کتاب آقای معلم ناپدید شده است
معرفی کتاب آقای معلم ناپدید شده است
کتاب آقای معلم ناپدید شده است (ماجراهای فرار از مدرسه؛ ۱) نوشته ژان فیلیپ آرو وینو و ترجمه آریا نوری، اثری ماجراجویانه و پرهیجان برای نوجوانان است که نشر کتاب کولهپشتی آن را منتشر کرده است. این رمان، داستان گروهی از دانشآموزان راهنمایی را روایت میکند که پس از برندهشدن در مسابقهای علمی، همراه معلم تاریخ و جغرافیای خود راهی سفری به ونیز میشوند. داستان زمانی پیچیده میشود که معلمشان بهطرزی مرموز در قطار ناپدید میشود. اثر از زاویهدید چند شخصیت نوجوان پیش میرود و با زبان طنز، شوخطبعی و نگاهی دقیق به احساسات و دغدغههای نوجوانان، خواننده را وارد دنیای پررمزوراز و پرحادثهی این سفر میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آقای معلم ناپدید شده است اثر ژان فیلیپ آرو وینو
کتاب آقای معلم ناپدید شده است به قلم ژان فیلیپ آرو وینو، رمانی معمایی و ماجراجویانه را در قالب سفر گروهی از دانشآموزان فرانسوی به ونیز روایت میکند. این اثر با داستانی چندصدایی، ماجرا را از دید سه شخصیت نوجوان به نامهای رِمی، ماتیلد و پیِر پُل پیش میبرد. هرکدام از این شخصیتها با سبک و نگاه خاص خود، بخشی از رمان را روایت میکنند. فضای اثر ترکیبی از طنز، هیجان، رمزگشایی و روابط انسانی است. داستان با سفری علمی آغاز میشود، اما بهسرعت رنگوبوی معمایی به خود میگیرد. معلم گروه بهطرزی عجیب ناپدید میشود و نوجوانان ناخواسته وارد ماجرایی پیچیده و پرخطر میشوند که ردپای رمزها، پیامهای مخفی، تعقیبوگریز و حتی دزدی آثار هنری در آن دیده میشود.
ساختار کتاب آقای معلم ناپدید شده است بهگونهای است که هر فصل با زاویهی دید یکی از شخصیتها نوشته شده و همین باعث میشود خواننده با لایههای مختلف شخصیتها و روابطشان آشنا شود. در کنار ماجرای اصلی، دغدغههای نوجوانان، حسادتها، دوستیها، ترسها و اعتراف به اشتباهات و تقلب به رمان عمق و رنگ بخشیده است. رمان در شهر ونیز و قطارهای اروپایی میگذرد. نویسنده با جزئیات دقیق، حالوهوای سفر، معماری، کارناوال ونیز و غذاها و کافههای محلی را به تصویر کشیده است. عنوان این اثر در زبان مبدأ عبارت است از Le professeur a disparu.
خلاصه داستان آقای معلم ناپدید شده است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
رمان با معرفی سه دانشآموز برندهی مسابقهی تاریخ آغاز میشود که همراه معلمشان، آقای کروسکان با قطار عازم ونیز هستند. داستان از زاویهدید رِمی، ماتیلد و پیِر پُل پیش میرود. همهچیز در قطار عادی بهنظر میرسد تا اینکه صبح روز بعد متوجه میشوند آقای کروسکان ناپدید شده و هیچ اثری از او و وسایلش نیست. این اتفاق، گروه را وارد ماجرایی معمایی میکند. آنها با پیام مخفی، مردی مرموز با کلاه نمدی و رمزهایی دربارهی نقاشیها و کاخ رزونیکو روبهرو میشوند. نوجوانان با وجود ترس و سردرگمی تصمیم میگیرند خودشان معما را حل کنند. در این مسیر وارد تعقیبوگریز در کوچههای ونیز، شبماندن مخفیانه در موزه و رمزگشایی از پیامهای پنهان میشوند. در کنار این ماجراها هرکدام با دغدغههای شخصی، احساس گناه، دوستی و رقابت دستوپنجه نرم میکنند. در نهایت با کمک سرنخها و همکاری موفق میشوند راز ناپدیدشدن معلم و ماجرای دزدی نقاشی را کشف کنند و با تجربهای متفاوت و پختهتر از سفر بازگردند.
