معرفی و دانلود کتاب زندگی جای دیگر + خلاصه رایگان

نوع کتاببدون نظر
انتشارات:
نشر چشمه

معرفی کتاب زندگی جای دیگر

کتاب زندگی جای دیگر (A life elsewhere) نوشته شگون افولبی، ترجمه مازیار ادیب نصرت، ویراسته نازنین سرکارات پور و مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاهی است که آدم‌های جابه‌جا‌شده، مهاجر، پناه‌جو و سرگردان را در موقعیت‌هایی ناآشنا دنبال می‌کند. این کتاب تصویری از شکاف میان گذشته و حال، خانه و غربت و امید و فرسودگی ارائه کرده است. نشر چشمه مجموعه داستان حاضر را منتشر کرده است. در هر داستان، لحظه‌ای کوچک به بحرانی عمیق گره می‌خورد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب زندگی جای دیگر اثر شگون افولبی

کتاب زندگی جای دیگر نوشته‌ی شگون افولبی و مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاهی است که محور مشترک آن‌ها تجربه‌ی ناپایداری، بی‌جایی و معلق‌ماندن میان چند جهان است. شخصیت‌های این مجموعه داستان اغلب در وضعیتی قرار دارند که نه گذشته را پشت سر گذاشته‌اند و نه در زمان حال جا افتاده‌اند. مهاجرت، پناه‌جویی، فاصله‌ی طبقاتی، سوء‌تفاهم‌های زبانی و فشار سازگارشدن با محیط تازه در این داستان‌ها نیرویی هستند که رفتار، ترس، امید و تصمیم‌های شخصیت‌ها را شکل می‌دهند.

شگون افولبی از خلال موقعیت‌های روزمره، تنش‌هایی را بیرون می‌کشد که آرام‌آرام سنگین می‌شوند و نشان می‌دهند که زندگی در غربت فقط تغییر مکان نیست؛ بلکه تغییر نسبت انسان با خودش و دیگران هم هست. داستان‌های مجموعه‌ی زندگی جای دیگر هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به مسئله‌ی جابه‌جایی و ناآشنایی نزدیک شده‌اند. فضای داستان‌های حاضر در این کتاب اغلب فشرده، ناآرام و درعین‌حال انسانی است و بدون توضیح‌های اضافی، خواننده را به دل وضعیت‌هایی می‌برد که در آن‌ها سکوت، نگاه و رفتارهای کوچک معنای بسیاری پیدا می‌کنند. هشت داستان کوتاه در این کتاب قرار گرفته است.

خلاصه کتاب زندگی جای دیگر

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از برخی داستان‌ها را فاش می‌کند!

داستان‌های حاضر چند زندگی جدا از هم را کنار یکدیگر قرار داده‌اند؛ زندگی کسانی که در سرزمین تازه در خانه‌ای موقت یا در رابطه‌ای ناپایدار به‌دنبال جایی برای ایستادن هستند. در یکی از داستان‌ها خانواده‌ای پناه‌جو میان خاطره‌ی جنگ، دشواری کار، ترس از اخراج و رؤیای یک زندگی معمولی پیش می‌روند و حتی خواسته‌ای کوچک مثل دیدن یک هتل شیشه‌ای معنایی بزرگ پیدا می‌کند. در داستانی دیگر جوانی به نام لئون در اقامت نزد برادرش، میان بی‌هدفی و کارهای موقت و برخورد با آدم‌های تازه، کم‌کم با شکل دیگری از تنهایی روبه‌رو می‌شود. جست‌وجوی امنیت، تعلق و امکان شروع دوباره دغدغه‌ی اصلی این مجموعه است.

چرا باید کتاب زندگی جای دیگر را بخوانیم؟

دلایل خواندن مجموعه داستان کوتاه زندگی جای دیگر را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این مجموعه داستان کوتاه تجربه‌ی مهاجرت و بی‌جایی را از خلال موقعیت‌هایی ملموس نشان می‌دهد.
  • داستان‌ها نشان می‌دهند که فشار زبان، کار، قانون و نگاه دیگران چگونه بر زندگی آدم‌های جابه‌جا‌شده اثر می‌گذارد.
  • خواندن این کتاب درک دقیق‌تری از تنهایی، امید و ترس در زندگی شخصیت‌هایی به دست می‌دهد که مدام در حال سازگارشدن هستند.
  • هر داستان زاویه‌ای تازه از ناپایداری و تعلق را مطرح می‌کند و از تکرار یک موقعیت واحد می‌پرهیزد.

