معرفی کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد
کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد (Olivetti) نوشته الی میلینگتون و ترجمه مریم رئیسی و رمانی است دربارهی خانوادهای بههمریخته، پسری خجالتی و ساکت و یک ماشینتحریر قدیمی که ناگهان شروع به حرفزدن میکند. نشر پرتقال این کتاب را برای نوجوانان منتشر کرده است. اثر حاضر خواننده را وارد دنیایی میکند که در آن اشیا حافظه دارند، کلمات وزن پیدا میکنند و سکوت دیگر فقط سکوت نیست.زاویهدید این رمان بین دو راوی جابهجا میشود. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد اثر الی میلینگتون
کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد یک رمان برای نوجوانان به قلم الی میلینگتون است که با مقدمهای از زبان یک ماشینتحریر آغاز میشود. اولیوتی نام ماشینی قدیمی است که سالها روی میز بئاتریس بریندل بود و حالا در گوشهی یک مغازهی گروفروشی خاک میخورد. نویسندهی این رمان بخشی از اثر را به این ماشینتحریر میسپارد تا از زاویهی دیدی غیرمعمول، زندگی یک خانواده را تماشا کند؛ خانوادهای که زمانی دور هم روی پشتبام قصه میگفتند و حالا هرکدام در سکوت و تنهایی خود فرو رفتهاند.
اولیوتی از روزهایی میگوید که بئاتریس با انگشتان پرمانندش روی کلیدها مینوشت، از بچههایی که با تایپکردن اسمشان حروف را یاد میگرفتند و از لحظهای که لپتاپ جای او را گرفت و کمکم به حاشیه رانده شد. زاویهدید رمان فکر کنم ماشین تحریر حرف زد بین دو صدا جابهجا میشود؛ صدای فلزی و دقیق اولیوتی که حافظ خاطرات است و صدای لرزان و درونی ارنست که میکوشد بفهمد چه بر سر خانوادهاش آمده است.
ماجرای فروش ماشینتحریر به مغازهی گروفروشی، قیمت عجیب، اعلامیههای گمشده برای بئاتریس و ورود دختری به نام کوئین، فضای کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد را از یک داستان خانوادگی به جستوجویی فعال برای کشف دلیل رفتن یک مادر تبدیل کرده است. این اثر ۵۱ فصل دارد و هر فصل با تمرکز بر یک لحظه یا صحنه پیش میرود و بهتدریج تصویر کاملتری از گذشته و حال خانوادهی بریندل ارائه میکند.
گفته شده است که اولیوتی (Olivetti S.p.A) یک شرکت ایتالیایی تولیدکنندهی رایانهها، تبلتها، گوشیهای هوشمند، چاپگرها و سایر محصولات تجاری مانند ماشینحساب و دستگاههای فکس بوده است. این شرکت که مقر اصلی آن در شهر ایوریا واقع در کلانشهر تورین است، از سال ۲۰۰۳ میلادی متعلق به شرکت مخابراتی تیم (TIM S.p.A) بوده است.
خلاصه داستان فکر کنم ماشین تحریر حرف زد
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
اولیوتی، ماشینتحریر قدیمی خانوادهی بریندل، خودش را معرفی میکند؛ ماشینی که سالها روی میز بئاتریس بوده، نامهها، شعرها، خاطرات و شروع داستانهای ناتمام او را ثبت کرده و شاهد بزرگشدن چهار فرزند خانواده بوده است. با ورود لپتاپ و انبوه کتابها جایگاه اولیوتی روی میز کمکم اشغال میشود و او به حاشیه میرود. یک روز بئاتریس در حالیکه بههمریخته و اشکآلود است، دستهای از نوشتههای قدیمیاش را دور میریزد، ماشینتحریر را در جعبه میگذارد و به مغازهی گروفروشی هارتلند میبرد و به قیمت ۱۲۶ دلار میفروشد؛ عددی که بعداً برای ارنست به نشانهای مهم تبدیل میشود.
ارنست پسری است که از جمع فاصله گرفته، روی پشتبام با لغتنامهی آکسفورد وقت میگذراند، از ارائهی کلاسی وحشت دارد و با مشاورش حرف نمیزند. آخرین گفتوگوی او با مادرش با قهر و سکوت تمام شده و حالا که بئاتریس ناپدید شده است، ارنست مدام این سؤال را در ذهنش تکرار میکند که آیا رفتن او تقصیر خودش بوده است یا نه. پلیس میگوید شواهد نشان میدهد مادر خودش تصمیم گرفته برود و پدر خانواده از بچهها میخواهد به زندگی عادی برگردند، اما ارنست نمیتواند فقط منتظر بماند.
رابطهای عجیب بین پسر و ماشین شکل میگیرد. اولیوتی تصمیم میگیرد قانون سکوت را بشکند و با بازخوانی نوشتههای بئاتریس، از آخر به اول، به ارنست کمک کند تا بفهمد چه بر سر مادر آمده و چرا او را رها کرده است.
