کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
معرفی کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی با عنوان اصلی Speak to Win: How to Present with Power in Any Situation، نوشتهی برایان تریسی، یکی از سخنوران برجستهی آمریکاست، که توسط انتشارات پر، و با ترجمهی منیر علیزاده به چاپ رسیده است. این کتاب خواننده را برای یک سخنرانی عالی و بینقص آماده میکند و راه و روش این کار را مرحلهبهمرحله آموزش میدهد. شما میتوانید نسخهی الکترونیکی این اثر را از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
کتاب هنر بیان دربارهی خوب سخنگفتن و توانایی انجام این کار است. مهارتی که نیاز به تمرین و تمرکز دارد و یکی از مهمترین عوامل در موفقیت فرد بهحساب میآید. افرادی که توانایی خوب سخنگفتن دارند، همواره مورد احترام مخاطبان خود قرار میگیرند. آنها با قدرت بیان خود، حس اطمینان را به شنونده القا میکنند.
مخاطب میداند که با سخنرانی حرفهای و کاربلد روبهروست، پس شک و دودلی را کنار میگذارد و متقاعد میشود که شما از افراد دیگری که نمیتوانند اینگونه خوب صحبت کنند، بهترید. این توانایی شما را نزد مخاطبان باهوشتر، بااستعدادتر و حرفهایتر نشان میدهد.
تمامی شرکتها بهدنبال چنین سخنرانی هستند تا بتوانند ارزش خود را در بین رقبا بالاتر ببرند و موفق شوند؛ کتاب هنر بیان راه رسیدن به این موفقیت را نشان میدهد.
خلاصه کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
همهی ما ترجیح میدهیم پای سخنرانی فردی قدرتمند، سخنور و آگاه بنشینیم. کسی که میداند چگونه کلمات را ادا کند و چطور از آنها برای مسحور کردن مخاطب خود استفاده کند؛ سخنرانی که مهارت خود را به شنونده دیکته میکند و راهی جز پذیرش برایشان باقی نمیگذارد.
اما برای اینکه تبدیل به چنین سخنرانی شویم باید چه کنیم؟ چه مراحلی را پشت سر بگذاریم و چطور کلمات را در اختیار خود قرار دهیم؟ اینجاست که کتاب هنر بیان وارد میشود. برایان تریسی از گنجینهی تجربیات خود استفاده کرده است و راههای جذابی برای تبدیلشدن به یک سخنران حرفهای به مخاطب خود ارائه میدهد.
میدانید که ذهن شما دقیقاً مانند یک ماهیچه عمل میکند، یعنی با استفادهی بیشتر، قویتر میشود. پس هرچه قدر برای کاری بیشتر تمرین کنید، ذهن قویتر و آمادهتری خواهید داشت. وقتی برای سخنرانی برنامهریزی میکنید و آمادهی این چالش میشوید، در واقع ذهنتان را وادار به تمرین بیشتر کردهاید. این کار در نهایت به باهوشتر شدن شما میانجامد.
نویسنده در این کتاب تلاش کرده است تا نکات کلیدی و مهمی را به مخاطب بیاموزد. او به خواننده میآموزد بر ترسهایش غلبه کند و انرژی و نیروی خود را صرف کار کند. تریسی، داشتن اعتمادبهنفس را یکی از ارکان مهم سخنرانی میداند و معتقد است برای بهترشدن، باید اعتمادبهنفس خود را افزایش دهید.
شاید برخی گمان کنند که توانایی خوب سخنگفتن مثل یک استعداد در انسانها وجود دارد و همه نمیتوانند از آن بهرهمند شوند، اما تریسی در این کتاب به مخاطب میگوید که توانایی خوب سخنگفتن، کاملاً آموختنی است و با تمرین و تکرار به دست میآید. باید گاهی از حاشیهی امن خود خارج شوید، از گوشهها و کنجهای دنج و ساکت بیرون بیایید و خود را در مرکز توجهات قرار دهید. قدم به منطقهی سخت بگذارید و خود را به چالش بکشید. راه و رسم درست این کار را بیاموزید و سپس چشم در چشم مخاطب برای جمعیتی سخنرانی کنید.
هیچگاه دست از تلاش و تمرین برندارید و همواره احساس کنید نیاز است بهتر شوید. نویسنده در قسمتی از کتاب میگوید: اگر میخواهید بهسوی مراحل بالاتری از شایستگی و لیاقت گام بردارید، باید احساس کنید هنوز در این زمینه ناشی هستید و باید تلاش بیشتری داشته باشید.
