کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم) حبیب الله قاسم زاده + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم)

کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم) اثری است که توسط گروهی از نویسندگان شامل حبیب‌الله قاسم‌زاده، حمیدرضا نقوی، ونداد شریفی، کامبیز بدیع، علی‌اکبر نجاتی صفا و حسن حمیدپور تألیف شده و نشر ارجمند آن را منتشر کرده است. این کتاب بخشی از مجموعه‌ای است که به ارائه و نقد سخنرانی‌های علمی در حوزه علوم شناختی، روان‌شناسی و عصب‌پژوهی می‌پردازد و حاصل سمینارهای ادواری بیمارستان روزبه است. مجموعه حاضر، پنجره‌ای به مباحث روز و چالش‌های فکری در زمینه مغز، شناخت و رفتار می‌گشاید و تلاش می‌کند با گردآوری مقالات و نقدهای تخصصی، بستری برای گفت‌وگو و تبادل نظر میان پژوهشگران و علاقه‌مندان این حوزه فراهم کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم)

کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم) با همکاری نویسندگانی چون حبیب‌الله قاسم‌زاده، حمیدرضا نقوی، ونداد شریفی، کامبیز بدیع، علی‌اکبر نجاتی صفا و حسن حمیدپور، مجموعه‌ای از مقالات و نقدهای ارائه‌شده در سمینارهای علمی بیمارستان روزبه را گردآوری کرده است. این کتاب به بررسی موضوعات متنوعی در حوزه علوم شناختی، روان‌درمانی، نقش قصه‌ها در ذهن و جهان، موقعیت‌مندی روان و روان‌پزشکی، ادراک و بازشناسی الگوها و مفهوم بریکولاژ می‌پردازد. ساختار کتاب بر پایه ارائه مقاله و سپس نقد و گفت‌وگو درباره آن شکل گرفته و هر فصل به یکی از موضوعات کلیدی مرتبط با مغز و رفتار اختصاص یافته است. نویسندگان تلاش کرده‌اند با رویکردی تحلیلی و انتقادی، مفاهیم بنیادین و چالش‌های معاصر را در این حوزه‌ها واکاوی کنند. کتاب نه‌تنها به جنبه‌های نظری و علمی می‌پردازد، بلکه به تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و حتی فناوری‌های نوین بر آموزش، پژوهش و ارتباطات علمی نیز توجه دارد. این اثر برای علاقه‌مندان به علوم شناختی، روان‌شناسی، عصب‌پژوهی و حوزه‌های میان‌رشته‌ای، فرصتی برای آشنایی با دیدگاه‌های نو و بحث‌های جاری در این عرصه فراهم می‌آورد.

خلاصه کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم)

کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم) مجموعه‌ای از پنج مقاله و نقدهای مرتبط است که هرکدام به یکی از موضوعات مهم در علوم شناختی و روان‌شناسی می‌پردازد. در مقاله نخست، پیش‌زمینه‌های روان‌درمانی، تعریف‌ها و رویکردهای مختلف به روان‌درمانی بررسی شده و بر اهمیت تغییر، یادگیری و نقش تجربه‌های زیسته در فرایند درمان تأکید شده است. نویسنده به این نکته اشاره کرده که روان‌درمانی نه‌تنها باید به حل مشکل فرد کمک کند، بلکه باید امکان رشد چندجانبه شخصیت و فرهنگ را نیز فراهم آورد. همچنین، نقش دانش زمینه‌ای، فرهنگ، زبان و شرایط اجتماعی در فرایند درمان مورد توجه قرار گرفته است. در مقاله دوم، جای قصه‌ها در جهان ما، مفهوم قصه به‌عنوان ساختاری سازمان‌یافته از اطلاعات و نقش آن در ذهن و مغز انسان تحلیل شده است. نویسنده با رویکردی میان‌رشته‌ای، نشان داده که روایت‌ها و قصه‌ها نه‌تنها در ادبیات، بلکه در ساختارهای ذهنی و حتی در سطوح بنیادی‌تر جهان هستی حضور دارند و می‌توانند به فهم بهتر کارکرد مغز و ذهن کمک کنند. سایر مقالات به موضوعاتی مانند موقعیت‌مندی روان و روان‌پزشکی، ادراک بر پایه امکان و مفهوم بریکولاژ می‌پردازند و هرکدام با نقد و گفت‌وگو همراه شده‌اند تا ابعاد مختلف موضوعات را روشن‌تر کنند. کتاب با نگاهی انتقادی و تحلیلی، پیوند میان دانش نظری، تجربه زیسته و زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی را برجسته ساخته است.