خواندن کتاب زندگی جای دیگر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب زندگی جای دیگر به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به ادبیات داستانی قرن ۲۱ نیجریه و مجموعه‌داستان‌های کوتاهی که بر مهاجرت، غربت و جابه‌جایی تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به شخصیت‌های معلق میان گذشته و حال و میان خانه و بی‌خانمانی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند تنش‌های پنهان در زندگی روزمره‌ی مهاجران و پناه‌جویان را در قالب داستان کوتاه دریابند.

درباره شگون افولبی

شگون افولبی (Segun Afolabi) رمان‌نویس، نویسنده‌ی داستان کوتاه، اهل نیجریه، متولد سال ۱۹۶۶ در کادونا و فرزند یک دیپلمات حرفه‌ای است که به‌دلیل شغل پدر، دوران کودکی خود را در کشورهایی مانند کنگو، کانادا، آلمان شرقی، اندونزی و ژاپن گذرانده است؛ تجربه‌ای که منتقدان آن را تأثیری کلیدی بر آثار او درباره‌ی مهاجرت، جابه‌جایی و هویت دانسته‌اند.

این نویسنده پس از تحصیل در انگلستان و اسکاتلند و مدتی فعالیت در بی‌بی‌سی، با شرکت در کلاس‌های مقدماتی نویسندگی، آثار اولیه‌ی خود را با نام مستعار S.A. Afolabi در نشریاتی چون گرنتا و لندن مگزین منتشر کرد. افولبی در سال ۲۰۰۵ با داستان «صبح دوشنبه» که بدون اطلاع خودش نامزد شده بود، برنده‌ی جایزه‌ی کین برای نویسندگی آفریقا شد؛ درحالی‌که در آن زمان شگون افولبی هنوز هیچ کتابی به چاپ نرسانده بود.

جوایز و افتخارات کتاب زندگی جای دیگر و نویسنده

مجموعه داستان کوتاه‌ زندگی جای دیگر (۲۰۰۶) نامزد جایزه‌ی نویسندگان مشترک‌المنافع و جایزه‌ی فرانک اوکانر شد. همچنین داستان دوشنبه صبح (Monday Morning) از این مجموعه در سال ۲۰۰۵ برنده‌ی ششمین دوره از «جایزه‌ی کین برای نویسندگی آفریقا» (Caine Prize) که به «بوکر آفریقایی» شهرت دارد، شد.

نخستین رمان شگون افولبی، «خداحافظ لوسیل» (۲۰۰۷) جایزه‌ی بهترین رمان اول کلوپ نویسندگان را کسب کرد. این نویسنده در سال ۲۰۱۵ برای داستان «برگ تاخورده» در فهرست نامزدهای نهایی جایزه‌ی کین قرار گرفت.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب زندگی جای دیگر و نویسنده

سایت penguin.co.nz شگون افولبی را استاد بی‌بدیلِ درام‌های دادگاهی نامیده است.

مایک فیلیپس از گاردین (Mike Phillips, Guardian): شگون افولبی سبکی انعطاف‌پذیر و منضبط دارد که قادر است تنها با چند عبارت، لایه‌هایی از احساسات پیچیده و خاطرات را القا کند. او نویسنده‌ای با آینده‌ای فوق‌العاده درخشان است.

بخشی از کتاب زندگی جای دیگر

«اغلب شب‌ها خواب شری را می‌بینم و گاهی چشم‌هایم را که باز می‌کنم، بسته به این‌که در خواب چه دیده باشم، می‌ترسم نکند مرده باشد. بعضی ‌وقت‌ها با آن موهای فلفل‌نمکی، که توی تور زردرنگی شل‌وول جمع‌شان می‌کند، مستقیم به من خیره شده است و با لبخندی می‌گوید: «داشتی خواب می‌دیدی عزیزم.» یا گاهی کلمه‌ای به ذهنش نمی‌رسد. صورتش بی‌حالت به نظر می‌رسد. پیش می‌آید که بی‌حرکت خوابیده باشد و من با آرنجم ضربهٔ آرامی به او بزنم، تکانی‌ بخورد و بیدار شود. ناراحت نمی‌شود، هیچ‌وقت شکایتی هم نمی‌کند، تقریباً همیشه لبخند می‌زند. همین‌ که نیمه‌شب من را می‌بیند خوشحال است، و البته من هم وقتی می‌بینم زنده است، نفس راحتی می‌کشم.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب زندگی جای دیگر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابزندگی جای دیگر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB
مجموعه و فروستجهان نو نشر چشمه
برچسبادبیات نیجریه

نظری برای کتاب ثبت نشده است.