هنر بیان راهنمای شماست برای یادگیری و کسب مهارت در زمینهی سخنوری. این کتاب به شما نکات مهمی را آموزش میدهد. داشتن علاقه و اشتیاق، تصمیم جدی، نظم و عزم راسخ، چهار نکتهی مهم از نظر نویسنده برای خوب سخنگفتن است. تریسی به مخاطب میگوید که در بسیاری مواقع، بزرگترین مانع برای رسیدن به هدف، خود ما هستیم، بزرگترین دشمن ما، شک، تردید و ترسهای ماست که مانند زنجیری بر پایمان محکم شده و مانع آزادی و رها شدنمان میشود. شاید این نکتهی برایان تریسی را بتوان با مصرعی از حضرت حافظ هممعنی دانست که میگوید: تو خود حجاب خودی حافظ، از میان برخیز.

چرا باید کتاب هنر بیان برایان تریسی را بخوانیم؟
این کتاب به افراد کمک میکند تا بتوانند در هر جمعی از عهدهی حرفزدن برآیند. هنر بیان فقط برای سخنرانان مناسب نیست، بلکه به افراد زیادی کمک میکند تا بتوانند حتی در جمعی کوچک از عهدهی سخنگفتن مناسب و با اعتمادبهنفس برآیند. خواندن این کتاب باعث میشود یاد بگیریم چطور با نفوذ و قدرت بیشتری صحبت کنیم، تا تأثیر مناسبی بر مخاطب خود بگذاریم.
اگر سخنرانی مبتدی هستید و نمیدانید باید از کجا شروع کنید تا به قدرت کلام برسید، دانلود کتاب هنر بیان برای شما مناسب است، و به شما نشان میدهد چطور روند صحبتکردن خود را با مهارت و اعتمادبهنفس پیش ببرید. اگر سخنران باتجربهای هستید هم گمان نکنید که کل راه را پیمودهاید و همه چیز تمام شده است. میتوانید با خواندن این کتاب، برخی از تکنیکها، روشها و شگردهای سخنرانی را یاد بگیرید و در این زمینه بهتر از قبل شوید. این کتاب مناسب تمام افرادی است که دغدغهشان خوب سخنگفتن و کسب مهارت در این زمینه است.
فهرست کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
- فصل ده: کنترل مکان سخنرانی
- فصل یازده: با شور و شوق تمام به پایان برسانید؛ نفسشان را در سینه حبس کنید
- فصل دوازده: عرضهی محصول یا خدمات به روشی متقاعدکننده
درباره برایان تریسی؛ نویسندهی کتاب
برایان تریسی Brian Tracy یکی از سخنوران معروف و برجستهی آمریکاست. او در زمینهی رشد فردی و موفقیت، کتابهای بسیاری نوشته است و یکی از معروفترین نویسندگان این حوزه است. برایان تریسی در ۵ ژانویهی ۱۹۴۴ در کانادا و در خانوادهای فقیر به دنیا آمد. در مدرسه موفقیت چشمگیری نداشت و شاگرد خوبی برای معلمان خود نبود. بعد از مدتی، تحصیل را رها کرد و بهعنوان باربر در کشتی مشغول به کار شد. به کشورهای مختلفی سفر، و تجربیات زیادی کسب کرد. او در زندگی خود، با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو شد. مدتی به فروشندگی روی آورد، ولی در آن موفق نشد، همین امر موجب شد تا فکری به ذهنش برسد، به سراغ فروشندههای موفق رفت و دلیل موفقیتشان را جویا شد، از تجربهی آنها استفاده کرد و با همین روش به موفقیت رسید و حتی شرکت خود را نیز ثبت کرد. پس از مدتی دوباره به تحصیل روی آورد و در دانشگاه آلبرتا بازرگانی خواند.
تریسی علاوهبر کتابهای بسیاری که نوشته است، سخنرانیهای زیادی هم داشته و تجربیات خود را مرهون سفرهای زیادی است که انجام داده، و از آنها در کتابها و سخنرانیهای خود استفاده کرده است. او به کشورهای زیادی سفر کرد و با فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی مردم مناطق مختلف دنیا آشنا شد. سفرهایی که وی به فرانسه، اسپانیا، آفریقای جنوبی و آسیا داشت باعث شد دیدگاههای متفاوت و عمیقی دربارهی برخی موضوعات مانند توسعهی فردی و کسبوکار به دست آورد.
شاید شناختهشدهترین کتاب برایان تریسی قورباغهات را قورت بده باشد. کتابی در ژانر خودیاری و انگیزشی، که از سالهای دور تا به امروز مورد توجه علاقهمندان است. هدف، قدرت فکر، بهانهها را کنار بگذارید، مذاکره، معجزهی انضباط فردی، نفوذ کلام، آداب معاشرت، روانشناسی فروش و راه نفوذ بر دلها نیز از دیگر آثار اوست.
