کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم گیری) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم گیری)

کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم‌گیری) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ، اثری از انتشارات حکمت و عرفان است که به‌طور ویژه به آموزش مهارت تصمیم‌گیری برای نوجوانان می‌پردازد. این جلد بخشی از مجموعه‌ای جامع برای توانمندسازی نوجوانان است و با رویکردی مرحله‌به‌مرحله، تلاش کرده تا مفاهیم کلیدی تصمیم‌گیری را به زبان قابل‌درک و کاربردی برای این گروه سنی ارائه کند. ساختار کتاب بر پایه‌ی مثال‌های ملموس، تمرین‌های عملی و گفت‌وگوهای درونی بنا شده تا نوجوانان بتوانند در موقعیت‌های مختلف زندگی، از انتخاب‌های روزمره تا تصمیم‌های مهم‌تر، آگاهانه‌تر و مستقل‌تر عمل کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم گیری)

کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم‌گیری) با هدف آموزش و تقویت مهارت تصمیم‌گیری در نوجوانان تدوین شده است. منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ در این کتاب، تصمیم‌گیری را نه‌تنها به‌عنوان یک مهارت فردی، بلکه به‌عنوان بخشی از رشد شخصیتی و اجتماعی نوجوانان بررسی کرده‌اند. ساختار کتاب از مقدمه‌ای آغاز می‌شود که اهمیت تصمیم‌های کوچک و بزرگ را در شکل‌گیری هویت نوجوانان توضیح داده و سپس در فصل‌های مختلف، مفاهیمی مانند تفاوت تصمیم، انتخاب و واکنش، نقش گفت‌وگوی درونی، مدیریت احساسات، تفکر مبتنی بر داده و ارزش، و تصمیم‌گیری در موقعیت‌های اخلاقی و معنوی را مطرح کرده است. هر فصل با تمرین‌های عملی، مثال‌های واقعی و تکنیک‌های ساده همراه است تا نوجوانان بتوانند آموخته‌ها را در زندگی روزمره به‌کار بگیرند. این کتاب با زبانی روشن و ساختاری منظم، تلاش کرده تا نوجوانان را به سوی خودآگاهی، مسئولیت‌پذیری و استقلال در تصمیم‌گیری هدایت کند.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم گیری)

کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم‌گیری) در سه فصل اصلی، مهارت تصمیم‌گیری را از پایه تا سطح پیشرفته آموزش داده است. در ابتدا، مفهوم تصمیم‌گیری و تفاوت آن با انتخاب و واکنش شرح داده شده و با مثال‌هایی از زندگی نوجوانان، اهمیت تصمیم‌های کوچک در ساختن شخصیت و آینده برجسته شده است. نویسندگان با تمرین‌هایی مانند گفت‌وگو با دو صدای درونی (خواستن و ترس)، نوجوانان را به شناخت بهتر احساسات و افکار خود دعوت کرده‌اند. در ادامه، تکنیک‌هایی مانند «سه دقیقه توقف» و «تنفس تصمیم‌گیر» معرفی شده‌اند تا نوجوانان بتوانند پیش از واکنش‌های هیجانی، مکث کنند و تصمیم‌های آگاهانه‌تری بگیرند. کتاب بر اهمیت تفکیک احساس از داده، تصمیم‌گیری مبتنی بر ارزش‌ها و واقعیت‌ها و همچنین نقش وجدان و صدای درونی در انتخاب‌های اخلاقی تأکید کرده است. تمرین‌های عملی برای مدیریت وسوسه‌ها، احترام به تصمیم دیگران و بازسازی اعتماد به نفس پس از اشتباه نیز بخش مهمی از محتوای کتاب را تشکیل می‌دهد. در فصل‌های پایانی، موضوعاتی مانند انتخاب مسیر تحصیلی، تصمیم‌های مالی و هدف‌گذاری کوتاه و بلندمدت مطرح شده‌اند. نویسندگان با ارائه مثال‌های کاربردی و تکنیک‌های ساده، نوجوانان را به سوی تصمیم‌گیری مستقل، مسئولانه و هماهنگ با ارزش‌های شخصی هدایت کرده‌اند. در مجموع، کتاب با ترکیب دانش روان‌شناسی، فلسفه و تمرین‌های عملی، بستری برای رشد مهارت تصمیم‌گیری در نوجوانان فراهم آورده است.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد هشتم، آموزش مهارت تصمیم گیری) را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر موقعیت‌های واقعی و دغدغه‌های روزمره نوجوانان، مهارت تصمیم‌گیری را به‌صورت کاربردی و قابل‌اجرا آموزش داده است. ویژگی شاخص آن، استفاده از تمرین‌های عملی، مثال‌های ملموس و تکنیک‌های ساده‌ای مانند «سه دقیقه توقف» و «تنفس تصمیم‌گیر» است که نوجوانان را به خودآگاهی و تفکر مستقل تشویق می‌کند. همچنین، کتاب به نوجوانان کمک می‌کند تا میان احساسات و واقعیت‌ها تمایز قائل شوند، ارزش‌های شخصی خود را شناسایی کنند و در موقعیت‌های چالش‌برانگیز، انتخاب‌هایی هماهنگ با هویت و وجدان خود داشته باشند. پرداختن به موضوعاتی مانند تصمیم‌های مالی، انتخاب مسیر تحصیلی و احترام به تصمیم دیگران، این کتاب را به راهنمایی جامع برای رشد فردی و اجتماعی نوجوانان تبدیل کرده است.

خواندن این کتاب به نوجوانانی پیشنهاد می‌شود که با چالش‌های انتخاب، تردید در تصمیم‌گیری، مدیریت احساسات و فشارهای اجتماعی روبه‌رو هستند. همچنین برای کسانی که می‌خواهند مهارت‌های خودآگاهی، مسئولیت‌پذیری و تفکر مستقل را تقویت کنند یا به دنبال راهکارهایی برای انتخاب مسیر تحصیلی، مدیریت مالی و رشد شخصیتی هستند، این کتاب مناسب است.

۲۵%