چرا باید کتاب آقای معلم ناپدید شده است را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب ماجرای معمایی و طنز باعث میشود خواننده نهتنها با یک معمای جذاب روبهرو شود، بلکه با دغدغهها، ترسها و امیدهای شخصیتها نیز همراه شود. فضای سفر، رمزگشایی، تعقیبوگریز و شوخطبعی شخصیتها کتاب را برای کسانی که به داستانهای پرحادثه و پررمزوراز علاقه دارند، خواندنی میکند. همچنین پرداختن به موضوعاتی مثل دوستی، صداقت، مسئولیتپذیری و پذیرش اشتباهات، لایهای انسانی و آموزنده به این رمان افزوده است.
خواندن این کتاب به نوجوانان، علاقهمندان به داستانهای معمایی و ماجراجویانه، کسانی که به سفر و کشف رمزوراز علاقه دارند و همچنین افرادی که دوست دارند با دنیای نوجوانان و دغدغههایشان آشنا شوند، پیشنهاد میشود.
درباره ژان فیلیپ آرو وینو
ژان فیلیپ آرو وینو (Jean-Philippe Arrou-Vignod) زادهی ۱۸ سپتامبر ۱۹۵۸، رماننویس برجستهی فرانسوی است که با مجموعههای پرطرفداری شناخته شده است. او در کنار فعالیت حرفهایاش بهعنوان معلم، مسیر نویسندگی را نیز آغاز کرد. در سال ۱۹۸۹ و همزمان با شروع تدریس، برای رمان Le Rideau de Nuit برندهی جایزهی نخست رمان شد و از آن زمان آثار متعددی را برای بزرگسالان و نوجوانان منتشر کرد. کارنامهی ادبی او شامل رمانهای متنوعی است که عمدتاً توسط گالیمار منتشر و برخی از آنها ازجمله L’homme du cinquième jour موفق به کسب جوایز مهم ادبی شدهاند. او همچنین مجموعههای محبوب بسیاری برای نوجوانان نوشته است؛ ازجمله مجموعهی آقای معلم ناپدید شده است (Le professeur a disparu) و داستانهای ژان - کسیری. این نویسنده در حوزهی نمایشنامهنویسی و تولید کتابهای تصویری نیز آثاری تحسینشده ارائه کرده است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
ژان فیلیپ آرو وینو در سال ۱۹۹۷ میلادی برندهی جایزهی رنودوی دانشآموزان (Prix Renaudot des Lycéens) شد.
بخشی از کتاب آقای معلم ناپدید شده است
«یکوقتهایی حتی خودم را هم میترسانم.
اگر امکان داشت، به نشانهٔ قدردانی جلوی خودم هم زانو میزدم. اینهمه جسارت مردانه را از کجا آورده بودم؟ با شنیدن برنامهٔ خطرناک فارامون، حتی یکی از اعصاب بدنم هم تحریک نشده بود. اتفاقاً برعکس، مغزم بلافاصله با سرعت کامپیوتر به کار افتاده بود تا نقشهای طراحی کند؛ نقشهای اینقدر ساده که حتی خودم را هم تقریباً ترساند. با صدایی آرام توضیح دادم: «اول از همه باید یه چیزی واسهٔ خوردن بخریم. شکم پر کلید اصلی همچین نقشههاییه و اگه قرار باشه نصفهشب شکممون گرسنه باشه...»
ترجیح دادم اصلاً به این فرضیهٔ تراژیک فکر نکنم. ادامه دادم: «بعدش باید یهجوری خودمون رو توی قصر حبس کنیم... همین الان زیر راهپلهٔ اصلی چشمم به یهجور تورفتگی افتاد. میتونیم با چمدونهامون اون تو قایم بشیم. همهچی به سرعت و چابکی بستگی داره.»
فارامون چانهٔ خود را خاراند و سپس، موافقتش را با نظر من اعلام کرد. من از واژهٔ چابکی استفاده کرده بودم و این واژه کاملاً از دایرهٔ لغات او خارج بود. قرار شد او دنبال تهیهٔ آذوقه باشد و من و ماتیلد هم سراغ پناهگاهمان برویم و مطمئن شویم که کاملاً راحت و امن است. آیا سؤال دیگری هم باقی میماند؟»