کتاب آن سوی میز
معرفی کتاب آن سوی میز
کتاب آن سوی میز با همت مهدی خانعلیزاده و سید وحید نبویزاده نمازی منتشر شده است. این کتاب خاطرات سیاستمداران آمریکایی از تعامل و تقابل با ایران است. افرادی مانند هیلاری کلینتون، جان کری، وندی شرمن، نیکی هیلی، ویلیام برنز، سوزان رایس و جان بولتون.
درباره کتاب آن سوی میز
آنچه در این کتاب ترجمه و گردآوری شده، بخشهای مرتبط با ایران در کتاب خاطرات هفت نفر از سیاستمداران ارشد آمریکایی است که تلاش شده تا متناسب با ارتباطی که با مخاطب و جامعه ایرانی دارد، برگزیده شود. دو فصل ابتدایی که مرتبط با هیلاری کلینتون و جان کری است. باید توجه داشت که مطالب مطرحشدهٔ نویسندگان، برگرفته از رویکرد خصمانهٔ آنها علیه کشورمان است و ادعاهایی که این افراد مطرح میکنند از اساس تأیید نمیشود. آنچه برای مخاطب ایرانی از مطالعهٔ این مجموعه به دست میآید، نوع نگاه آمریکاییها به کشورمان و هدف آنها از هرگونه تعامل و مذاکره با جمهوری اسلامی ایران است.
خواندن کتاب آن سوی میز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب آن سوی میز
سلطان گفت: «میتوانم کمک کنم.» او یکی از معدود رهبرانی بود که هر دو طرف بهعنوان میانجی صادق قبولش داشتند و روابط نزدیکی با واشنگتن، کشورهای حاشیهٔ خلیج فارس و تهران داشت. پیشنهاد میزبانی گفتوگوهای مستقیم و مخفیانهای بین ایران و ایالاتمتحده را میداد تا مسئلهٔ هستهای حل شود. تلاشهای پیشین برای برقراری ارتباط با رژیم مذهبی ایران شکست خورده بود، اما سلطان فکر میکرد که فرصتی دارد تا روزنهای ایجاد کند. مخفیانه بودن در این مسئله ضروری بود تا افراطگرایان هر دو طرف پیش از آغاز مذاکرات نتوانند آن را از مسیر خارج کنند. آیا من مایل به پیشبرد این ایده بودم؟
ازیکطرف دلیلی وجود نداشت که بتوانیم به ایرانیها اعتماد کنیم و دلایل زیادی وجود داشت که باور داشته باشیم ایران از هر فرصتی برای اتلاف وقت و گمراهکردن استفاده خواهد کرد. مذاکرات جدید میتوانست به سوراخ خرگوش میانبری برای ایران تبدیل شود تا زمان بخرد و به هدفش در ساخت سلاح هستهای که تهدیدی برای اسراییل، همسایگان ایران و جهان بود، نزدیکتر شود. هر امتیازی که در این مذاکرات اعطا میشد، میتوانست سالها کار دقیق برای ایجاد توافقی بینالمللی برای اعمال تحریمهایی سنگین و فشار مضاعف بر رژیم در تهران را ملغی کند. از سوی دیگر اما پیشنهاد سلطان میتوانست بهترین فرصت ما برای دوری از درگیری و درعینحال افق غیرقابلقبول ایرانِ مجهز به سلاح هستهای باشد. شکست ما در دنبالکردن مسیر دیپلماسی میتوانست باعث پایانیافتن ائتلاف گسترده بینالمللیای شود که ساخته بودیم تا تحریمها را بر ایران اعمال و اجرا کند.۳
شاید با توجه به اتفاقاتی که از آن زمان تا به امروز افتاده، تصورش سخت باشد؛ اما ایران زمانی در طول جنگ سرد از متحدان امریکا بود. شاه، پادشاه کشوری بود که سلطنتش مدیون کودتای ۱۹۵۳ بود. کودتایی که با حمایت دولت آیزنهاور علیه دولت منتخب و دموکراتیک و همراه کمونیستها انجام شد. این کودتا حرکتی کلاسیک در دورهٔ جنگ سرد بود که بسیاری از ایرانیان هیچوقت امریکا را بابت آن نبخشیدند. دولتهای ما حدود ۲۵ سال رابطه نزدیکی با هم داشتند تا اینکه در سال ۱۹۷۹، نظام استبدادی شاه با انقلابی مردمی ساقط شد. حاکمان جدید ایران مخالفت آشتیناپذیری با امریکا داشتند و به ما «شیطان بزرگ» میگفتند. در نوامبر ۱۹۷۹، دانشجویان ایرانی به سفارت ایالاتمتحده در تهران حمله کردند و ۵۲ امریکایی را برای ۴۴۴ روز گروگان گرفتند. این سرپیچی آشکار از قوانین بینالمللی و تجربهای تکاندهنده برای کشور ما بود.
به یاد دارم اخبار شبانه در لیتلراک را تماشا میکردم که تعداد روزهایی را میشمرد که گروگانها نگه داشته شده بودند و بحران همینطور بدون هیچ پایان مشخصی ادامه مییافت. ماجرا زمانی تراژیکتر شد که در عملیات نجاتی که نیروهای ارتش امریکا انجام دادند، تصادف یک بالگرد با هواپیمای ترابری در بیابان، هشت عضو ارتش را کشت.
حجم
۵۲۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۰ صفحه
حجم
۵۲۳٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۳۴۰ صفحه
نظرات کاربران
حدود دو سوم کتاب رو خوندم در کل کتاب خوبیه؛ مخصوصا برای افرادی که به طور تخصصی در حوزه روابط بین الملل فعالیت دارند. اما برای مخاطب عام، به نظرم جزئیات زیادی تکرار شده و از طرفی سیر تاریخی اتفاقات (سهوا یا
از اشتباهات سهوی مانند «سرانه» به جای «رسانه» و این دست بی توجهی ها ، اشتباهات املایی ازقبیل استفاده از عبارات «متزورانه» به جای مزورانه یا کلمه دولتهای «مطبوع» به جای «متبوع» بسیار متاسف و متعجب شدم.بیسوادی مترجم یا نقص
بسیار عالی
کتاب بسیار مفید و عبرت اموزی هست برجام و ایران رو از دریچه تیم امریکایی بررسی میکنه بخش ویلیام برنز پرنکته ترین بود این فرد چقدر مکار و سیاس هست از شیره مالیدن هاشون سر تیم خودمون واقعا حرص میخورم ای کاش افراد خبره
چاپی کتاب رو خوندم قسمت خاطرات هیلاری کلینتون و جان کری خیلی از موارد مبهم در ذهنم در مورد تحریم ها و مذاکرات برجام رو روشن کرد.
خواندن این کتاب برای همه ایران دوستان ضروری هست