کتاب جماعت بازندگان کاستیکا براداتان + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب جماعت بازندگان

کتاب جماعت بازندگان

معرفی کتاب جماعت بازندگان

کتاب جماعت بازندگان، با عنوان انگلیسی In praise of failure: four lessons in humility، نوشته کاستیکا براداتان و ترجمه کیوان سررشته، سومین جلد از مجموعه‌ی چهارجلدی در ستایش شکست است که نشر اطراف در سال ۱۴۰۴ آن را منتشر کرده است. این مجموعه به بررسی مفهوم شکست در ابعاد مختلف زندگی انسان می‌پردازد و تلاش می‌کند از زاویه‌ای متفاوت به پیامدهای شکست نگاه کند. کتاب جماعت بازندگان به‌طور ویژه به حلقه‌ی شکست اجتماعی می‌پردازد و با تکیه‌ بر زندگی و اندیشه‌های امیل چوران و جورج اورول، نقش بازندگان و شکست‌خوردگان را در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی بررسی می‌کند. این کتاب با روایت قصه‌ها و تحلیل‌های فلسفی، مخاطب را به تأمل درباره‌ی جایگاه خود در نظام‌های رقابتی و سلسله‌مراتبی جامعه دعوت می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جماعت بازندگان اثر کاستیکا براداتان

کتاب جماعت بازندگان با تمرکز بر مفهوم شکست اجتماعی، به بررسی نقش بازندگان در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی می‌پردازد. کاستیکا براداتان، نویسنده‌ی این اثر، با عبور از کلیشه‌های رایج درباره‌ی شکست، آن را نه صرفاً پله‌ای برای موفقیت، بلکه تجربه‌ای ارزشمند و حتی شفابخش می‌داند که می‌تواند جایگاه واقعی انسان را در جهان به او نشان دهد. این کتاب با الهام از زندگی و افکار امیل چوران و جورج اورول، به تحلیل چگونگی شکل‌گیری بازندگان در جامعه و تأثیر سلسله‌مراتب و رقابت‌های اجتماعی بر هویت فردی و جمعی می‌پردازد.

کتاب جماعت بازندگان سومین جلد از مجموعه‌ای است که شکست را در چهار ساحت فیزیکی، سیاسی، اجتماعی و وجودی بررسی می‌کند. در این جلد، حلقه‌ی شکست اجتماعی محور بحث قرار گرفته است. ساختار کتاب بر پایه‌ی روایت قصه‌ها و تحلیل‌های فلسفی استوار است و نویسنده تلاش کرده با نگاهی انتقادی، نقش بازندگان را در پایداری و تداوم نظم اجتماعی به تصویر بکشد. کاستیکا براداتان با پرهیز از نگاه کالایی به شکست، آن را فرصتی برای فروتنی و بازاندیشی در ارزش‌های فردی و اجتماعی معرفی کرده است.

خلاصه کتاب جماعت بازندگان

کتاب جماعت بازندگان با محوریت شکست اجتماعی، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه جوامع مدرن با ایجاد سلسله‌مراتب و رتبه‌بندی، بازندگان را تولید و بازتولید می‌کنند. براداتان با تکیه‌ بر زندگی و آثار امیل چوران، فیلسوف رومانیایی‌ـ‌فرانسوی، و جورج اورول، نویسنده و منتقد انگلیسی، نشان می‌دهد که شکست نه‌فقط یک تجربه‌ی فردی، بلکه پدیده‌ای جمعی و ساختاری است. در این کتاب، شکست اجتماعی به‌عنوان حلقه‌ای تنگ‌تر از شکست سیاسی و فیزیکی معرفی شده که همه‌ی افراد جامعه را درگیر می‌کند و هیچ‌کس از آن مصون نیست.

کاستیکا براداتان توضیح می‌دهد که در نظام‌های سرمایه‌داری و جوامع مدرن، موفقیت و شکست به هویت افراد گره خورده و بازنده‌بودن به نوعی نفرین هستی‌شناختی تبدیل شده است. او با تحلیل تاریخی و فلسفی، ریشه‌های این نگرش را در آموزه‌های مذهبی و ساختارهای اجتماعی جست‌وجو می‌کند و نشان می‌دهد که تمایزگذاری میان برنده و بازنده نه‌تنها برای نظم اجتماعی ضروری تلقی می‌شود، بلکه به شکل‌گیری هویت فردی و جمعی نیز جهت می‌دهد. روایت‌هایی از زندگی چوران و اورولْ تجربه‌ی زیسته‌ی شکست، فقر، بی‌عملی و حاشیه‌نشینی را به‌عنوان راه‌هایی برای مقاومت در برابر نظام‌های سلسله‌مراتبی و بازاندیشی در ارزش‌های رایج جامعه مطرح می‌کند. در نهایت، کتاب جماعت بازندگان شکست را نه ناکامی، بلکه فرصتی برای فروتنی، خودشناسی و بازتعریف معنای زندگی می‌داند.