چرا باید کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد را بخوانیم؟
کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد با انتخاب یک ماشینتحریر بهعنوان راوی از زاویهدیدی منحصربهفرد به موضوعاتی همچون غیبت عضو خانواده، فاصلهی نسلی، درونگرایی و اضطرابهای نوجوانی میپردازد. این راوی با نگاهی از بیرون، تعادلی ظریف میان لحن سرزنده و پر از شوخیهای ریز با لحظات تلخ و سنگین اثر برقرار میکند و بدون شعارزدگی، مفاهیم عمیقی مثل سوگ، احساس گناه و تلاش برای کنارآمدن با بیجوابی را به تصویر میکشد. نقش دوگانهی زبان در ایجاد پیوند یا فاصله میان آدمها در این کتاب بررسی و تصویر خانوادهای ازهمگسسته در بستر خاطرات بازسازی میشود.
خواندن کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب از قرن ۲۱ آمریکا به نوجوانانی پیشنهاد میشود که با اضطراب، خجالت، سختی حرفزدن در جمع یا تجربهی مشاوره آشنا هستند یا کنجکاوند دربارهی آن بخوانند. همچنین این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به موضوعاتی مانند رابطهی والد و فرزند و روایتهایی از زاویهدیدی غیرمعمول (مثل یک شیء) علاقه دارند. علاقهمندان به کتابها و اشیای قدیمی، دوستداران قصههایی که در آنها کلمات و نوشتن نقش مهمی دارند و خوانندگانی که بهدنبال متنی احساسی اما نه اغراقآمیز هستند، میتوانند از این رمان لذت ببرند.
درباره الی میلینگتون
الی میلینگتون (Allie Millington) نویسندهای تحسینشده و پرفروش در سطح ملی بوده که برای کودکان و نوجوانان نوشته و آثارش توجه گستردهای را در رسانهها و فهرستهای کتاب سال جلب کرده است. نخستین رمان او برای گروه سنی میانی با عنوان «فکر کنم ماشین تحریر حرف زد» (Olivetti) بهسرعت به یک اثر پرفروش ملی تبدیل شد، در فهرست پرفروشهای USA Today قرار گرفت و در کتابفروشیهای مستقل نیز به موفقیت رسید.
جوایز و افتخارات کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد
کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد یک اثر پرفروش در لیست نیویورک تایمز، کتاب پرفروش به انتخاب یواسای تودی، کتاب پرفروش از نظر کتابفروشیهای مستقل (Indies)، بهترین کتاب سال به انتخاب رادیو ملی عمومی (NPR)، بهترین کتاب سال به انتخاب بوستون گلوب، بهترین کتاب فصلبندیشدهی کودکان به انتخاب وبسایت Bookshop.org، بهترین کتاب سال به انتخاب سازمان کامن سنس مدیا (Common Sense Media)، بهترین کتاب سال به انتخاب مرکز ادبیات کودکان بنک استریت و برندهی جایزهی ادبی یلوهَمِر (Yellowhammer) در بخش کتابهای رده سنی متوسط (Middle Grade) بوده است.
آثار الی میلینگتون جوایز متعددی ازجمله Golden Kite Award را دریافت کردهاند و در فهرستهای مطالعهی ایالتی گوناگونی قرار گرفتهاند. همچنین رسانهها و نشریات گوناگونی کتابهای این نویسنده را در میان بهترین آثار سال معرفی کردهاند.
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد
نشریهی پابلیشرز ویکلی (Publishers Weekly): مشاهدات نیشدار و کنایهآمیز اولیوتی [یکی از راویهای این رمان] مخاطب را سرگرم میکند؛ همچنین حمایت دوستداشتنی شخصیتهای اصلیِ انسان از تلاشهای یکدیگر، تصویر ارزشمندی از یک جامعه و پیوند میان آدمها ترسیم کرده است.
بخشی از کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد
«وقتی کالوم تکههایم را یک به یک از هم باز کرد، تمام خاطراتم، مثل نوار جوهری که خوب جا نیفتاده باشد، بیرون ریخت. داستانهایی که درونم حفظ کرده بودم ـ تمام کلمات و لحظات ـ ذرهذره از لابهلای شکاف فلز درونم چکه کرد و ریخت.
مایعی که تپش قلبها درونش بود، ریخت روی میز.
همیشه فکر میکردم خاطرات ما را زنده نگه میدارند. در آن لحظه دیدم که اگر کسی آنها را به یاد نیاورد، اگر کسی نخواهد آنها را زنده نگه دارد، به هیچ تبدیل میشوند.
چرخشی تیز.
اگر آنچه وجودت را شکل داده برای همیشه فراموش شود، چه؟
کششی نیشگونی.
پس اصلاً چرا تو را شکل داده بود؟
پیچشی متجاوزانه.
باز شده بودم.
دلورودهام بیرون میریخت. آرامآرام از خودم جدا و دور میشدم.
خنجری سوزاننده.
خیلی کارها بود که دوست داشتم انجام بدهم. خیلی حرفها بود که میخواستم بگویم.
دلم میخواست خیلی توانمندتر از این بودم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب فکر کنم ماشین تحریر حرف زد و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | فکر کنم ماشین تحریر حرف زد |
| حجم فایل کتاب | ۲ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۲۷۴۸۶۸۵ |
| تعداد صفحهها | ۲۱۶ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۷۰۰۰۰ تومان |

کتابی احساسی و زیبا در مورد خانواده،ماشین های تحریر و خانواده های در هم گسسته خیلی زیبا بود برای همه سنین مناسبه و واقعا ارزش تایمیو که میزارید داره ،بخونین و لذت ببرین🪐⭐