کتاب تو در قاهره خواهی مرد
خواندن نظراتمعرفی کتاب تو در قاهره خواهی مرد
«تو در قاهره خواهی مرد» روایتی از زندگی محمدرضاشاه پهلوی از ۲۷ اسفند ۱۳۴۳ (زمان مرگ ملک فاروق پادشاه مصر) تا ۱ فروردین ۱۳۴۵ است.
این کتاب را دکتر حمیدرضا صدر نوشته است. نویسنده، مهندس و کارشناس فوتبالی که کتابهای نامآشنایی همچون «روزی روزگاری فوتبال» و «نیمکت داغ» را نوشته است. «تو در قاهره خواهی مرد» جزء تقدیرشدگان بخش مستندنگاری هشتین دوره جایزه جلال آل احمد است. پیش از این نیز کتاب دیگر صدر به نام «پسری روی سکوها» جزء ده اثر نهایی هفتمین دوره جایزه ادبی جلال شده بود.
صدر کتابش را با مرگ ملک فاروق آغاز میکند و بعد به ازدواج محمدرضاشاه با فوزیه و زندگی آنها میپردازد. داستان فصل به فصل جلو میرود و وقایع زندگی محمدرضا در فلاشبکهایی با اشاره به نقاط عطف تاریخ حکومتش بیان میشوند:
«تو در ساعت نه و چهل و پنج دقیقهٔ پنجم مرداد ۱۳۵۹ به خواب ابدی فرو خواهی رفت و دو روز بعد دفنت خواهند کرد. در شصت و یکسالگی. در مراسمی رسمی مسیر پنجکیلومتری تا مسجد جامعالرفاعی را توی تابوتی که روی عرادهٔ توپی است بستهشده به اسب، طی خواهی کرد. در سرزمینی که روزگاری دامادشان بودی و برایت در زمین و آسمانش جشنها گرفتند و خیابانها را گلباران کردند. در سرزمینی که به افتخار پیوندت با شاهزادهخانم مصریات بیست و یک تیر توپ شلیک کردند...»
حمیدرضا صدر در این کتاب از شاهی میگوید که همیشه در حال ترس از ترور است. ترسی که ازخصوصیترین لایههای زندگیاش تا روابطش با درباریان و اطرافیان رخنه کرده است. جنبه تاریخی و مستند این اثر پررنگتر از جنبه داستانی آن است و اِشراف نویسنده به تاریخها و وقایع، اصالتی تاریخی به اثر بخشیده است.
روزنامه پاکستان
افسوس برای نرگس های افغانستانژیلا بنییعقوب
آسمان لندن زیاده می باردعلیاکبر شیروانی
سفر به سرزمین چشمآبیهاسیده سناء خضرنیا
۲۸,۰۰۰۵۰%
فکر میکردم حمیدرضا صدر فقط پر از فوتبال است. مردی عاشق فوتبال. اما او با این کتاب نشان میدهد مردی است عاشق حرف زدن. عاشق به گلوله بستن تو با انبوهی از کلمات. با کوهی از اطلاعات. با سندهای دیده
کتابی که چهار سال پیش چاپ شده، قدیمی نیست.
مهمترین نکته کتاب عدم قرض ورزی نویسنده بود که خیلی مشهوده و نگارش خاصش جذابیت کتاب بیشتر کرده
کتاب رو خوندم و دوستش داشتم؛مخصوصا با این گفته از مرحوم صدر که برای نوشتن کتاب کلی از مدارک و مستندات رو بررسی کردن پ.ن۱: بهترین فصل کتاب بنظرم تابستان ۱۳۴۴هست، پ.ن۲:آرایه تکرار رو اصلا دوست نداشتم😂یجورایی حوصله ات رو سرمیبرن= روی
بی نظیر. کتاب خیلی خوبی است.
برای کسانی توصیه میکنم که به زندگی آخرین شاه ایران علاقه مند هستند. قلم دکتر صدر خیلی خواندنی است.
با همه احترامی که برای حمیدرضا صدر قائل هستم، این کتاب را اصلا نپسندیدم. اینکه خود شاه را مورد خطاب قرار داده تو فلان کردی، تو بهمان کردی، تو به این فکر کردی تو فلان جا رفتی و... اصلا جذابیت نداشت. پردازش
روایتی مستند و دقیق از برهه ای از حکومت پهلوی به شکلی جدید و داستانی که خواننده را برای پیش بردن داستان ترغیب میکند
نثر خوب ومتن عالی
کتاب خوبی بود استفاده از آرایه تکرار زیبا ترش کرده بود بخونین