چرا باید کتاب جماعت بازندگان را بخوانیم؟

کتاب جماعت بازندگان با رویکردی متفاوت به مسئله‌ی شکست، فرصتی برای بازنگری در ارزش‌های فردی و اجتماعی فراهم می‌کند. این اثر با تحلیل فلسفی و خرده‌روایت‌هایش، نشان می‌دهد که شکست می‌تواند راهی برای شناخت جایگاه واقعی انسان و رهایی از توهم موفقیت باشد. کاستیکا براداتان با بررسی زندگی و اندیشه‌های چوران و اورول، به مخاطب کمک می‌کند تا نسبت خود را با ساختارهای رقابتی و سلسله‌مراتبی جامعه بازتعریف کند و به اهمیت فروتنی و پذیرش شکست به‌عنوان بخشی از تجربه‌ی انسانی پی ببرد. این کتاب به روی کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تر از مفهوم شکست و پیامدهای آن در زندگی فردی و جمعی هستند، دریچه‌ای تازه می‌گشاید و امکان تأمل درباره‌ی هویت، ارزش‌ها و معنای زندگی را فراهم می‌کند.

خواندن کتاب جماعت بازندگان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه‌ی فهم جایگاه خود در ساختارهای اجتماعی و تجربه‌ی شکست، اضطراب ناشی از رقابت و تمایزگذاری را دارند یا به فلسفه‌ی زندگی و اندیشه‌های انتقادی درباره‌ی موفقیت و شکست علاقه‌مندند. همچنین برای علاقه‌مندان به آثار چوران، اورول و مباحث جامعه‌شناسی و فلسفه‌ی معاصر مناسب است.

درباره کاستیکا براداتان

کاستیکا براداتان (Costica Bradatan) فیلسوف و نویسنده‌ی رومانیایی‌تبار است که در سال ۱۹۷۱ در شهر تیرگوویشته‌ی رومانی متولد شد. او پس از تحصیل در رشته‌ی فلسفه، مسیر دانشگاهی خود را در فضای آکادمیک بین‌المللی ادامه داد و به‌عنوان استاد ممتاز علوم انسانی (Paul Whitfield Horn Distinguished Professor of Humanities) در دانشگاه Texas Tech آمریکا و استاد پژوهشی افتخاری فلسفه در دانشگاه Queensland استرالیا فعالیت می‌کند. براداتان پیش‌تر در دانشگاه‌هایی چون Cornell و University of Wisconsin–Madison نیز به تدریس پرداخته است.

اندیشه‌ی براداتان بر فلسفه به‌مثابه تجربه‌ی زیسته استوار است، نه صرفاً مجموعه‌ای از مفاهیم انتزاعی و نظری. او در برابر فلسفه‌ی صرفاً دانشگاهی موضع می‌گیرد و می‌کوشد فلسفه را به بدن، رنج، شکست، مرگ و زیست اخلاقی انسان بازگرداند. از همین رو، آثارش اغلب مرز میان فلسفه، تاریخ، روایت، زندگی‌نامه و ادبیات را درمی‌نوردند و به‌سختی در قالب ژانرهای کلاسیک جای می‌گیرند.

از محورهای اصلی پژوهش او می‌توان به فلسفه، تاریخ اندیشه، دین، مرگ و به‌ویژه مفهوم شکست اشاره کرد. براداتان برخلاف گفتمان غالبِ موفقیت‌محور در فرهنگ معاصر، شکست را نه نشانه‌ی ضعف، بلکه امکان فهمی عمیق‌تر از وضعیت انسانی می‌داند. این نگاه در کتاب In Praise of Failure: Four Lessons in Humility به‌روشنی دیده می‌شود؛ جایی که شکست به‌مثابه امری اخلاقی، معرفتی و حتی سیاسی بررسی می‌شود. کتاب Dying for Ideas: The Dangerous Lives of the Philosophers نیز نمونه‌ی دیگری از این رویکرد است که در آن، زندگی فیلسوفانی روایت می‌شود که اندیشه برایشان امری وجودی و پرهزینه بوده است.

