

خوب بود. البته قطعا جای کامل تر شدن داشت ولی به عنوان یک جزوه مختصر، اطلاعات جالب و جدیدی داشت.

امیررضا مزیدابادی فراهانی
۱۴۰۳/۰۳/۰۷

فوق العاده

بریده‌هایی از کتاب

من باز سفارش می‌کنم کشور ما در مرحله بازسازی و سازندگی به تفکر و به وحدت و برادری نیاز دارد. خداوند به همه کسانی که دلشان برای احیای اسلام ناب محمدی ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ و نابودی اسلام امریکایی می‌تپد، توفیق عنایت فرماید
امیررضا مزیدابادی فراهانی
حسین فدایی همچنین اداره بند ۲۰۹ زندان اوین و بازجویی از متهمین را از اقدامات سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی می‌داند و از محسن آرمین، مصطفی تاج‌زاده و محمدباقر ذوالقدر به عنوان بازجوهای بند ۲۰۹ نام می‌برد.
khorasani
در اولین شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی افرادی مانند محمدباقر ذوالقدر، محسن رضایی و غلامرضا بصیرزاده از گروه منصورون، بهزاد نبوی، صادق نوروزی و پرویز قدیانی از امت واحده، مرتضی الویری، محمد رضوی و حبیب‌الله داداشی از فلاح، محمد بروجردی، اکبر براتی و حسین صادقی از صف، حسن فدایی و عبدالعلی علی عسگری از توحیدی بدر، محمود بخشنده از موحدون و مصطفی تاج‌زاده و حسن واعظی از فلق حضور داشتند.
khorasani
در سازمان مجاهدین انقلاب کمیته‌های ایدئولوژی، سیاسی و اجرایی وجود داشتند که نقش مهمی را در اداره سازمان ایفا می‌کردند. حسین زیبایی‌نژاد درباره اعضای این کمیته‌ها می‌گوید: «در کمیته ایدئولوژی من، آقای ذوالقدر بود و محسن عالمی و هر کدام مسئول کاری بودیم. مسئول این گروه هم آقای ذوالقدر بود. در کمیته سیاسی آقایان بهزاد نبوی، حسن واعظی، علی عسگری و مصطفی تاج‌زاده و آقایان صادق نوروزی، باقر تحویل‌زاده و حسین فدایی در کمیته اجرایی بودند. امور شهرستان‌ها هم زیر نظر کمیته اجرایی اداره می‌شدند. یک بخش دانشجویی هم داشت که دکتر عبدالحسین روح‌الامینی و هاشم آغاجری در آن فعال بودند.
khorasani
آیت‌الله مهدوی کنی می‌گوید: «دولت آقای موسوی، ...دولت‌سالاری را در مسائل اقتصادی عملاً ترجیح می‌داد و این سیاست تنها به خاطر جنگ نبود، بلکه اصلاً سبک فکر ایشان این طور بود. ...برداشت ما این بود که آقای موسوی می‌خواهد کلاً دولت در تمام امور اقتصادی حضور داشته باشد و ما این را قبول نداشتیم. ...در زمانی خود بنده با آقای میرحسین موسوی ـ نخست‌وزیر وقت ـ همین بحث‌ها را مطرح کردم. ایشان گفت آقای مهدوی! پدر من بازاری است، چای‌فروش است، آدم خوبی هم هست، ولی اصلاً خصلت بازاری‌ها خصلت زالوصفتی است (یکچنین تعبیری کرد) و من با آن‌ها مخالفم، این‌ها زالوصفت هستند، ما باید کاری کنیم که دست این زالوصفت‌ها، از اقتصاد کشور قطع شود.»
khorasani
در حکومت اسلامی همیشه باید باب اجتهاد باز باشد و طبیعت انقلاب و نظام همواره اقتضا می‌کند که نظرات اجتهادی ـ فقهی در زمینه‌های مختلف ولو مخالف با یکدیگر آزادانه عرضه شود و کسی توان و حق جلوگیری از آن را ندارد ولی مهم شناخت درست حکومت و جامعه است که بر اساس آن نظام اسلامی بتواند به نفع مسلمانان برنامه‌ریزی کند که وحدت رویّه و عمل ضروری است و همین جا است که اجتهاد مصطلح در حوزه‌ها کافی نمی‌باشد بلکه یک فرد اگر اعلم در علوم معهود حوزه‌ها هم باشد ولی نتواند مصلحت جامعه را تشخیص دهد و یا نتواند افراد صالح و مفید را از افراد ناصالح تشخیص دهد و به طور کلی در زمینه اجتماعی و سیاسی فاقد بینش صحیح و قدرت تصمیم‌گیری باشد، این فرد در مسائل اجتماعی و حکومتی مجتهد نیست و نمی‌تواند زمام جامعه را به دست گیرد.
khorasani
جبهه‌بندی نهایتاً معارضه پیش می‌آورد. هر جناح برای حذف و طرد طرف مقابل خود واژه و شعاری انتخاب می‌کند، یکی متهم به طرفداری از سرمایه‌داری و دیگری متهم به التقاطی می‌شود که من برای حفظ اعتدال جناح‌ها همیشه تذکرات تلخ و شیرینی داده‌ام، چرا که همه را فرزندان و عزیزان خود می‌دانم البته هیچ‌گاه نگران مباحثات تند طلبگی در فروع و اصول فقه نبوده‌ام ولی نگران تقابل و تعارض جناح‌های مؤمن به انقلابم که مبادا منتهی به تقویت جناح رفاه‌طلب بی‌درد و نق‌بزن گردد.»
khorasani
حضرت امام بحث اختلاف سلیقه و انقاد سازنده را از اختلافات بنیادی و تخریب جدا کرده‌اند. اما نباید نادیده گرفت که راه را روشن کرده و صریحاً دستور داده‌اند که گرچه لازم است از اختلاف پرهیز کرد ولی اگر گروهٔ از مواضع خود عدول کرد و از صول، تخطی نمود باید آن را با «شمشیر عدالت اسلامی» راست کرد و در برابر آن «قاطعانه» ایستاد.
khorasani
مروری بر تاریخچه و تفکرات سازمان مجاهدین خلق (مجموعه‌ی آنچه گذشت جلد اول)
وحید خضاب
در لباس مرجعیت (مجموعه آنچه گذشت جلد دوم)
سیدمحمدحسین آل صاحب فصول
شیعیان عراق پس از سقوط صدام
زاهد غفاری هشتجین
مروری بر تاریخچه و تفکرات انجمن حجتیه (مجموعه آنچه گذشت جلد سوم)
محمدرضا پارسا
از ما بریده‌ها (مجموعه آنچه گذشت جلد پنجم)
رضا اکبری آهنگر
محمدامیر شیخ نوری
پرونده مسکوت
یک روایت معتبر درباره‌ی سازمان مجاهدین خلق
شهرام بزرگی
ریزش خواص در حکومت امیرمومنان (ع)
جواد سلیمانی
امام خمینی و مهار فتنه‌ی بنی‌صدر و منافقین