کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی جان برادشاو + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:جان برادشاو
انتشارات:نشر اسبار
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی

کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی (Bradshaw on the family: a new way of creating solid self-esteem) نوشته جان برادشاو ترجمه حسن حمیدپور و زهرا اندوز، اثری در حوزه‌ی روان‌شناسی و آسیب‌شناسی خانواده است که نشر اسبار آن را در سال ۱۴۰۲ منتشر کرده است. این کتاب به بررسی نقش خانواده در شکل‌گیری شخصیت و عزت‌نفس افراد می‌پردازد و با رویکردی سیستمی، پویایی‌ها و قواعد حاکم بر خانواده‌های آسیب‌زا را تحلیل می‌کند. نویسنده باتکیه‌بر تجربیات بالینی و شخصی خود، انواع تله‌های روانی و هیجانی را که در بستر خانواده شکل می‌گیرد، شناسایی کرده و شرح داده است. تمرکز اصلی کتاب بر موضوع شرم، رهاشدگی و محرومیت هیجانی است و نشان می‌دهد چگونه این عوامل می‌توانند به شکل‌گیری مشکلات شخصیتی و انتقال آسیب‌ها از نسلی به نسل دیگر منجر شوند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی اثر جان برادشاو

کتاب خانواده‌ی آسیب‌زا و تله‌های زندگی، اثری به قلم جان برادشاو است که به بررسی عمیق نقش خانواده در شکل‌گیری شخصیت و آسیب‌های روانی پرداخته است. این کتاب که در دسته‌ی روان‌شناسی و خودشناسی قرار می‌گیرد، خانواده را نه‌تنها به‌عنوان یک نهاد مستقل، بلکه به‌عنوان بخشی از جامعه و فرهنگ بررسی کرده است. نویسنده با الهام از نظریه‌های پیشگامان حوزه‌ی خانواده‌درمانی، به تحلیل قواعد، باورها و الگوهایی رفتاری می‌پردازد که در خانواده‌های آسیب‌زا تکرار و زمینه‌ساز مشکلاتی مانند شرم، رهاشدگی، وابستگی، کمال‌گرایی و خودشیفتگی می‌شوند. ساختار کتاب بر پایه‌ی تجربیات بالینی و برنامه‌های تلویزیونی نویسنده شکل گرفته و فصل‌های آن به‌گونه‌ای تنظیم شده که خواننده را با مفاهیم کلیدی مانند تربیت مسموم، انتقال بین‌نسلی آسیب‌ها و نقش دموکراسی اصیل در خانواده آشنا می‌کند. این کتاب با ارائه‌ی مثال‌ها و تحلیل‌های کاربردی، تلاش کرده است تا راهی برای بازیابی عزت‌نفس و شناخت ریشه‌های مشکلات شخصیتی فراهم کند؛ بدون آنکه صرفاً فرد یا والدین را مقصر بداند. در بخش‌هایی از کتاب حاضر به نقد ساختارهای سنتی و تأثیر آن‌ها بر سلامت روان نسل‌ها پرداخته و اهمیت بازنگری در باورهای تربیتی برجسته شده است.

