معرفی کتاب استمرار امر سلبی؛ نقدی بر اندیشهی اروپایی معاصر
«استمرار امر سلبی؛ نقدی بر اندیشهی اروپایی معاصر» کتابی در حوزه فلسفه مدرن است که «تاییدگرایی» و فیلسوفان تاییدگرا را در اندیشه اروپایی معاصر نقد میکند. بنجامین نویز نویسنده کتاب عقیده دارد بخش اعظم اندیشه معاصر اروپایی حول یک گرایش مشترک شکل میگیرد و آن «تاییدگرایی» است. «امروز در اروپا باید به ضرورت اتخاذ موضع آریگویانه یا تاییدگرانه از آغاز تا انجام هر اقدامی باور داشت. ما ملزم به تایید نیرو و فعالیتی تحویلناپذیریم که از محدوده هر تعینی تجاوز میکند و با امر سلبی از در مخالفت درمیآید.
در همین راستا، امر سلبی را هم امری واکنشی میدانند که در تضاد با نقطه مقابلش سر بر میآورد و در نتیجه محدود، ناقص و به قول اسپینوزا، از مصادیق «شورهای نژند» به شمار میرود. تاییدگرایان اغلب اوقات دلمشغول سلبیتند و البته سلبیت آنها، سلبیتی افراطی و پرزور است. هدف کتاب حاضر این است: احیای تفکر سلبی از طریق نقد درونی اندیشه اروپایی معاصر با دست زدن به حرکتی دنکیشوتوار و از سر قصد. وقتی اندیشه معاصر را، در میانه دو قطب مخالف آلن بدیو و آنتونیو نگری جای دهیم، یعنی افلاطونباوری خشک را در برابر اسپینوزاباوری شاد، تعارضی پدیدار میشود که التزام هر دوی آنها به تایید و آریگویی را پنهان میکند. هر دوی آنها به شیوههای مختلفی موید خلق کردن بیپروای هستیشناسیهای متافیزیکی، توان بالقوه سوژه برای ابداع، ضرورت تولید امر نو و در عین حال بدگمان به امر سلبی و سلبیتند.»
بنجامین نویز در این کتاب اندیشههای تاییدگرایانه فلیلسوفانی همچون دریدا، دلوز، برونو لارتو، آنتونیو نگری و آلن بدیو را به نقد کشیده است.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب استمرار امر سلبی؛ نقدی بر اندیشهی اروپایی معاصر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.