براداتان نویسنده و ویراستار بیش از ۱۰ کتاب است که بسیاری از آن‌ها با استقبال گسترده‌ی جهانی روبه‌رو شده و به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند. پیونددادن فلسفه با تجربه‌های ملموس انسانی باعث شده آثار او مخاطبانی فراتر از محیط دانشگاه بیابند و نزد خوانندگان عمومیِ علاقه‌مند به اندیشه جایگاه ویژه‌ای پیدا کنند.

براداتان در کنار فعالیت‌های دانشگاهی، در عرصه‌ی رسانه و فلسفه‌ی عمومی نقشی پررنگ دارد. او سردبیر بخش فلسفه و دین نشریه‌ی Los Angeles Review of Books است و نوشته‌هایش در رسانه‌هایی چون The New York Times و Washington Post و Times Literary Supplement منتشر شده‌اند. براداتان منتقد نگاهی است که انسان را به کارایی، بهره‌وری و موفقیت فرومی‌کاهد. در آثارش بارها به این نکته بازمی‌گردد که مدرنیته، با وجود دستاوردهایش، هزینه‌ای انسانی دارد که اغلب نادیده گرفته می‌شود و فلسفه می‌تواند ابزاری برای دیدن و فهم این هزینه باشد.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

این کتاب در سال ۲۰۲۴ برنده‌ی جایزه‌ی PROSE در بخش فلسفه شد. PROSE Award از معتبرترین جوایز بین‌المللی حوزه‌ی نشر دانشگاهی و علمی است که هر سال توسط Association of American Publishers (AAP) (انجمن ناشران آمریکا) به آثار برجسته اهدا می‌شود. دریافت این جایزه نشان‌دهنده‌ی جایگاه علمی بالای اثر و اهمیت آن در حوزه‌هایی همچون فلسفه، علوم انسانی و اجتماعی، تاریخ، مطالعات فرهنگی، دین و دیگر شاخه‌های اندیشه است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر در سال ۱۴۰۳، با عنوان ‌‫در ستایش شکست؛ چهار آموزه در باب فروتنی‬، با ترجمه‌ی هنگامه آذرمی، توسط انتشارات کتابسرای دشتی منتشر شده است.

بخشی از کتاب جماعت بازندگان

«همه او را می‌شناسیم. در خیلی از قصه‌هایی که برای خود تعریف می‌کنیم نقش دارد. شاید حتی لحظه‌ای چشم‌مان به جمالش هم افتاده باشد، ولی دیدنش آن‌قدرها مهم نیست. از جایی به بعد، بهترین کارکرد او اتفاقاً وقتی نمایان می‌شود که حضور ندارد؛ وقتی که فقط حرفش را می‌زنند، مسخره‌اش می‌کنند، پشت سرش صفحه می‌گذارند یا خوار و خفیف حسابش می‌کنند. با وجود حضور پررنگش در زندگی‌مان، هیچ‌وقت نمی‌گوییم رابطهٔ نزدیکی با او داریم. راستش حتی سعی می‌کنیم تا جای ممکن فاصله‌مان را حفظ کنیم. چون احوالش واگیردار به نظر می‌رسد و خدا نکند که وضع ناگوار او دامن ما را هم آلوده کند. قطعاً به او احتیاج داریم، ولی فقط در این حد که بتوانیم خودمان را در مقایسه با او تعریف کنیم: ما هر چه که باشیم، او نیستیم. با همین تمرین ذهنی ساده، خودمان را متقاعد می‌کنیم که از اساس وضع‌مان از او بهتر است: هر مشکلی هم که داشته باشیم، مشکل او را نداریم؛ هر چقدر هم که در فلاکت باشیم، از فلاکت او در امانیم. اما این آدم دقیقاً کیست؟ بدترین نوع آدمی که کسی می‌تواند باشد: بازنده.»