خلاصه کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی

کتاب با تمرکز بر نقش خانواده در شکل‌گیری شخصیت، به بررسی قواعد و الگوهایی رفتاری می‌پردازد که می‌تواند زمینه‌ساز آسیب‌های روانی و هیجانی شود. جان برادشاو خانواده را به‌عنوان یک ساختار پویا معرفی کرده که قواعد و باورهای آن، نسل‌به‌نسل منتقل می‌شوند و بر هویت و عزت‌نفس اعضا تأثیر می‌گذارند. نویسنده مفهوم «تربیت مسموم» را مطرح کرده و نشان داده که چگونه قواعدی مانند اطاعت بی‌چون‌وچرا، سرکوب احساسات و ایدئال‌سازی والدین می‌توانند به شکل‌گیری شرم، رهاشدگی و خویشتن کاذب منجر شوند. شرم به‌عنوان یکی از آسیب‌زاترین احساسات، هسته‌ی بسیاری از مشکلات روانی معرفی شده و تفاوت آن با احساس گناه به‌وضوح شرح داده شده است. کتاب با مثال‌هایی از خانواده‌های مختلف نشان داده که چگونه آسیب‌های دوران کودکی می‌تواند در بزرگسالی تکرار و حتی به نسل‌های بعد منتقل شود. مفاهیمی مانند رفتار وسواسی/ اعتیادی، پیوند خیالی با والدین و نقش باورهای ناهشیار در تداوم آسیب‌ها، از دیگر محورهای مهم کتاب هستند. نویسنده به نقد ساختارهای سنتی و تأثیر آن‌ها بر سلامت روان پرداخته و اهمیت بازنگری در باورهای تربیتی را برجسته ساخته است. درنهایت این کتاب راهکارهایی برای بازیابی عزت‌نفس و شناخت ریشه‌های مشکلات شخصیتی ارائه داده و بر ضرورت آگاهی و دموکراسی اصیل در خانواده تأکید کرده است.

چرا باید کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی تحلیلی و مبتنی‌بر تجربه به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های روان‌شناسی معاصر، یعنی نقش خانواده در شکل‌گیری آسیب‌های روانی می‌پردازد. ویژگی شاخص این اثر، بررسی عمیق تله‌های روانی مانند شرم، رهاشدگی و وابستگی است که اغلب در خانواده‌های آسیب‌زا شکل می‌گیرد و تا بزرگسالی ادامه می‌یابد. نویسنده با ارائه‌ی مثال‌های ملموس و تحلیل‌ها، به خواننده کمک می‌کند تا ریشه‌ی بسیاری از مشکلات شخصیتی و رفتاری را در ساختار خانواده و باورهای تربیتی جست‌وجو کند. همچنین این کتاب با نقد قواعد سنتی و تأکید بر اهمیت دموکراسی اصیل در خانواده، راهی برای بازنگری در شیوه‌های فرزندپروری و بهبود روابط خانوادگی پیشنهاد داده است. مطالعه‌ی این اثر می‌تواند به افزایش خودآگاهی، شناسایی الگوهای تکرارشونده‌ی آسیب‌زا و پیشگیری از انتقال آسیب‌ها به نسل‌های بعد کمک کند.

خواندن این کتاب به افرادی که با مشکلات عزت‌نفس، احساس شرم، رهاشدگی یا وابستگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پیشنهاد می‌شود. همچنین این اثر برای والدین، مشاوران، درمانگران و کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تر نقش خانواده در سلامت روان هستند، مناسب است. دانشجویان و علاقه‌مندان به حوزه‌ی روان‌شناسی و آسیب‌شناسی خانواده نیز می‌توانند از مطالب این کتاب بهره‌مند شوند.