نظرات مشهور دربارهی این کتاب
- نشریهی مدیریت فروش و بازاریابی دربارهی کتاب گفته است: «نقطهنظرات و نکات برایان تریسی در کتاب هنر بیان، کاملاً مفید و مناسب هستند.»
- کمپانی IEEE نیز گفته است: «اثری کاربردی و بینظیر در زمینهی توسعهی فردی است.»
- از نظر خوانندگان گودریدز: «این کتاب راهنمایی عالی، نهتنها برای سخنرانی در جمع، بلکه برای هر نوع گفتوگوی تجاری است... نکاتی بسیار واضح و مفید در مورد چگونگی بهبود و توانایی سخنرانی در جمع دارد... ساده، روان و تأثیرگذار است و یکی از بهترین کتابهای انگیزشی در زمینهی سخنرانی است.»
بخشی از متن کتاب هنر بیان؛ حرف بزن تا برنده شوی
دقیقاً ۹۰ درصد موفقیت شما به عنوان سخنران به این بستگی دارد که سخنرانی خود را تا چه اندازه خوب برنامهریزی کردهاید.
به گفتهٔ ارنست همینگوی: «برای هر کلمهای که مینویسید باید ده کلمه بدانید، در غیر اینصورت خواننده شما خواهد فهمید نوشته شما واقعی نیست.» اما، در سخنرانی برای هر کلمهای که بر زبان میآورید باید صد کلمه بخوانید و تحقیق کنید، در غیر اینصورت شنونده پیخواهد برد که شما فراتر از معلوماتی که در سر دارید سخن میگویید. مخاطب شما بلافاصله حس خواهد کرد که معلوماتتان در این زمینه چندان عمیق نیست، مگر اینکه نه تنها در آن زمینه آمادگی کامل داشته باشید، بلکه حتی معلومات شما از آن سطح هم فراتر باشد.
آمادگی کافی نداشتن در حضور مخاطبانی باهوش و با بصیرت، خود به خود از اعتبار و ارزش شما میکاهد. چنانچه در مورد موضوعی که قصد دارید به آن بپردازید، آمادگی و اطلاعات کافی نداشته باشید یا حتی از این هم بدتر اصلاً آمادگی نداشته باشید، اگر به مخاطبان بگویید: «در مورد این موضوع تخصص ندارم!»، آنها بلافاصله نسبت به پیام شما و حتی خود شما، هر چقدر هم که سخن شما خوب و درست باشد، دلسرد میشوند.
از طرف دیگر، اگر از آمادگی کامل برخوردار باشید، بلافاصله معلوم میشود و این امر باعث بالا رفتن ارزش و اعتبار شما میگردد. آمادگی شما، مخاطبان را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث میشود پیامتان را با آغوش باز بپذیرند.
سخنرانی را با بیان ویژگیها و خصوصیات مخاطب آغاز کنید
نقطه شروع آمادگی، مخاطبان هستند. به خاطر داشته باشید، این سخنرانی در مورد شما نیست؛ در مورد آنها است.
سخنرانی را به گونهای آغاز کنید که گویی محققی هستید که در زمینه بازار تحقیق میکنید و مصمم هستید مشتریانتان را کاملاً بشناسید. آنها دقیقاً چه افرادی هستند؟ در جمع مخاطبان چه افرادی حضور خواهند داشت؟ این موضوع برای ایراد یک سخنرانی مؤثر همراه با آمادگی کامل امری حیاتی است. در زیر به برخی از ویژگیهای جمعیت شناسی اشاره شده است که میتوانید به منظور تطبیق متن سخنرانی با مخاطب، از این نکات بهره گیرید.
من دنبال یه کتاب بودم که درباره گفتگو های محاوره ای باشه درحالی که تمرکز این کتاب روی سخنرانی کردنه.ولی اینقدر خوب و روان نوشته شده که منو وادار کرد بیش از صد صفحش رو بخونم .مطالب خیلی مفیدی رو
عالی
باسلام عرض ادب خدمت دوستاران وعزیزانی که برای برنامه زحمت کشیدن خسته نباشید خدمت همه♥️♥️بسیار عالی و کاربردی سپاس از برنامه خوبتون
نکات خیلی ریز و خیلی کاربردی گفتید
سلام دوستان این کتاب کتاب عالیی هست توصیه میکنم.کسی کتابی راجب گفتوگوی محاوره ای یا هنرسخنرانی در جمع میدونه به من بگه برای کسی ک خجالتیه و یا کم حرف ممنون میشم
عالی