بریده‌هایی از کتاب

بیشتر ما خودمان را نمی‌کُشیم چون فکر می‌کنیم قصهٔ زندگی‌مان با همهٔ شکست‌های بی‌شمارش هنوز به آخر نرسیده. می‌خواهیم بمانیم و ته قصه را بفهمیم. قصه می‌تواند ما را به رستگاری برساند و زندگی ما را نجات دهد، نه فقط زندگی ما را که خودِ زندگی را.
moonaamii
همان‌قدر که برگزیده‌ها به مطرودها نیاز دارند، موفق‌ها هم نیازمند شکست‌خورده‌ها هستند. افراد موفق نفرتی انتقام‌جویانه از بازنده‌ها دارند و با این حال، بیش از هر چیزی در جهان، به این نیاز دارند که بازنده‌ای دوروبرشان باشد. به قول معروف، موفقیت من کافی نیست، دیگران هم باید شکست بخورند. (۳۴) من دقیقاً به این دلیل نجات پیدا کرده‌ام که دیگری نجات پیدا نکرده. بدون تماشای بدبختی و فلاکت دیگری، موفقیت من هرگز کامل نخواهد شد.
moonaamii
مسئلهٔ نوشتن نه انسجام است، نه متقاعد کردن و نه سرگرم نگه داشتن خواننده. مسئلهٔ نوشتن حتی ادبیات هم نیست. برای چوران هم، مثل مونتنی در چند قرن قبل‌ترش، نوشتن کارکردی اجرایی دارد: می‌نویسی تا در خودت تأثیری بگذاری و کاری بکنی؛ تا پس از فاجعه‌ای شخصی تکه‌پاره‌هایت را جمع کنی یا خودت را از افسردگی وحشتناک بیرون بکشی؛ می‌نویسی تا با بیماری مهلکی کنار بیایی یا برای فقدان دوستی نزدیک سوگواری کنی. می‌نویسی که دیوانه نشوی؛ که خودت را نکشی، یا بقیه را.
moonaamii
موفقیت به خودی خود کافی نیست. همیشه باید دیگرانی شکست بخورند و از ما، حتی اندکی، ناموفق‌تر باشند تا پیروزی‌ها و دستاوردهایمان به چشم بیایند.
moonaamii
نخستین و سرنوشت‌سازترین شکستِ تک‌تک افراد جامعه افتادن‌شان در دام رقابت برای پیروزی و اصرارشان به ادامهٔ این بازیِ دوسرباخت است.
edris
«برای من، مسئلهٔ اصلی مراقبت از آزادی‌ام بود. اگر زمانی می‌پذیرفتم که برای امرار معاشم شغلی اداری اختیار کنم، دیگر شکست خورده بودم.» او راهی را برای شکست نخوردن انتخاب کرد که اکثر آدم‌ها آن را تجسم شکست می‌دانند. اما چوران خوب می‌دانست شکست موضوع پیچیده‌ای است. «به هر قیمتی از خواریِ داشتن شغل اجتناب می‌کردم... ترجیح می‌دادم انگل‌وار زندگی کنم تا این‌که با حفظ شغل، خودم را نابود کنم.»
moonaamii
اما «هنرمندِ درون» او برای زندگی در ساختار اجتماعی، ساختاری که همواره دوگانهٔ برنده/بازنده را می‌سازد و تقویت می‌کند، «بیش از اندازه بیدار» بود. به اندازهٔ کافی همرنگ جماعت نمی‌شد و حاضر نبود ماشین‌وار در ماراتن پایان‌ناپذیرِ برندگان و بازندگان شرکت کند.
moonaamii
می‌نویسد «برای ملتی که راهی برای خود به سوی جهان باز می‌کند» همهٔ «روش‌ها مشروع‌اند؛ وحشت، جنایت، ددمنشی و خیانت تنها در دوران انحطاط است که غیراخلاقی و پست‌اند... اگر این‌ها به عروج ملتی کمک کنند، فضیلت‌اند. همهٔ پیروزی‌ها اخلاقی‌اند.»
moonaamii
این‌جا چوران یکی از مهم‌ترین و اسرارآمیزترین درس‌های شکست را آشکار می‌کند: شکست، وقتی درست رخ بدهد و تا انتها پی گرفته شود، دیگر مثل دوقلویی زشت به موفقیت گره نخورده است. در این نقطه، شکست مثل شیشه‌ای کاملاً شفاف است: دیگر خودش را نمی‌بینی؛ از ورایش می‌بینی. در این حالت بازنده از خودش فراتر رفته است.
moonaamii
قبل از آن‌که بفهمید چه شده، دادستان به جلاد تبدیل می‌شود. فرشتهٔ هلاک خداوندی. در این فرایند، قربانی حرفی برای گفتن ندارد. چیزی نیست که بخواهد در دفاع از خود بگوید، حتی نمی‌تواند بگوید که داوریِ خدا قبل از آن‌که او اصلاً بتواند کاری انجام دهد، پیش از آن‌که وجود داشته باشد ــ در واقع پیش از آن‌که اصلاً جهان وجود داشته باشد ــ انجام گرفته است. تازه، محکوم باید خود را سعادتمند بشمارد که بخشی از چنین نظام شکوهمندی از عدالت الاهی است. چون، چنان‌که کالوَن می‌نویسد، «چون‌وچرا در حکم پنهان خداوند جایز نیست. تنها باید به دیدهٔ اعجاب در آن نگریست و سر تسلیم فرود آورد.»