درباره جان برادشاو

جان برادشاو (John Bradshaw) در ۲۹ ژوئن ۱۹۳۳ زاده شد و در ۸ مه ۲۰۱۶ میلادی درگذشت. او مربی، مشاور، سخنران انگیزشی، نویسنده‌ای آمریکایی و میزبان چندین برنامه‌ی تلویزیونی PBS در باب اعتیاد، بهبودی، وابستگی متقابل و معنویت بود. او در جنبش خودیاری نیز فعال بود. شهرت او با ارائه‌ی مفاهیمی مانند «کودک درونی زخمی» و خانواده‌ی ناکارآمد به دست آمد. او اغلب در تبلیغات، مصاحبه‌ها و نشست‌های نقد آثارش، به‌عنوان الهی‌دان معرفی می‌شد. جان برادشاو نویسنده‌ی شش کتاب بوده که تعدادی از آن‌ها پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز بودند. کتاب بازگشت به خانه (Homecoming) به قلم او به رتبه‌ی اول رسید. این نویسنده در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی، برنامه‌های تلویزیونی PBS را براساس کتاب‌های خود میزبانی کرد؛ همچنین در هیئت‌مدیره‌ی برنامه‌ی سوءمصرف مواد پالمر و به‌عنوان مدیر ملی مرکز جان برادشاو در بیمارستان اینگلسایدِ لس‌آنجلس خدمت کرد. در طول دهه‌ی ۱۹۷۰ به‌عنوان مشاور مدیریت در Drillco Manufacturing و مدرس رهبری در Denka Chemical فعالیت داشت و مدیر منابع انسانی و عضو هیئت‌مدیره‌ی Texas General Oil Company بود. این نویسنده، کارگاه‌ها و سخنرانی‌هایی برای بیش از ۴۰ شرکت Fortune 500 و هزاران مؤسسه‌ی غیرانتفاعی و تجاری ارائه داد. آثار او بیش از ۱۰ میلیون نسخه فروخت و به ۴۲ زبان منتشر شد. آخرین کتابش، Post-Romantic Stress Disorder در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. در سال ۱۹۹۹، همکارانش او را به‌عنوان یکی از «۱۰۰ نویسنده‌ی تأثیرگذار در حوزه‌ی سلامت روان در قرن بیستم» معرفی کردند. جان برادشاو در سال ۱۹۹۱ جایزه‌ی امی را برای بهترین مجری‌گری برنامه برای سریال Bradshaw On: Homecoming دریافت کرد. کتاب خانواده‌ی آسیب‌زا و تله‌های زندگی اثر دیگری به قلم جان برادشاو است.

بخشی از کتاب خانواده آسیب زا و تله های زندگی

«فصل ۶: خانواده‌های آزاررسان: نابودگران عزت نفس

«کودکانی که آماج بدرفتاری قرار گرفته‌اند، نه تنها در خانواده بلکه در خلوت خویش نیز با رنج خود تنها هستند. نه می‌توانند درد خود را با کسی در میان بگذارند و نه در خلوت خویش با صدای بلند گریه کنند و اندکی تسلی یابند.»

آلیس میلر

«برادر بزرگترم بود. به من نزدیک میشد و مرا مجبور می‌کرد تا او را لمس کنم. همیشه نگران رفتارهای او بودم. تا جایی که امکان داشت بیرون خانه می‌ماندم. انگار به صحنهٔ شکار شبیه بود. احساس می‌کردم شکار شدم. سرانجام تسلیم شدم. اجازه می‌دادم هر کاری دلش می‌خواهد با من انجام بدهد. هر روز به این موضوع فکر می‌کردم که خودم را از بین ببرم. احساس می‌کردم آلوده شده‌ام. نمی‌توانستم دیگران را تحمل کنم. برای من عجیب بود که مردم به چه چیزهایی علاقه دارند و نمی‌دانستم که مردم چرا می‌خندند یا چرا می‌خواهند به مدرسه بروند. سرگردان و حیران بودم. فقط می‌خواستم نباشم.»»

تو
کارولین کپنس
نظریه بی خیال دیگران
مل رابینز
اصلا به حرف هایم گوش نمی کنی!
کیت مورفی
تاریخ علم در فرهنگ و تمدن اسلام و ایران (کتاب دوم، جلد اول)
علی اکبر ولایتی
اصول و مبانی مدیریت و فرآیندهای کسب و کار
مارلون دوماس
واژه واژه زندگی
شهرام مدرس خیابانی
دراسات اصول الفقه علی ترتیب اصول الامامیة (المجلد الاول)
حسین امامی کاشانی
منتخبی از مقالات علمی پژوهشی بیومکانیک
حیدر صادقی
نهاد وکالت در نظام حقوقی ایران
احمدرضا رضایی
خودآموز تعبیرخواب (جلد هفدهم: حرف ص)
امیر رضاعلی
کانادا سرزمین دوگانگی ها