چرا باید کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم) را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری مقالات تخصصی و نقدهای تحلیلی، فرصتی برای آشنایی با تازه‌ترین دیدگاه‌ها و چالش‌های حوزه مغز، شناخت و رفتار فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌های شاخص آن، پرداختن به پیوند میان دانش نظری و تجربه زیسته است؛ به‌ویژه در زمینه روان‌درمانی و نقش فرهنگ و اجتماع در فرایند درمان. همچنین، رویکرد میان‌رشته‌ای کتاب و توجه به تأثیر فناوری‌های نوین بر آموزش و پژوهش، آن را به منبعی ارزشمند برای علاقه‌مندان به علوم شناختی و روان‌شناسی تبدیل کرده است. خواننده با مطالعه این اثر می‌تواند با مفاهیم بنیادین، دیدگاه‌های انتقادی و کاربردهای عملی در حوزه‌های مختلف آشنا شود و نگاهی جامع‌تر به مسائل ذهن و رفتار پیدا کند.

خواندن این کتاب به دانشجویان و پژوهشگران علوم شناختی، روان‌شناسی، عصب‌پژوهی و رشته‌های مرتبط پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که به موضوعات میان‌رشته‌ای، نقش فرهنگ و اجتماع در سلامت روان، یا تأثیر فناوری بر آموزش و پژوهش علاقه دارند، این کتاب مناسب است. افرادی که دغدغه فهم عمیق‌تر فرایندهای ذهنی، روان‌درمانی و روایت‌های ذهنی را دارند نیز می‌توانند از مطالب آن بهره ببرند.

بخشی از کتاب مغز، شناخت و رفتار (مجموعه ششم)

«در ارتباط با مراجع، اطلاعات و دانش موجود در جامعه را می‌توان در دو دسته قرار داد: ۱) اطلاعات و دانش زمینه‌ای که همان فرهنگ را تشکیل می‌دهد و چهارچوب‌های کلی را برای ادراک، تفکر، زبان، توجه، تصمیم‌گیری، قضاوت‌ها و ارزش‌گذاری‌ها تعیین می‌کند؛ و ۲) اطلاعات و دانشِ درباره‌ای و مربوط به مشکل، مسئله یا رویدادی که شخص نمی‌تواند به تنهایی از عهده آن‌ها برآید و بنابراین، به یک فرد حرفه‌ای مراجعه می‌کند. در این‌جا ابتدا به چند موضوع زمینه‌ای و سپس به چند محور مؤثرِ مستقیم یا غیر مستقیم در فرایند تغییر یا درمان، اشاره می‌کنم. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که همواره در حال تغییر و تحول است. به قول آن متفکر یونانی، "نمی‌توان دو بار در یک رودخانه پای گذاشت". اما بشر سعی کرده با شناخت قانون‌مندی‌های حاکم بر برخی از پدیده‌ها، جنبه‌هایی از این تغییر و تحول را آن‌گونه که مطلوب و مورد پسند اوست، به سمت و سوی خاصی هدایت کند و از آن‌ها بهره بجوید. از آن‌جمله می‌توان به تغییراتی اشاره کرد که بر طبق اصول آموزش و پرورش و با استفاده از شیوه‌های گوناگون یادگیری در کودکان ایجاد می‌شود. این نوع تغییر، برخلاف تغییرات طبیعی که در جهان اتفاق می‌افتد، تغییری سازمان‌دار، هدف‌مند، و مرحله به مرحله است و سمت و سوی آن‌را هم هدف‌های انسانی تعیین می‌کنند. سمت‌وسو در این نوع تغییر، حرکت، از ندانستن به سمت دانستن و از کم‌آگاهی یا ناآگاهی به سوی آگاهی است و هدف نهایی، کمک به انسان است که بتواند ارتباط سازنده‌ای با جهان اطراف خود برقرار سازد و به رضایت نسبی برسد.»

۲۰%